Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

robinho09 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.05.2007 08:47    #69031     Sufler - Porady do gry - Reputacja
Myślę, że grając Śląskiem Wrocław musisz jeszcze więcej wygrać i odnieść kilka sukcesów w pucharach europejskich. To prawda, że Polska jest krajem rozwijajacym się, ale w grze raczej nie zmieni się na rozwiniętą. Jednak to czy gwiazdy będą chciały przechodzić do twojego klubu zależy także od reputacji ligi i klubu.

Bartez Przodownik pracy

06.05.2007 08:44    #69032     Sufler - Porady do gry - Reputacja
Czasem jeden dobry sezon w Europejskich pucharach albo dwa. Jak już pisałem w innym temacie "rozwijająca polska" ma mniejsze znaczenie niż reputacja ligi i twojego klubu. Więc pozostaje ci osiągać jeszcze lepsze wyniki w europie. Ja walczę o 6 mistrzostwo z rzędu Legią i co rok gram w lidze mistrzów, kasy mam ponad 70 milionów dolarów i udaje mi się ściągnąć co prawda dobrych zawodników, ale mało znanych.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

06.05.2007 08:13    #69033     Sufler - Porady do gry - Reputacja
Mam taki problem. Otoż gram Śląskiem Wrocław juz 4 sezon (2 mistrzostwa kraju jestem bliski 3, puchar Uefa, Liga Mistrzów, walcze w 1/8 kolejnej edycji, budżet 100 milionow zł.) i nikt dobry z zachodu nie chce przejsc. Widziałem podobny temat i tam ktos napisał, że polska jest rozwijajaca sie i daltego nikt nie przechodzi to po ilu latach uczciwie sie zmieni na rozwinieta mimo, że już mamy 2 miejsca w Lidze Mistrzów i 4 w Pucharze Uefa. Nie wiem tez czemu dalej moja reputacja jest krajowa po Lidze Mistrzów. Więc kiedy będe mógł kupic kogos dobrego (nie mówie o Ronaldinho tylko dajmy o Kezmanie, Podolski itp.)

eMAGieIKa Partyzant

06.05.2007 07:29    #69034     Sufler - Porady do gry - Problem z edytorem
powyłanczałem programy wszystkie i jak edytor sie załadował to juz wszystko smigało bez problemu dzieki wam za pomoc

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

05.05.2007 23:49    #69035     Sufler - Porady do gry - Zamiana pozycji
darek Twoje dwa posty wzajemnie się wykluczają :P
co do problemu, to zdecydowanie zaletą tego jest /tak jak pisał supertaktyk/ wprowadzenie zamętu w szykach obronnych rywala, jesli przeciwnik kryje indywidualnie, to bardzo czesto moga zachodzic luki w grze obronnej i bedziesz mial latwe okazje do przedarcia sie w pole karne. Wada jest to, ze skrzydlowi /nie zawsze, aczkolwiek moze sie tak zdarzyc/ beda szybciej sie meczyc, mozliwe tez, ze jesli nie graja dobrze obiema nogami moga miec problem z odnalezieniem sie na przeciwleglym skrzydle, co moze stanowic szanse na atak ta flanka przeciwnikowi. W kazdym razie polecam roszady skrzydlowych, o ile grasz szeroko i uzywasz opcji " ataku oboma skrzydlami", u mnie sprawdza sie to znakomicie. Zmian pozycji u obroncow co prawda nie probowalem, ale podejrzewam, ze wprowadzi to wiecej chaosu w obronie, niz pożądanych skutkow, moze ewentualnie pomoc przy szybkiej kontrze rywali np. po rzucie roznym obrona szybko sie ustawia, to boczni obroncy zamiast wracac na swoje pozycje po prostu zostaja na stronach na ktorych sa. Jednak tak jak mowilem nie testowalem tego. Trzecia opcja sa zmiany of. sr. pomocnika z napastnikiem, to rowniez ma raczej na celu zdezorientowanie obroncow rywala.

Proletariat

05.05.2007 23:06    #69036     Sufler - Porady do gry - Zamiana pozycji
Moim zdaniem jest to dobra opcja. Jeżeli zamieniasz graczy pozycjami to wtedy łatwiej wprowadzić w błąd przeciwnika. Najlepszy przykład? Krzynówek - Kosowski. Jeżeli gracze zamieniają się pozycjami to wtedy trudniej się połapać defensorom co do stylu gry.

Najczęściej to skrzydłowi, ale może jeszcze lewy obrońca i prawy obrońca.

Proletariat

05.05.2007 22:47    #69037     Sufler - Porady do gry - Uzyskanie pozwolenia o prace
Moim zdaniem to jest pochrzanione. Realnie to kluby w większości dostają zgodę, a piłkarz pozwolenie. Z takich głośniejszych spraw to słyszałem tylko o Alexie, który teraz gra w PSV. Fakt, że jest to denerwujące gdy znajdzie się supertalenty z Ghany, czy innej Brazylii i nie możesz kupić, bo nie dostał pozwolenia. A jeśli chodzi o te odwołanie to ani razu nie zmienili mi zdania po odwołaniu.

xpris Młody aktywista

05.05.2007 22:37    #69038     Sufler - Porady do gry - Uzyskanie pozwolenia o prace
Jak mam rozwiązanie, trochę ono nie legalne, ale zawsze jest ;P

A więc tak, w trakcie gry odpalamy sobie FMM (FM Modifier), klikamy na LOAD następnie wyszukujemy danego grajka i zmieniamy mu obywatelstwo np. na angielskie, lub inne z UE.
Następnie klikamy na Save i przełączamy się do gry.
Oferujemy kontrakt zawodnikowi któremu zmieniliśmy obywatelstwo, gdy się zgodzi i pojawi się, "przechodzi do klubu w **;**;**" wtedy ponownie uruchamiamy FMM i ponownie zmieniamy obywatelstwo na macierzyste, no i ponownie Save.

No i mamy tym sposobem już grajka u siebie, może nie jest zbyt uczciwe, ale pomocne niektórym nie doświadczonym i zdesperowanym managerom na wyspach.

Aha nie polecam zmieniać ilości meczów w reprezentacji to zwykle nic nie daje.

pawelek17 Młody aktywista

05.05.2007 22:26    #69039     Sufler - Porady do gry - taktyka
Mi sie wydaje, że On chciał by wiedzieć co na ten temat myslisz. I doradzic mu jak by mogł postapić.

Ja osobiscie gram 5 sezon Aston Villa i zawsze grałem 4-4-2, nastawienie ofensywne, mieszane podania, i odbior agresywn

I prawie zawsze byłem w pierwszej trójce:)

mickzas Partyzant

05.05.2007 22:16    #69040     Sufler - Porady do gry - Kryzys
Miałem podobny problem, grałem Juventusem 6 sezon i postawiłem sobie cel - wygrać wszystko co tylko możliwe. Skład miałem mocny i szeroki, więc nie straszne były mi kontuzje i mogłem pozwolić sobie na rotacje w składzie bez osłabiania drużyny. Wszystko było super tak gdzieś do początku lutego. Wtedy zespół wpadł w kryzys, pierwszy od początku gry. Taktyki nie zmieniałem za bardzo, znaczy się zmieniałem tylko instrukcje dla drużyny. Zwiększałem i zmniejszałem rotację składu (bo jednak jakaś tam podstawowa jedenastka była). Wprowadzałem najlepszych juniorów i zawodników z rezerw (ale bez przesady, nie wymieniałem połowy drużyny). Mimo tych wszystkich zabiegów w lidze przegrywałem z kim chciałem, gdzie chciałem, jak chciałem i ile chciałem. Na początku kryzysu miałem na drugą drużyną ponad 20 punktów przewagi, ostatecznie zdobyłem mistrzostwo, ale z przewagą 3 punktów. Co ciekawe drużyna cały czas grała dobrze w Pucharze Włoch i zwłaszcza w Lidze Mistrzów. Dość zabawnie to wyglądało jak w PW wygrywałem z Romą na wyjeździe, potem w lidze remisowałem u siebie z drużyną ze strefy spadkowej, następnie wygrywałem u siebie z Realem Madryt (który miał w tym czasie nieziemski skład) i przegrywałem z jakiś średniakiem w lidze. Czy ktoś ma jakiś pomysł na taką sytuację? Trochę już w FM i wcześniej w ChM pograłem i nigdy nie spotkałem się z czymś takim. Wcześniej jak przychodził kryzys (a wcześniej, czy później przecież musi przyjść) to słabe wyniki miałem na wszystkich frontach, a nie tylko w lidze.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.