Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

BS Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
11.05.2007 20:28    #68841     Sufler - Porady do gry - Drugie obywatelstwo a edytor
Jak nadac w edytorze zawodnikowi drugie obywatelstwo?bo jak patrze na profil gracza i nie ma on drugiego obywatelstwa to w edytorze da sie zmienic tylko jego jakby podstawowe obywatelstwo np. brazylijczyka na francuza. Czy wogole jest taka opcja by nadac obywatelstwo drugie gdy pilkarz go nie ma?

wisniczanin Żołnierz frontu ideologicznego

ja bym radzil zorientowac sie w budzetach transferoiwych i sytuacjach kadrowych nabywcow. w koncu jezeli marsylia ma budzet np 5 mln to nie da ci tyle za twojego grajka, generalnie nie bedzie szastac kasa, jezeli masz kilku zainteresowanych to sprawdz(moja metoda) na najbiedniejszym ile da, i ewentualnie wez sie potem za ostrozne negocjacje z reszta druzyn

sora za 2 posta
stracisz - kupia go przed toba
i ten post tyczy sie tylko w miare dobrych grajkow

popieram tz sprzedalem tak goscia wartego 3 mln za 5 mln pomimo ze gralem w rosji,
najtaniej kupowac tych ktorych nikt oprocz ciebie nie chce, najlepiej nie dawac wtedy zapytania, bo dobry dyrektor odrazu wywinduje cene, rywale zainteresuja sie zawodnikime i zapewne go stracisz

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Acha, a co do kupowania graczy, to nie ma określonego sposaobu, możesz jedynie sprawdzić w Genie Scoucie, jaka jest najniższa kwota, którą zaakceptuje dany klub.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

Taniej piłkarzy kupować się nie da [chyba, że użyjesz edytora]. A co do sprzedawania graczy drożej to jeśli interesuje się nim kilka klubów to po prostu podbijasz cenę o kilkaset tysięcy i liczysz, że ktoś się skusi. Jednak jeśli interesuje się grajkiem tylko jeden lub dwa kluby to ceny raczej nie podbijesz.

szypon Partyzant

Witam.

Zastanawiam się jak można wynegocjować godziwą cenę za piłkarza (czyt. wyższą niż podana wartość danego zawodnika). Gdy objąłem Newcastle Utd, sprzedałem N'Zogbię bodajże tylko za 5mln funtów, choć jestem pewien że można było go sprzedać drożej. Negocjace trwały zbyt długo (prawie 5 tygodni!). Przez to przewlekłe czekanie na oferty Midlesbourgh i Chelsea nie mogłem kupić żadnego wartościowego piłkarza, bo nie miałem funduszy. Jak zrobić żeby to wszystko trwało krócej i jak umiejętnie podbijać cenę? Gnębi mnie to... wiem że niektórzy z was potrafią to robić dlatego zwraca się do was z tym pytaniem.
Teraz wystawiłem na listę Shola Ameobi (wyceniany na 6mln), jednak jedyną ofertą było ok. 3,2 mln funtów. Odrzuciłem ją stwierdzając że oczekuję wyższej oferty... i nic się nie dzieje, nikt się nie interesuje tym graczem...

I jeszcze jedno: jak robić w drugą stronę? tzn. jak taniej kupować piłkarzy?

PS. Stworzyłem nowy temat bo nie znalazłem na suflerze nic konkretnego.

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

11.05.2007 19:47    #68848     Sufler - Porady do gry - pomocy.
Wyszukiwarka działa :/
Poczytaj: http://cmrev(...)356.html

Poczytaj sobie też faq. Cytat: Co to jest CA i PA?
CA i PA to angielskie skróty dwóch atrybutów opisujących piłkarzy oznaczające odpowiednio Current Ability i Potential Ability, czyli po polsku Umiejętności obecne i Umiejętności potencjalne. Każdego zawodnika opisuje wiele atrybutów widocznych w grze (np. Drybling, Odbiór, Wykańczanie akcji), jednak to właśnie CA i PA są tymi najważniejszymi, od których zależy w zasadzie, na jakim poziomie będzie zawodnik grał. Ich wartości dla każdego zawodnika mogą być określone sztywno (z przedziału 1-200), mogą też być to wartości losowe ustalane na początku każdej gry (wartość losowa to liczba z przedziału od -10 do 0). Dlatego gdy czasem chcemy sprowadzić do klubu znanego nam z poprzedniej rozgrywki dobrego zawodnika okazuje się on znacznie słabszy niż uprzednio. CA i PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza, że nie są wyświetlane bezpośrednio w grze. Ich wartości można jednak sprawdzić w oficjalnym edytorze dołączonym do gry, edytorach czasu rzeczywistego czy specjalnej aplikacji do znajdywania utalentowanych piłkarzy na podstawie zapisanego stanu gry - FM Scout.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

11.05.2007 19:47    #68849     Sufler - Porady do gry - pomocy.
CA to umiejętności, jakie zawodnik posiada obecnie, a PA to potencjał gracza. Jeśli PA jest minusowe to znakomitym jest -9, -8 gorsze itd. Jeśli jest plusowe to im wyższe tym lepsze [np. 180 bardzo dobre].

robinho09 Młody aktywista

11.05.2007 19:46    #68850     Sufler - Porady do gry - pomocy.
http://www.cmrev.com/sufler/faq.html

Co to jest CA i PA?
CA i PA to angielskie skróty dwóch atrybutów opisujących piłkarzy oznaczające odpowiednio Current Ability i Potential Ability, czyli po polsku Umiejętności obecne i Umiejętności potencjalne. Każdego zawodnika opisuje wiele atrybutów widocznych w grze (np. Drybling, Odbiór, Wykańczanie akcji), jednak to właśnie CA i PA są tymi najważniejszymi, od których zależy w zasadzie, na jakim poziomie będzie zawodnik grał. Ich wartości dla każdego zawodnika mogą być określone sztywno (z przedziału 1-200), mogą też być to wartości losowe ustalane na początku każdej gry (wartość losowa to liczba z przedziału od -10 do 0). Dlatego gdy czasem chcemy sprowadzić do klubu znanego nam z poprzedniej rozgrywki dobrego zawodnika okazuje się on znacznie słabszy niż uprzednio. CA i PA są atrybutami ukrytymi, co oznacza, że nie są wyświetlane bezpośrednio w grze. Ich wartości można jednak sprawdzić w oficjalnym edytorze dołączonym do gry, edytorach czasu rzeczywistego czy specjalnej aplikacji do znajdywania utalentowanych piłkarzy na podstawie zapisanego stanu gry - FM Scout.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.