Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
18.03.2016 17:40    #4281     Inne - Gry i komputery - Wieśmak 3
No to dziwię się, że PoE Tobie nie podeszło skoro grasz dla fabuły, ale dziwić to się mogę, na zdrowie ;). Pierwszy System Shock urywał rzyć (doszły mnie słuchy o odgrzewaniu, a Herbata woli SS2 :P), Gothic - wielki mój szacunek dla tej serii (G1 i G2, G3 to popłuczyny). Deus Ex to dla mnie tylko jedynka, a Vampire to również srogi klasyk <3.

XCOM to oczywiście żaden RTS (czyli Real Time Strategy), a gra turowa - ale to się każdy może jorgnąć, czemu by nie.

edit: Bym zapomniał. Przy muzyce do odgrzanego Deus Exa zajebistą robotę odwalił McCann - jeden z moich ulubionych kompozytorów muzyki do gier. Zresztą - do XCOMA również skomponował kilka perełek ;)
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

robal15 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
18.03.2016 17:35    #4282     Inne - Gry i komputery - Wieśmak 3
@Romantico, XCOM to RTS - nie mój gatunek. Jedyny RTS, w którego grałem i mi się podobał to Tzar xD

@Zachi, zgadza się, preferuję aRPG takie jak: Wiesiek, Gothic, System Shock, Deux Ex lub Vampire: The Masquerade, ale nie pogardzę też innymi grami, pod warunkiem że mają dobrą fabułę. Fabuła to dla mnie wszystko w grach.
"Bezczelny młody człowiek" Aga 2k15

zachi Zgred Manifestant

18.03.2016 17:22    #4283     Inne - Gry i komputery - Wieśmak 3
Drogi Robalu

Oczywiście szanuję Twoje zdanie, chociaż nie mogę sie z nim zgodzić. Jako action RPG trylogia Mass Effect fabularnie pałaszuje w mej opinii wskrzeszonego Deus Exa - i to nawet biorąc pod uwagę pierwsze, nieco rozczarowujące zakończenie ME3. Do Dragon Age'a również wskrzeszeniec nie ma co startować, ponieważ pierwszy DA to kawał porządnego grania. Oczywiście widzę teraz, że preferujesz aRPG gdzie sam możesz wyrąbać setki niemilców. Ja jednak jestem wychowany na zupełnie innych tytułach i szkoda tutaj czasu by wymienić je wszystkie (co do odgrzewanych kotletów - niektóre sam lubię a niektóre z chęcią bym zobaczył, ot choćby odgrzew Betrayal at Krondor lub coś pokroju Morrowinda bez gimbostylu a'la Skyrim).

Ślę serdeczne i gorące pozdrowienia!

Przy okazji: XCOM to gimbopopłuczyny po dawnym UFO które (o dziwo) są jednak grywalne mimo WIELU uproszczeń względem protoplastusiów. Takie mamy czasy.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

robal15 Młody aktywista

18.03.2016 17:09    #4284     Inne - Gry i komputery - Wieśmak 3
Drogi Zachi,
wiem, że ostatniemu Deux Exowi daleko było to pierwowzoru, ale to nadal była dobra gra IMO, o niebo lepsza niż Dragon Age i takie tam Mass Effecty.... A tym bardziej, że ja kocham cyberpunk - dlatego też bardzo czekam na Cyberpunka - oby miało klimat Ghost in the Shell.
Grałem przez chwilę z PoE z Cichym - tak, wszystko robimy razem (bromance :D) ale jakoś nas nie wciągnęła. Ja ogólnie nie przepadam za drużynowymi rpgami oprócz ostatniego The Divinity. Ta gra miała ambitny system walk, ale fabuła i questy ssały po całej linii.

Pozdrawiam.

robal15 Młody aktywista

18.03.2016 16:46    #4285     Inne - Gry i komputery - Wieśmak 3
http://tvgry.pl/?ID=6187
HYPE HYPE HYPE HYPE HYPE

A ja tymczasem kończę Wieśka po raz drugi w trybie "nowa gra+", i czekam już na kolejny niesamowity dodatek od CD Projekt :) Jeszcze niebawem wyjdzie Dark Souls 3, a potem Deus Ex. Będzie to udany rok dla fanów RPGie :)

Piotr Sebastian Młody aktywista

18.03.2016 15:51    #4286     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
[quote="Yrkomm16"]O pionierstwie. Mahdi twierdzi, że jest pionierem w Polskim e - sporcie... Śmiech na sali. Ponadto, poprosiłem o zbanowanie Pani Agnieszki, która sama skłamała w rozmowie ze mną, pisząc, że Piotr Sebastian może potwierdzić, że Diakon89 nie jest multikontem Mahdiego. Rozmawiałem z Nim o tym, i stanowczo zaprzeczył, by miał takie uprawnienia. Tyle.[/quote]

Jeżeli chodzi o miano "pioniera" w Polsce, tak w e-sporcie, jak i przytaczanym nazewnictwie (Mistrzostwa Polski), to Mahdi spóźnił się około 10 lat. Moja wiedza pozwala mi dziś z całą pewnością stwierdzić, że pierwsze rodzime organizacje tego typu organizujące turnieje oraz współzawodnictwo w Polsce pojawiły się w roku 2004. Wiem również, że od 2005 roku istnieją w Polsce takie organizacje jak Liga Cybersport, ESL, czy PGA działające na tym polu. Osobiście jesienią 2004 roku byłem świadkiem Pierwszych Mistrzostw Polski FIFA 2005 organizowanych przez EA Sports, a w roku 2005 brałem udział w Mistrzostwach Polski FIFA Football Manager 2005 organizowanych przez Ligę Cybersport, w których wzięło udział ponad 3 tysiące graczy.

W sprawie multikonta. Uprawnienia faktycznie nadane mi przez Mahdiego na stronie MFM pozwalają mi jedynie sprawdzić adres IP użytkownika zamieszczającego komentarz (sprawdziłem: Diakon miał inne IP niż Mahdi) oraz jego adres mailowy, a te informacje nie pozwalają w żaden sposób zweryfikować ani lokalizacji, ani danych personalnych, ani tym bardziej faktu, czy dany użytkownik dubluje czyjeś konto na stronie, czy nie. Dostępu do danych, które by to umożliwiały nie posiadam i wątpię, aby w dobie zmiennych IP oraz programów maskujących IP było to w ogóle możliwe. Tym niemniej, nie uważam, żeby dyskusja na ten temat miała jakikolwiek pożytek. Wykonajmy ćwiczenie logiczne. Jeżeli to prawda, że ktoś zadaje sobie trud, żeby z różnych kont sobie schlebiać, to co najwyżej oznacza, że stara się sobie poprawiać samopoczucie... Co mnie do tego i dlaczego mam na to tracić czas, tym bardziej, że robi to na własnej stronie? Jeżeli zaś to nieprawda, to nie warto w tym grzebać. Tak czy owak brakuje narzędzi, żeby ten dylemat rozwiązać, a rozmowa w atmosferze podejrzeń i pomówień zbyt pachnie mi sejmową komisją śledczą, żebym się tym interesował.

Na marginesie dyskusji. Mahdi ma absolutną rację i moje pełne poparcie w głoszonej tezie, że rozgrywki e-sportowe w Polsce nie są regulowane żadnymi przepisami, a już na pewno nie cytowaną tutaj Ustawą o sporcie. Uregulowania prawne w tym zakresie są dopiero przedmiotem dyskusji w gronie specjalistów. Jako pierwsze na świecie do krajowego systemu prawnego zostały włączone rozgrywki e-sportowe w USA. Uznano je za sport. Miało to miejsce w 2013 roku. Polskie interpelacje poselskie w tym zakresie sięgają roku 2007 i 2008, ale zostały odrzucone. Przy okazji warto nadmienić, że interpretacje i orzecznictwo sądowe w zakresie przytoczonej Ustawy o sporcie, która w artykule 2 ust. 1 mówi, że "Sportem są wszelkie formy aktywności fizycznej, które przez uczestnictwo doraźne lub zorganizowane wpływają na wypracowanie lub poprawienie kondycji fizycznej i psychicznej, rozwój stosunków społecznych lub osiągnięcie wyników sportowych na wszelkich poziomach", wskazują wyraźnie, że przepisami tymi nie jest objęta nawet aktywność umysłowa, co sprawia problem w zarządzaniu w Polsce prawami takich dyscyplin jak szachy czy brydż sportowy.
Może polska społeczność FM zacznie działać raczej w tym kierunku?

Bolson Minister ds. Nagłych

18.03.2016 12:39    #4287     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Od tego jest odpowiedni temat: http://www.cmrev(...)?page=69
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

IamTheSwarn Partyzant

18.03.2016 12:33    #4288     Serwis - Społeczność - Polska Scena FM
Coś w biblii było, że jedna nawrócona owieczka warta niż 99 sprawiedliwych? Czy jakoś tak? Ktoś może mnie poprawić? Przepraszam ja też kiedyś propagowałem mahdizm, no możę nie aż tak szaleńczo, ale przejrzałem na oczy i przyjeliscie mnie do swojej społeczności z otwartymi rękami. Ważne, że zmądrzał ;). Co do nasciego to mi się wydaje, że w swoim lisćie, drogi Bolsonie, miałeś więcej racji niż mogłoby się wydawać. Przecież nikt by się tam przy nim nie trzymał, gdyby nie miał własnych profitów. Myślę, że Nasci chce przejąć władzę w mfm ;).

Swoją drogą zauważyłem, że kilka osób ma chęć zagrać drafta (Pucek, Lucas, Kurpiu, Romantico) Może po prostu się zebrać jutro wieczorem i pograć? Przejść do jakichś konkretów? Ktoś jeszcze by reflektował?

Lukkas10 Partyzant

W PLU 1.1 jest może TPS Winogrady? W dodatku grywalny? I czy jest ten problem ze zdublowanymi zawodnikami/klubami co był we wcześniejszej wersji PLU?
JEŚLI ZNUDZIŁY CI SIĘ STROJE TWOJEJ DRUŻYNY W FMie, TO ZAPRASZAM TUTAJ!
http:(...)013.html

wzór na zamówienie znajdziesz tutaj:
http:(...)770.html

Bolson Minister ds. Nagłych

Nie wiem jak wygląda w 16, ale w 15 bardzo sympatycznie się grało. Plus, z tego co pamiętam w lidze słoweńskiej piłkarze testowani mogą brać udział w meczach ligowych, więc może to być znaczna oszczędność na starcie.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.