Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
Hej, Mateusz, czy to tylko moje złudzenie, czy w tym roku obniżyły się lekko widełki atrybutów dla piłkarzy z Ekstraklasy (albo jakoś generalnie)? Testuję grę Lechem i patrzę chociażby na takiego Makuszewskiego, jakby nie patrzeć wypożyczonego z ligi portugalskiej, a tu większość "sensownych" atrybutów na poziomie 9-11 i na pierwszy rzut oka w ogóle bym takiego zawodnika nie brał do drużyny walczącej o mistrzostwo, a jednak grał on na miarę oczekiwań (co by wskazywało na ogólne obniżenie poziomu). Podobnie wygląda to u wielu z założenia solidnych piłkarzy, zwłaszcza w atrybutach technicznych i psychicznych, gdzie dziewiątki-jedenastki to norma.

I teraz najważniejsze - po rozegraniu jednego sezonu scoutuję wolny transfer (przypominam - gram Lechem!), z lenistwa zrobiłem to tylko wśród piłkarzy z przeszłością międzynarodową (występy w kadrze lub w juniorach), a tam znalazło mi około 50 piłkarzy - wg scoutów - na poziomie mojej obecnej kadry lub wzmocnienia zespołu (podkreślam, że wg FM-a Lech ma najlepszy scouting w ESA). Wcześniej ściągnąłem na zasadzie wygasającego kontraktu 5 zawodników i wszyscy są zawodnikami do wyjściowej jedenastki walczącej w pucharach, mimo że o żadnym wcześniej nie słyszałem.

Więc jak - jest coś na rzeczy czy za dużo czasu spędzonego w wirtualnym Sieradzu?
twitter.com/Ceyvol

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Pucek"]To znaczy, zeby widziec normalne flagi z czerwonymi elementami mam nie grac zespolami, ktore maja czerwone barwy? :-D To jest jakas ukryta walka z lewactwem czy co? :-P[/quote]
Tak, możesz też ściągać zawodników z Cypru, Szwecji, Finlandii albo Estonii, nie mają czerwonego koloru na fladze i liczą się jako gracze z UE :P
A tak na serio - jakiegoś koloru tła trzeba tam było użyć, jedyny sensowny to ten powiązany z zespołem, widoczny też na górnej belce i w kolorystyce nagłówków całego tego ekranu. To jedna z tych rzeczy na które jak się zafiksujesz to może zacząć przeszkadzać, więc zgaduję że powstanie jakiś alternatywny wygląd tego konkretnego widoku usuwający tło spod flagi i loga klubu, ale nie jest to problem dla większości klubów (zobacz sobie np. profil kogoś ze Śląska czy Ruchu), a to tło daje spójny wygląd całego ekranu (tak zgaduję, nie znam się na UI).

Pucek Stachanowiec

To znaczy, zeby widziec normalne flagi z czerwonymi elementami mam nie grac zespolami, ktore maja czerwone barwy? :-D To jest jakas ukryta walka z lewactwem czy co? :-P
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

LukaszPRW Partyzant

Grupa: Użytkownik
22.10.2016 21:50    #3364     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
Mi wywala błąd jak wchodzę w pole głębia składu tzn. chwilę się przywiesza, a potem wyskakuje okno 'program FM 2017... przestał działać."
Błąd ten pojawia się często, ale nie za każdym razem. Więc zapisując przed wejściem w tą opcję da się grać. Jeżeli ma to znaczenie gram Wisłą Puławy.

Gietz Polski Szef Researchu

[quote="Pucek"]Głowacki z przyspieszeniem 7 i szybkością 6? W zimie ile będzie miał 6 i 5? :D Rozumiem wszystko, że te atrybuty mogłyby być słuszne, ale zastanawiam się czy taki piłkarz na środku obrony w FM jest w ogóle do użycia - czy silnik nie będzie generował akcji przez niego.[/quote]
Tak, zjeżdża gdzieś o punkt na rundę.
Wyciąga świetne średnie, chyba że próbujesz grać wysoką linią obrony, wtedy są problemy.

Ainairos Partyzant

Ja mam rozegrane 7 godzin. Okres przygotowawczy, sparingi i dwie kolejki za sobą. Wrażenia, póki co, pozytywne. Mało zmian widzę w stosunku do FM16, ale gra się przyjemnie.

teekoki Partyzant

Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy trening zawodnika na dana pozycje np: fałszywa 9 coś daje?
Ustawiłem jednemu grajkowi ta właśnie pozycje,jednak ani jedna kreska mu nie urosła przez 2 lata ; / też tak macie?

Faith_l Partyzant

Gram od 2 - 3 h i moje wrażenia są pozytywne :)

Slayer666 Partyzant

22.10.2016 18:29    #3369     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2017 - błędy
@Gietz z całym szacunkiem ale sam się wystawiasz na śmieszność. SERIO ? Francja za Włochami pod względem utalentowanej młodzieży ? Zawsze mnie to fascynowało kiedy,kto i gdzie dostrzega mega potencjał u Włoskich juniorów skoro tak dużo z nich przepada/zatrzymuje się na poziomie Serie B. Francja powinna być bezsprzecznie na 1 miejscu w tym zestawieniu. Ja nie wiem,naprawdę do was nie przemawiają te nazwiska,ta praca z młodzieżą ? Przecież to jest śmieszne. Byłem w tamte wakacje w Saint Etienne u wujka,miałem możliwość podglądać jeden z treningów i KAŻDY z kibiców dookoła mnie twierdził,że Nordin i Pierre Gabriel to jest przyszłość tego klubu i repry Francji,zresztą na tamtej sesji treningowej i tak się wyróżniali,a Galtier daje im bardzo dużo grać w lidze/pucharach

10swistak Partyzant

Ja może opisze moje wrażenia z bety. Gra się bardzo miło. Zawodnicy wypełniają fajnie polecenia taktyczne. Tylko przygotowanie taktyczne jest trochę inne niż w poprzednich edycjach. Od pół roku przygotowuje zespół na treningach tylko pod kątem taktyki i zawodnicy nie opanowali taktyki. Pasek znajomości jest na poziomie 3/10. Pasek ten rozbija się na kilka mniejszych aspektów takie jak: krycie, tempo, pressing itp. Te pojedyncze zawodnicy załapali poprawnie i widać to w silniku meczowym, że coraz lepiej poruszają się po boisku, popełniają mniej błędów. Jednak w poprzednich edycjach zawodnicy łapali taktykę szybciej i po dwóch miesiącach mieliśmy już pasek znajomości nabity na 90% tutaj w pół roku nie mamy nawet połowy.

Mam pytanie też odnośnie analityka i naukowca sportowego. Nie ma odkrytych szczególnych atrybutów do tej roli. Dobrałem ich tak, żeby byli w sztabie... ale nie wiem czy są dobrzy, czy nie :D

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution