Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

machaj88 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
18.01.2017 11:03    #2611     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
[quote="TakiKuba"]
https://www.morel(...)1019324/
2rdzenie/4wątki. Full HD. Geforce940MX 4gb. 8gb ram DDR4. Windows 10. Laptop pozwoli Ci na bardzo komfortową rozgrywkę w FM a i pociągnie większość gier jak do tej pory, w razie gdyby :)
Numer 3 z postu wyżej ma więcej ram co mu na plus ale ma słabszą rozdzielczość co dla mnie jest dyskwalifikujące ale ja jestem zboczony :P i ma 2GB vram mniej na karcie graficznej. Ale jeśli w nosie masz rozdzielczość (można tak? :-P) To więcej ramu bardziej Ci się przyda niż więcej vramu na grafice.

Zerknalem tez na allegro i
http://alleg(...)#thumb/3
Takiego lapcia dają w Play w abonament z internetem, miałem okazję z niego pokorzystać bo koleżka sobie wziął, jest naprawdę spoko, daje rade ze wszystkimi grami i jest w dobrej cenie, nowy kosztuje koło 3,5tyś, w play dają go w 36ratach po 150zł. Jeśli nie boisz się sprzętów używanych bierz śmiało. 4rdzeniowy i 4wątkowy i5. GTX 960M 4GB, 8GB ram DDR4, full hd, Win 10. Przyszłościowy sprzęt, wszystko na nim ruszy a FM będzie sobie radośnie hulał na 4rdzeniach.[/quote]
Lenovo to byłby bardzo fajny zakup. Taki laptop biznesowo/użytkowy a fajnymi parametrami. Dużo lepszymi niż te które ma Asus podany przeze mnie, ale co do jakości komponentów nie jestem pewien, bo nie wiem zbyt wiele o Lenovo oprócz tego, że ostatnio za odpowiednią cenę wypuszczają naprawdę ciekawe propozycje (i tego że lenovo to dell, a dell to apple :p)
Ten Asus fakt, fajny, parametry naprawdę dobre, ale wygląda jak zabawka dla dzieci :p
[quote="romantico"]Tu masz z grafiką gtx 850M = 2900 zł - http:(...)850.html

Grafika Gtx jest wydajniejsza. To fajnie, że masz konsolę, ale za jakiś czas przestaną wydawać na nią gry a z biegiem lat lapek Ci na coraz mniejszych detalach pociągnie gry, ale pociągnie. Poza tym większość tytułów wychodzi zarówno na konsole jak na PC.
Bodajże Machaj dobrze radził - raty z wkładem własnym i zakup czegoś konkretnego;[/quote]
Nie opłaca się, propozycje wyżej są lepsze, a nawet tańsze i z bardziej zaufanych serwisów ;) i ja nigdy nikomu nie radzę kupna czegoś na raty, bo dopłaca od 15 do 30% do wartości sprzętu za darmo, za tę cenę lepiej sobie kupić grę, myszkę, czy zabrać dziewczynę do kina ;)

Myślę, że z podanych wyżej opcji możesz śmiało wybrać pomiędzy Lenovo a Asusem i kierować się jakimikolwiek kryteriami któe uznasz za stosowne ;) No, chyba że 2900 zł przekracza Twoje możliwości. (ja i tak wybrałbym Aśka bo jestem hmmm... fanem?)
ASUS http://www.kompu(...)2gb.html
LENOVO https://www.morel(...)1019324/

Makaronczterojaj... Partyzant

18.01.2017 10:15    #2612     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
Mama taki : Sony VAIO VPC-F23M1E 16,4", Core i5 2,4GHz, 8GB RAM Win7 GT 540M i nie jestem zadowolony. Nie gram na nim w nic. Stacjonarny za połowę tej ceny jest o niebo lepszy do gier

romantico Partyzant

18.01.2017 06:04    #2613     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
Tu masz z grafiką gtx 850M = 2900 zł - http:(...)850.html

Grafika Gtx jest wydajniejsza. To fajnie, że masz konsolę, ale za jakiś czas przestaną wydawać na nią gry a z biegiem lat lapek Ci na coraz mniejszych detalach pociągnie gry, ale pociągnie. Poza tym większość tytułów wychodzi zarówno na konsole jak na PC.
Bodajże Machaj dobrze radził - raty z wkładem własnym i zakup czegoś konkretnego;

TakiKuba Partyzant

18.01.2017 05:57    #2614     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką
Jeśli grasz swoją taktyką to zawodnicy się do niej dostosowują, ustawianie taktyki pod jakiegoś zawodnika jest jak dla mnie średnie ale to jest fm, każdy gra jak chce. Zawodnika możesz nauczyć nowej roli/pozycji, chwile to trwa i nie zawsze przynosi skutek, ogrywanie się na wyznaczonej pozycji też pomaga. W końcu jakieś to efekty przyniesie albo trzeba znalezc innego zawodnika który lepiej sobie poradzi w roli którą masz ustaloną.
A co do taktyki no to widzisz, w realnym świecie kluby nie grają całego sezonu jedną czy dwoma sztywno ustalonymi taktykami, kombinują na każdy mecz, pod każdego rywala i tak staraj się robić. Jeszcze w FM15 potrafiłem na dwóch taktykach pare sezonów grać z pozytywnym skutkiem ale to już jest chyba mało możliwe w najnowszej części :) I

TakiKuba Partyzant

18.01.2017 05:25    #2615     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
A jednak nie jest tak różowo jak myślałem, ciężko o coś bardziej sensownego do 2,5tyś faktycznie więc... nie wiem. Polecał bym raczej dołożyć parę stówek, wiadomo, budżet jest budżet ale wychodzę z założenia że jak wydawać nie małe pieniądze to już lepiej poczekać a zrobić to z sensem.

https://www.morel(...)1019324/
2rdzenie/4wątki. Full HD. Geforce940MX 4gb. 8gb ram DDR4. Windows 10. Laptop pozwoli Ci na bardzo komfortową rozgrywkę w FM a i pociągnie większość gier jak do tej pory, w razie gdyby :)
Numer 3 z postu wyżej ma więcej ram co mu na plus ale ma słabszą rozdzielczość co dla mnie jest dyskwalifikujące ale ja jestem zboczony :P i ma 2GB vram mniej na karcie graficznej. Ale jeśli w nosie masz rozdzielczość (można tak? :-P) To więcej ramu bardziej Ci się przyda niż więcej vramu na grafice.

Zerknalem tez na allegro i
http://alleg(...)#thumb/3
Takiego lapcia dają w Play w abonament z internetem, miałem okazję z niego pokorzystać bo koleżka sobie wziął, jest naprawdę spoko, daje rade ze wszystkimi grami i jest w dobrej cenie, nowy kosztuje koło 3,5tyś, w play dają go w 36ratach po 150zł. Jeśli nie boisz się sprzętów używanych bierz śmiało. 4rdzeniowy i 4wątkowy i5. GTX 960M 4GB, 8GB ram DDR4, full hd, Win 10. Przyszłościowy sprzęt, wszystko na nim ruszy a FM będzie sobie radośnie hulał na 4rdzeniach.

Jeśli musi być to nowy i koniecznie maksymalnie do 2 - 2,5tys to naprawdę nie wiem... ale grafika musi być dedykowana, procesor minimum 2rdzenie i 4wątki, ram 8gb drr4, i rodzielczosć full hd i matowa matryca. Sam zbliżam sie powoli do wymiany mojego przestarzałego sprzętu i miał być pc ale ostatnio przyjżałem się trochę laptopom gamingowym i robią robotę, spokojnie wydajnością nie ustępują pełnoprawnym pc a ten Asus z allegro samego mnie kusi. Aż mi się odechciało grzebać dalej za tymi laptopami, bier Pan :)
Oczywiście fajnie by było mieć też dysk ssd na sam system czy samego FM ale to znów dodatkowy koszt... ale do większości modeli można sobie go dokupić więc na przyszłość

Alvvin Partyzant

18.01.2017 00:08    #2616     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką
i jeszcze mam dylemat czy lepiej dawać zawodnika tam gdzie lubi grać czy tam gdzie ja chce grać np: piłkarz lubi grać jako wysunięty napastnik a ja chce żeby grał odgrywającego. HELP! :D

machaj88 Młody aktywista

17.01.2017 23:13    #2617     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
[quote="TakiKuba"]Ja oczywiście rozumiem że budżet każdy ma jaki ma i czasem ciężko jest go naciągnąć ale wydając 2,5tys złotych to raczej chciało by się mieć coś dobrego za te pieniądze a jeśli ma to być laptop do FM to cztery rdzenie w procesorze są jak najbardziej przydatne i tak jak ktoś powyzej zauważył karta graficzna pokroju 920MX czy, o zgrozo, zintegrowany układ? Może do FM'a grafika jakoś bardzo nie jest potrzebna ale no po co tak robić? i O ZGROZO BRAK FULL HD? Albo ktoś tak bardzo nie wie jak szukać sprzętu i wrzuca tutaj propozycje na wyrzucenie pieniędzy w błoto albo kwota 2,5tys zł, w co wątpię, jest zdecydowania za mała. A nie jest za mała wiec pozostaje ta pierwsza opcja, postaram się coś znalezc w nocy i powklejam tu linki.
ALE najlepszą opcją i tak będzie dołożenie i kupienie laptopa "gamingowego", albo wziąc raty z wkładem własnym i wziać naprawdę sprzęt robiący robote za tę 500 czy tysiąc złoty więcej niż kupować coś opartego na 2rdzeniach i zintegrowanej grafice za 2,5tyś.

Reasumując... beznadziejne propozycje tutaj są powrzucane. Znajdę Ci cos autorze. Poczekaj do jutra.[/quote]
Trochę się z Tobą zgodzę, a trochę nie ;)

Do autora:
Jak masz zamiar kupowac w sieci to polecam komputronik.pl - marka, jakość, gwarancja. Mam 3 propozycje dla Ciebie. (ps. marką którą ja polecam jako dobrą i solidną jest ASUS)

1. http://www.kompu(...)8gb.html
- mieści się w Twojej cenie i spełnia Twoje oczekiwania (tak na styk powiedzmy)

2. http://www.kompu(...)8gb.html
- spełnia Twoje oczekiwania i będzie je spełniał przez najbliższe 5 lat. Sam laptop posłuży spokojnie 10. Procesor 2 rdzeniowy ale 4 wątkowy z funkcją turbo, co znaczy, że normalnie ma 2 rdzenie 2.3 Ghz ale gdzy włączysz grę to odpala się turbo i masz 4 rdzenie 2.8 Ghz. RAM 8 DDR4 i dobra karta graficzna czyli wspomniany wyżej GF920M 2 Gb pamięci.

3 http://www.kompu(...)2gb.html
- ten sam model co wyżej tylko w lepszej konfiguracji i jedynie 100 zł drożej, więc w sumie nie ma nad czym się zastanawiać ;) Od nr 2 różni się tym, że ma już 12 Gb RAM i dużo lepszy model karty graficznej GF 940MX - polecana dla graczy, przy 100 zł różnicy serio, fajny prezent ;)

Mój typ to nr 3 ale może kolega Kuba zaproponuje coś lepszego w podobnej cenie. Jednak jeśli grasz na konsoli to nie kupowałbym nic powyżej 3 tysięcy, bo po prostu ma to niewielki sens, skoro ma to być laptop głównie do codziennego użytku + FM.

ps. dodam, że ja mam 3 letniego lapka w dużo słabszej konfiguracji niż te powyżej ale nie narzekam, a obrabiam też foto ;) Jak mi w ciągu najbliższego roku wpadnie kilka złotych więcej do portfela to kupię sobie nr 3 ;)

Alvvin Partyzant

17.01.2017 22:38    #2618     Football Manager - Świat taktyki - Problem z taktyką
Witam. Prowadzę sobie klub Gloucester City. Jest to klub z ostatniej ligi angielskiej. Problem polega w tym ze sprawdzona taktyka nie działa i wiecznie przegrywam chociaż skład mam najlepszy w lidze. Grałem już ustawieniem 4-2-3-1 przestało działać przerzuciłem się na 4-3-1-2 i też przestało działać już sam nie wiem co robić. Potrzebuję jakiejś rady co robię nie tak albo co zrobić żeby działało :D

Makaronczterojaj... Partyzant

[quote="vicomino"]Makaron, składaj aplikację na trenera Legii, jak Magic się skończy, będziesz miał szansę :)[/quote]

jak wygram z Napoli to składam.

Makaron słyszał o podatności na kontuzje, ale 5 kontuzji Nikolica to przeginka. zdejmę mu wszystkie treningi i zobaczę co to da

Buby POLAND Partyzant

17.01.2017 21:28    #2620     Football Manager - Ogólna dyskusja - Laptop do FM'a
A myślałem że już dokonałem dobrego wyboru ;) ..To czekam na kolejne propozycję. Budżet może i jest ale jakimś maniakiem komputerowym nie jestem a czas na granie poświęcam przy konsolce,więc kwota 2,5k wydawała mi się rozsądną ceną . A to że w Fm'a lubię zagrać to swoją drogą .

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution