Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

RedLucas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Siemanko maniacy,
Mam nadzieję, że ktokolwiek ma, lub miał taki problem. Mianowicie mniej więcej po 4-5 sezonach kariery, robi mi się taki problem, że u zawodników znikają z historii kariery sezony rozegrane w grze. Nie muszę chyba mówić, jak to utrudnia rozgrywkę.

Porzucam też screena jak to wygląda w przypadku zawodników rzeczywistych. W przypadku newgenów jest tylko sezon obecny, nic więcej.

..https://zapodaj.net/a3980bbcd690d.png.html

Musiałem tak dodać linka, bo inaczej nie chciał mi dodać posta.

Illuminati Partyzant

[quote="Makaronczterojajeczny"]po pierwsze NIR jest to symulator 1:1 co udowodniają cyborgi z Danii (chociaż tu akurat to może decydować co innego) ,ale Mistrzostwo Austrii,czy rawie Egiptu,oraz Liga Mistrzów dla Totenhamu[/quote]
Albo Mistrzostwo Anglii dla Leicester?
Odpuść gościu i pograj w Simsy.

dilay Partyzant

05.02.2017 09:31    #2533     Sufler - Inne - Kamera w FM 2017
Witam. Kilka dni temu zakupiłem sobie FM2017 niestety mam zbyt słaby komputer by grać w trybie 3D(pokazuje 3 gwiazdki) i jestem skazany na widok 2D tak jak w starych wersjach FM - 2007,2008. Chciałbym przynajmniej widok taki jaki był w FM 2010, jest jakaś aktualizacja, która sprawia, że widok będzie inny? Dzięki z góry za pomoc.

Feno Partyzant

Gram karierę Malagą FM17 i potrzebuje dwóch napastników. Szukam takiego który będzie zdobywał seryjnie gole, i drugiego który będzie grał jako klasyczna 10. Budżet dosyć niski, narodowość obojętna.

Foxyr Partyzant

04.02.2017 17:49    #2535     Sufler - Porady do gry - Niezadowolony z braku występów.
Często mam podobny problem i mam wrażenie, że nie liczy się liczba minut, tylko liczba spotkań od pierwszej minuty. Zastrzegam jednak, że nie jest to żadne info potwierdzone, tylko moje obserwacje, wynikające z tego, że kiedy wpuszczam takich niezadowolonych którym obiecałem że będą grać z ławki to dalej są niezadowoleni, a jeśli grają od pierwszej minuty i schodzą w 50 minucie to już są zadowoleni.

Foxyr Partyzant

Miałem taki problem w Pogoni Szczecin z Wrześniakiem. Polak zdobył koronę króla strzelców ekstraklasy, piłkarza roku ekstraklasy, wszystko zapowiadało się świetnie (miał wtedy 19 lat) strzelał w LM... zresztą wszędzie strzelał jak na zawołanie, aż wykupiłem go z SC Herenven za niemal 4,5mln euro, co było dla mnie nie lada wydatkiem (chyba trzeci sezon gry Pogonią i takie grube transfery...), bo wcześniej był tylko wypożyczony. A potem... zaciął się. Zaczął marnować sytuacje jakie wcześniej wykańczał bez trudu, na szczęście u mnie prawie nigdy nie jest tak, że strzela tylko napastnik, więc wyniki były, ale Wrześniaka nie było. Najpierw starałem się by wyluzował, mówiłem że dalej mu ufam, że zaraz zacznie strzelać, ale nie zaczynał. Nadal dostawał szanse, zwłaszcza że Macierzyński który był drugi w kolejce jakoś wtedy złapał poważną kontuzję. W końcu nawet mnie skończyła się cierpliwość i zacząłem go ochrzaniać, zagroziłem sprzedażą (blefowałem, bo dalej miałem nadzieję że się odblokuje) nie pomogło. W końcu stwierdziłem, że mam go dosyć i zdegradowałem do rezerw. Tam pograł miesiąc, zaczął strzelać i wrócił do pierwszego składu. Od tamtej pory gra niemal jak dawniej, już nie strzela tylu bramek, ale zdecydowanie nie marnuje dogodnych sytuacji, łapie też więcej asyst. Mój asystent twierdzi, że nie lubi meczy o dużą stawkę od tamtej pory, ale nie ma problemów by strzelać bramki w LM przeciwko najgroźniejszym rywalom. Z żadnym innym napastnikiem aż takich problemów nie miałem i sam nie wiem co ostatecznie zadecydowało o tym, że kariera mojego napada tak dziwnie się potoczyła, dzisiaj myślę, że może za bardzo go chwaliłem i odwaliła mu sodówka, chociaż może to jeszcze coś innego. Niemniej u mnie zawsze na ławce był ktoś kto na napastniku mógł Kubę zastąpić, jeśli u Ciebie wszyscy napastnicy zawodzą, to zdecydowanie rozejrzał bym się za nowym napadziorem, chociażby na wypożyczenie.

Foxyr Partyzant

Może pokombinuj też z poleceniami w taktyce, a nie samą rolą napastników. Jeśli jednak idzie o role, ja najwięcej w tym FM gram Szczecińską Pogonią, gdzie od samego początku dwaj napastnicy mają role Wysuniętego napada - atak i Fałszywej dziewiątki wsparcie. Dodatkowo fałszywa dziewiątka ma polecenie "szukaj gry" ale to z uwagi na grę dwoma pomocnikami w środku pola (dzięki temu poleceniu częściej schodzi do drugiej linii). Taka kombinacja zapewniała dużo trafień zarówno przy skrzydłowych - wsparcie, jak i schodzących napastnikach - wsparcie, a nawet gdy to mieszałem (z jednej strony skrzydłowy, z drugiej schodzący napastnik). Z tym zastrzeżeniem, że najlepiej działa to przy wysokim tempie rozgrywania akcji i poleceniu podania w pole karne. Z uwagi na styl gry płynny często dwaj napastnicy zmieniają się pozycjami spontanicznie: wysunięty napastnik zamiast czekać na piły w polu karnym schodzi niżej, do drugiej linii i bierze się za rozgrywanie, a fałszywa dziewiątka wychodzi do przodu na wolne pole. W efekcie obaj napastnicy mają i sporo asyst i sporo trafień. Gdy gram wyjątkowo na jednego napada - np. defensywnie w LM - to jest on wysunięty napastnik atak, jednak wtedy zmieniają się polecenia. Podania w pole karne zmieniają się na szybkie centry, a sam wysunięty napastnik musi wtedy trzymać się pozycji, bo przy każdej centrze musi walczyć o piłkę w polu karnym i nie może być sytuacji, że przez zaangażowanie w rozgrywanie akcji będzie dwa kroki za akcją, przez to mamy wtedy bardzo sztywny styl gry (to też ze względu na to by w naszej defensywie nie tworzył się niepotrzebny chaos gdy defensywny pomocnik postanowi spontanicznie wymienić się pozycją z bocznym obrońcą). Tak jak radził ktoś wyżej najlepiej jest ustawić sobie cały mecz, albo skróty szczegółowe i obserwować jak zachowują się nasi piłkarze w obranej taktyce. Ja również odradzałbym zbyt duże rotowanie poleceniami, lepiej zawsze dać zawodnikom kilka spotkań na oswojenie się z taktyką i poleceniami, nawet jeśli z początku może to nie wyglądać tak jak sobie wymarzyliśmy to z czasem może zatrybić, a kiedy wypuścimy napada jako lisa pola karnego, po przerwie każemy mu grać jako odgrywający, a w 80 minucie jako kompletny napastnik, to nie ma mu się co dziwić że sam już nie wie co ma robić.

vicomino Partyzant

Zgadza się, jest tutaj paru frustratów (w tym ja :)) ale też nie brakuje osób które są chyba pracownikami Sigames które bezkrytycznie patrzą na najnowszą wersję gry i nie widzą żadnych jej wad. Gram od wersji CM01-02 i widzę, że powoli zabijana jest tzw miodność gry. Jeszcze da się grać, satysfakcja jest, ale też coraz więcej nerwów bo człowiek nie wie co się dzieje, dlaczego nie idzie. FM to ma być gra a nie symulator 1:1 do realiów.

vicomino Partyzant

03.02.2017 22:22    #2539     Sufler - Porady do gry - Niezadowolony z braku występów.
Myślę że tak łatwo się nie wykpisz, jak chcą grać, to od pierwszej minuty, nie ma zmiłuj...

WitekZ Partyzant

03.02.2017 22:19    #2540     Sufler - Porady do gry - Niezadowolony z braku występów.
Hej,
co sezon gram w lidze i w pucharach. Na LE albo LM zostawiam najlepszy skład, a w lidze młodzież albo zmienników.
Najlepsi gracze szybko są niezadowoleni że nie grają w lidze.

Żeby przestali płakać musze ich wstawiac w meczach ligowych.
I tu pytanie: liczy sie liczba minut, wyjść w pierwszej 11-tce czy wystęów ( wystarczy wpuścic go na 1 min i sie liczy za mecz? )

Jakaś inna rada ?

Dzięki!

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.