Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Equi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="Makaronczterojajeczny"][quote="Equi"]Wstawiajcie screeny swoich taktyk na poszczególnych przeciwników, to może inni coś pomogą.
Zawsze można ustawić nawet najlepszych zawodników tak żeby przegrywali wszystko jak leci :p[/quote]

Więc może jeszcze raz. Skoro wygrałem 4:1 i 5:1 a potem zremisowałem 3:3 to jakim,że cudem przegrywam z pierwszoligowym ogonem 1:0 po jednym jego celnym strzale w 90 minucie, przy moich 30 w tym 15 celnych.To jest nielogiczne. Jest to trzeci Puchar Polski i trzeci raz przegrywam z pierwszoligowcem. Najprawdopodobniej dlatego,że gra sobie tak wylosowała. Wylosowała sobie też Bytowię Bytów i jakiegoś 3 ligowca z Francji, które wygrały swoje puchary krajowe . Zresztą wylosowała sobie gra finał mistrzostw świata Chile-Meksyk i mecz o III miejsce Demokratyczna Republika Konga-Belgia.

No więc szanowny Panie Pan skomentuje te rewelacje,które wydarzyły się w jednym sezonie. Chile mistrzem świata,4 miejsce DRK i te dwa puchary krajowe. Dodatkowo ,Rio Ave w Portugalii.
Co do całych spotkań to dla mnie jest to za każdym razem identyczna bezładna kopanina bez względu na to jak gram. A trochę całych spotkań grałem od 7 ligi angielskiej i reprezentacji.

Ale jak Pan wie jestem otwarty na propozycję. Zagram z Panem po sieci i udowodni Pan swoje racje i swoje umiejętności.A ja z radością przyznam Panu lub innemu specjaliście od gry rację i odszczekam na tym forum to co piszę. A piszę tylko tyle ,że gra jest statystyczna i operuje prawdopodobieństwami,które dla gracza są niesymetryczne.
Bym zapomniał. Nietrafiane karne. Mój rekord to pięć z rzędu[/quote]

Nie mogę komentować tego, dlaczego Chile wygrało mistrzostwa świata.
Mogę jedynie odnieść się do wyników moich i Twoich meczów z przeciwnikiem komputerowym, ponieważ mamy na nie bezpośredni wpływ. Sam na początku przygody z FM17 się irytowałem, bo przegrywałem z outsiderami, ale teraz wiem, że wszystko wynikało z moich błędów taktycznych, treningowych itd. i dlatego śmiem podejrzewać, że w Twoim przypadku może być podobnie (ale oczywiście nie musi).

Z przyjemnością umówię się na rozgrywkę online :) Kiedy proponujesz?

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Foxyr"]Wiecie co... jak naprawdę nie mam nic do silnika meczowego, do dziwnych wyników, nawet zdzierżę jak mi zarząd piłkarzy sprzedaje za grosze (znaczy... dla mnie to grosze, dla nich bogactwa!). Ale jest rzecz, która mnie poważnie irytuje w tym FMie. Polskie, zimowe okno transferowe. W sumie może nie tylko Polskie. Trwa ono przez cały luty (w FMie). Z tego względu przez cały luty mogę wypożyczać piłkarzy DO klubu. I fajnie, więc co mi nie pasuje? Ano termin zgłaszania piłkarzy do pucharów europejskich przypada w tym samym dniu, w którym zaczyna się to okienko! A jak wiemy wypożyczać zawodników można wyłącznie w trakcie trwania okienka transferowego. W efekcie nie mogę w zimowym okienku wypożyczyć sobie żadnego zawodnika z myślą o tym, by grał dla mojej drużyny w LM czy LE. Gdyby to wyglądało jak w FMie to Necid nigdy nie grał by z Ajaxem i może Legia by awansowała (:p). Kurde mam już w Szczecinie 2023 rok i irytuje mnie to odkąd pierwszy raz awansowałem do LE, czyli od ładnych paru wirtualnych lat. Naprawdę nie rozumiem czemu nie da się np. wydłużyć Polskiego okienka (Polskie kluby przecież i tak przeprowadzają transfery już w styczniu), albo zrobić tak, by można było składać oferty wypożyczeń tak jak oferty transferów poza okienkiem. Oczywiście wtedy tak jak transfery były by one finalizowane od razu w pierwszym dniu najbliższego okienka transferowego...[/quote]
Trochę się zgubiłem, daty (data otwarcia okienka i data rejestracji składu) są w porządku, problemem jest to że o ile transfery można negocjować przed otwarciem okienka, to wypożyczenia nie (i zawodnicy dołączają do drużyny jak już zarejestrowałeś skład)?

[quote="Viique"]@Illuminati
Piotr Żemło był w Fifie 15 lewym pomocnikiem, mimo że jest nominalnym prawym obrońcą, a Sebastian Ziajka prawym pomocnikiem, mimo że to lewy obrońca. Niech choćby te dwa 'małe' błędy świadczą o fachowości bazy danych gry EA ;)[/quote]
A, tam Ziajka grał wszędzie: prawa pomoc, lewa pomoc, lewa obrona i epizod w ataku ;)

[quote="Illuminati"]Kolejne pytanie dotyczące Pogoni Szczecin, umowa z miastem podpisana, a nowy stadion w grze nieobecny. Co jest? (nie sprawdzałem nieoficjalnego patcha od Was , bo interesuje mnie oficjalna gra).[/quote]
Czekam na więcej informacji, umowa to jedno, ale muszę mieć sporo danych żeby dodać stadion, zwłaszcza że ma być budowany bez przerwy w użytkowaniu obiektu. Na ten moment musiałbym wylosować sobie jakieś dane dot. kolejności budowy poszczególnych trybun, ich pojemności, dat dla poszczególnych etapów itp. Doświadczenie uczy że jeszcze sporo może się zmienić po wstępnych pracach.

[quote="Elder"]@Gallacher Przecież podatność na kontuzje określa prawdopodobieństwo urazu a nie jego typ i długość przerwy, nawet zawodnik z podatnością 1 może zerwać więzadła tylko jest to bardzo mało prawdopodobne. To że zawodnik nie ma w raporcie podatności na kontuzje nie oznacza że nie może doznać poważnego urazu pech i tyle.[/quote]
To trochę bardziej skomplikowane - urazy takie jak złamana noga nie są zależne od podatności na kontuzje (albo w bardzo małym stopniu), podatność wpływa głównie na kontuzje mięśniowe, zmęczeniowe itp. Zawodnicy przemęczeni też o wiele łatwiej łapią kontuzje - więc zawodnik z niską naturalna sprawnością (łatwo męczący się intensywnym sezonem albo treningiem) będzie łapał urazy częściej niż zawodnik z identyczną podatnością, ale wyższą naturalną sprawnością.

Osobne pokryte są urazy które mogą się odnawiać, jak zerwane więzadła, każdy taki uraz ma opisaną szansę na odnowienie w skali 1-30. Oprócz tego jest jeszcze reprezentowanie zawodników z wyniszczonym organizmem, którze nie są w stanie być już w normalnym treningu i ćwiczą na minimalnych obciążeniach, tylko grając w meczach (jak np. Edi Andradina pod koniec kariery w Polsce).

ag-25 Partyzant

[quote="Makaronczterojajeczny"]panie literat, światło to fala czy czy czatkka. Jak piszesz jakieś manifesty to na to pytanie łatwo odpowiesz,a ja się przekonam czy mam doczynienia z kimś kto ma wiedzę czy tak pitoli trzy po trzy. No i czy wierzy Pan w nieprawdziwą sensu stricto Teorie Darwina.[/quote]

To jest temat o FM, grze związanej z piłką nożną. Pisz na temat, odpowiadaj w końcu na zadawane Ci pytania, albo udaj się na forum dla fizyków i chemików.

Panowie ja na grę nie narzekam, choć przyznam, że 15 była do kitu (silnik meczowy). FM to gra, przy której trzeba rozumieć jaką dyscypliną jest piłka nożna. Makaron myśli, że rozumie piłkę nożną, a tak naprawdę udowodnił to swoimi wpisami, że tej prostej gry nie rozumie. Mogę się założyć, że większość tu narzekających pomija istotne szczegóły, gra za szybko, nie ogląda całych spotkań, wpada w rutynę i co najważniejsze popełnia błędy taktyczne, które się logicznie wykluczają.

Makaronczterojaj... Partyzant

[quote="marivsh"]Pan Makaron-statystyk znów w formie :) Szkoda tracić czas na dyskusje z kimś, kto puszcza ten sam mecz 10 razy, by tylko potwierdzić z góry założoną tezę. Całe szczęście Leicester nie miało takiego kogoś jak Pan w sztabie, bo pewno już aktualny sezon graliby w Chempionship, ze względu na ciągłe "nasze szanse na mistrzostwo wynoszą 0".

Kiedyś popełniłem manifest na temat "błędów" w eFeMie - zdanie podtrzymuję. Jak ktoś uważa, że gra jest cacy tylko wtedy gdy piłkarze bezbłędnie wykonują każde zadanie taktyczne (co z resztą przecież musi oznaczać wygraną), to ja dziękuję za taką grę.[/quote]

panie literat, światło to fala czy czy czatkka. Jak piszesz jakieś manifesty to na to pytanie łatwo odpowiesz,a ja się przekonam czy mam doczynienia z kimś kto ma wiedzę czy tak pitoli trzy po trzy. No i czy wierzy Pan w nieprawdziwą sensu stricto Teorie Darwina.

Makaronczterojaj... Partyzant

[quote="Equi"]Wstawiajcie screeny swoich taktyk na poszczególnych przeciwników, to może inni coś pomogą.
Zawsze można ustawić nawet najlepszych zawodników tak żeby przegrywali wszystko jak leci :p[/quote]

Więc może jeszcze raz. Skoro wygrałem 4:1 i 5:1 a potem zremisowałem 3:3 to jakim,że cudem przegrywam z pierwszoligowym ogonem 1:0 po jednym jego celnym strzale w 90 minucie, przy moich 30 w tym 15 celnych.To jest nielogiczne. Jest to trzeci Puchar Polski i trzeci raz przegrywam z pierwszoligowcem. Najprawdopodobniej dlatego,że gra sobie tak wylosowała. Wylosowała sobie też Bytowię Bytów i jakiegoś 3 ligowca z Francji, które wygrały swoje puchary krajowe . Zresztą wylosowała sobie gra finał mistrzostw świata Chile-Meksyk i mecz o III miejsce Demokratyczna Republika Konga-Belgia.

No więc szanowny Panie Pan skomentuje te rewelacje,które wydarzyły się w jednym sezonie. Chile mistrzem świata,4 miejsce DRK i te dwa puchary krajowe. Dodatkowo ,Rio Ave w Portugalii.
Co do całych spotkań to dla mnie jest to za każdym razem identyczna bezładna kopanina bez względu na to jak gram. A trochę całych spotkań grałem od 7 ligi angielskiej i reprezentacji.

Ale jak Pan wie jestem otwarty na propozycję. Zagram z Panem po sieci i udowodni Pan swoje racje i swoje umiejętności.A ja z radością przyznam Panu lub innemu specjaliście od gry rację i odszczekam na tym forum to co piszę. A piszę tylko tyle ,że gra jest statystyczna i operuje prawdopodobieństwami,które dla gracza są niesymetryczne.
Bym zapomniał. Nietrafiane karne. Mój rekord to pięć z rzędu

Equi Partyzant

[quote="robal15"]Polecam oglądanie całych spotkań, dopiero wtedy można się wczuć w rolę managara.[/quote]
Tak jest idealnie :)
Nie zawsze jest tylko czas na to.
Super sprawa wystartować wraz np z realnymi rozgrywkami premier league i grać równo z rzeczywistą kolejką, oglądając cały mecz. Mogli by taki tryb online zrobić.

marivsh Partyzant

Pan Makaron-statystyk znów w formie :) Szkoda tracić czas na dyskusje z kimś, kto puszcza ten sam mecz 10 razy, by tylko potwierdzić z góry założoną tezę. Całe szczęście Leicester nie miało takiego kogoś jak Pan w sztabie, bo pewno już aktualny sezon graliby w Chempionship, ze względu na ciągłe "nasze szanse na mistrzostwo wynoszą 0".

Kiedyś popełniłem manifest na temat "błędów" w eFeMie - zdanie podtrzymuję. Jak ktoś uważa, że gra jest cacy tylko wtedy gdy piłkarze bezbłędnie wykonują każde zadanie taktyczne (co z resztą przecież musi oznaczać wygraną), to ja dziękuję za taką grę.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution