Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

jojo91 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
04.04.2017 16:05    #2211     Sufler - Porady do gry - Puchar Holandii
Witam. Gram Ajaxem i napotkałem błąd związany z Pucharem Holandii. W sezonie 2027/2028 nie odbył się żadne mecz w Pucharze Holandii, nie było żadnego losowania, nic. W kolejnym sezonie jest tak samo. Spotkał się ktoś już z czymś takim?

Pozdrawiam

Shrek Partyzant

Jak rozumiem FM działa na takiej zasadzie:
Mamy podstawową skórkę ( tą wgraną do FM przy instalacji – nazwijmy ją FMB), a wszystkie pozostałe zmiany jakie wpisują twórcy innych skórek zmieniają parametry tej podstawowej, lub dodają nowe elementy takie jak grafika.
Jeśli nie ma żadnej zmiany( w przykładowo atrybutach), to gra zczytuje dane ze skórki FMB, a te zmiany, które wprowadził autor gra zczytuje z nowych plików?

about Partyzant

03.04.2017 19:04    #2213     Sufler - Problemy techniczne - FM 2010
Problem z savem mam jeden główny oraz 2 ktore zapisuja codziennie postęp gry przy próbie wczytywania przy każdym wyskakuje błąd : zapisana gra nie została wczytana

Czy jezeli ktos gra w te edycje gry moze mi sprawdzic save u siebie ? Lub co zrobic aby to zatrybiło

Pikawa Artysta Rewolucji

03.04.2017 19:01    #2214     Inne - Gry i komputery - Managery przeglądarkowe
Ostatnimi czasy zaliczyłem powrót do "Managerzone". Na prawdę fajna gierka aczkolwiek są mikropłatności, które dają lekką przewagę, dla przykładu - możliwość uczestnictwa w oficjalnych pucharach, które generują minimalny dochód dla drużyny + kilka innych możliwości (wykresy treningowe, testy taktyk itd.). Da się oczywiście grać bez tego ale jak wiadomo bilans konta po kilku miesiącach gry będzie wyglądał lepiej u gracza, który wykupi "Członkostwo klubowe" ;) Sam korzystam z tego dobrodziejstwa lecz 30-35zł na 3 miesiące to nie majątek, a uważam, że warto.
.

Pikawa Artysta Rewolucji

4) <layout/> jest używany do określania pozycji poszczególnych elementów na ekranie. Dla przykładu:
<panel>
<layout class="stick_to_sides_attachment" alignment="all" inset="0"/>

<container id="1">
<layout class="stick_to_sides_attachment" alignment="top" inset="10"/>
<layout class="stick_to_sides_attachment" alignment="right" inset="20"/>

<container id="2"/>
</container>
</panel>

Dzięki <layout/> pierwszy container wyświetli się na całej wysokości/szerokości ekranu, a drugi wyświetli się w środku pierweszego 10px od góry i 20px od prawej. Bez nich nic nie pojawiło by się na ekranie.

5) Co masz na myśli pisząc "warstwa"?

6) Może nie być tego pliku w jakiejś customowej skórce - wtedy gra korzysta z defaultowych plików. Dlatego poleciłem Resource Archivera, by mieć dostęp do wszystkich plików.

7) Ciężko napisać, co zrobiłeś nie tak, bo nie wiem co dokładnie edytowałeś i czy dawało to jakiekolwiek rezultaty.

8) Robienie skinów jest w zasadzie bardzo proste. Tak jak wspominałem wcześniej - nie tworzymy nic nowego, a edytujemy to, co już jest. DO tego nie potrzeba dużej wiedzy.
.

Pikawa Artysta Rewolucji

Będę odpowiadał na tyle na ile pozwoli mi czas. No i wiedza.

1) <widget></widget> to nic innego jak kod odpowiadający za wyświetlanie poszczególnych funkcji. Jest tego masa. Dla przykładu:
<widget class="sidebar_menu_table" id="side" width="145">
<record id="object_property">
<integer id="get_property" value="objt" />
<integer id="set_property" value="cotO" />
</record>
<attachment class="test_multiple_globals_attachment" default_value="true">
<list id="get_properties">
<record get_property="TTyp" test_mode="0" value="1" skip_if_null="false" />
<record get_property="FS " test_mode="0" comparison_mode="1" value="true" skip_if_null="false" />
<record get_property="DRpg" test_mode="0" comparison_mode="1" value="true" skip_if_null="false" />
</list>
<integer id="set_property" value="FoHi" />
</attachment>
<attachment class="test_screen_size_attachment" alignment="horizontal" min_value="0" max_value="1200" set_property="widt" true_value="45" false_value="145" disable_setting_name="force_small_sidebar"/>
</widget>

To kod odpowiadający za wyświetlanie się sidebara czy:
<widget class="picture" file="boxes/custom/interface/tab bar/paper"/>
To obrazek z danej lokalizacji.
Większość z tych rzeczy nie należy ruszać bo zazwyczaj całe widgety się krzaczą. Copy-paste całości, ewentualne zmiany chociażby wielkości czcionki, koloru itd. (zależy oczywiście od widgetu) i to wszystko. Tworzenie skinów w FMie to bardziej edycja tego, co już jest. Zmiana położenia, ewentualnie wyglądu. Nic więcej.

2) <container></container> trzyma wszystko... w kupie. Nie ma co się na ich tematy zbyt dużo rozwodzić. Możemy im nadać jedynie klasę (class="";) i ID (id="";). Dla przykładu - taki oto container:
<container class="subsection_box"/>
to pusty container, który będzie miał wygląd boxa z lokalizacji /graphics/boxes/subsection/paper

3) <flags></flags> w większości odpowiadają za wygląd poszczególnych widgetów. Dla przykładu:
<!--club table-->
<widget class="table" id="club" mode="select_rows,fill_rows,hide_headings,dont_allow_click_unselect_single" auto_size_rows="true" fixed_size_rows="false">
<flags id="row_appearance" value="menus/custom/sidebar/normal/row"/>
<flags id="row_over_appearance" value="menus/custom/sidebar/over/row"/>
<flags id="stripe_appearance" value="menus/custom/sidebar/alternate/row"/>
<flags id="selected_appearance" value="menus/custom/sidebar/selected/row"/>

<list id="column_display_properties">
<record width="-1" column_heading="Icon">
<record id="column_properties"/>
</record>
<record width="-3" minimum_width="100" column_heading="Name">
<record id="column_properties" alignment="left,centre_y" colour="match text" size="9.1"/>
</record>
</list>
</widget>
.

no_2 Partyzant

03.04.2017 12:29    #2217     Inne - Gry i komputery - Managery przeglądarkowe
Po pierwsze chodzi o aspekt długoterminowego zarządzania klubem (gonienie króliczka). Druga sprawa to rywalizacja ze znajomymi która wymaga minimalnego nakładu czasu. A w fantasy gram na wp i ustaw ligę :)

no_2 Partyzant

03.04.2017 12:08    #2218     Inne - Gry i komputery - Managery przeglądarkowe
Szukam managerów w których zarządzamy własną drużyną złożoną z wygenerowanych piłkarzy. Najbardziej znanym przykładem jest hattrick w którego obecnie gram. Kiedyś grałem w sokker (sokker.org) jednak zniechęcił mnie brak rozwoju gry. Tak samo Trophy Manager.
Wiem że można łatwo znaleźć takie tytuły używając google, jednak zależy mi na indywidualnej opinii. Żal tracić czas na coś gdzie liczą się tylko pieniądze, lub jest tylko jedna słuszna droga rozwoju drużyny.

Pikawa Artysta Rewolucji

Zacznij od wypakowania potrzebnych plików narzędziem Resource Archiver. Poradnik - https://sites(...)ructure. Ogólnie polecam prześledzić stronkę Michaela - jest tam kilka na prawdę ciekawych rzeczy.
Nie pamiętam czy w poradniku wyżej jest wzmianka o Notepad++. Jeżeli nie, to polecam ściągnąć. Kod jest dzięki niemu bardziej przejrzysty + program posiada kilka opcji, które mogą być użyteczne.
Przyda się też Base Skin - http://www.fmsco(...)ns.html. Wypakuj go do folderu /skins i wszystkie "customowe" pliki umieszczaj właśnie tam.

Plik, który Cię interesuję to match overview.xml. Znajdziesz go w /panels/match/.
Jeżeli mnie pamięć nie myli, to standardowo znajdują się tam 3 horizontal_adaptive_container, a w każdym z nich są po 3 widgety. Jeżeli chcesz mieć dwa rzędy containerow po 3 widgety, usuwasz jeden horizontal_adaptive_container wraz z widgetami.
Wartości default_height przy horizontal_adaptive_container odpowiadają za wysokość rzędów. Możesz je ustalić na kilka sposobów:
- używając wartości z minusem np. pierwszemu dajesz wartość -5, a drugiemu -2. Oznacza to, że cała dostępna wysokość dla tych dwóch rzędów bedzie miala 7 "części" - 5 z nich zajmie rząd pierwszy, 2 z nich drugi.
- używając wartości stałych
- łącząc obydwie metody np. pierwszy rząd będzie mial wartość 250, a drugi -1. Oznacza to, że pierwszy rząd bedzie mial wysokość 250px, a drugi zabierze dla siebie resztę dostępnego miejsca
Jeżeli nie nadasz im tych wartości, to przyjmą one standardowo wartość -1 i będą zabierały tyle ile jest.
Możesz jeszcze nadać szerokość wigetom. Wartości default_width przy widgetach odpowiadają za to. Wszystko działa na zasadach opisanych wyżej.

Edytowany plik umieść w lokalizacji /panels/match/ w base skinie, który wcześniej pobrałeś.

Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - wal śmiało. Staraj się tylko zadawać je na forum, bo jest szansa, że informację tu zawarte jeszcze komuś się przydadzą.
Mam również nadzieję, że wszystko to, co napisałem jest w miarę jasno opisane.
.

buczek93 Młody aktywista

To znowu ja.
Chciałem poinformować, że piłkarze w młodym wieku (mimo dobrych ukrytych i akceptowalnego charakteru) to jakieś totalne pizdeczki.
Mogłem zrealizować w Milanie swój mokry sen o zespole talentów, ale za pięknie byłoby mieć wszystko ok.
Powody? Wiadomo, liga włoska, catecwelaccio, obrona 10 zawodnikami - no znamy to z historii. Wygrywasz u siebie 1:0 po farfoclu Berardiego w końcówce (którego i tak ukradłeś żydentusowi, bo zbyt mocny i sapał). Wcześniej - ponad 30 minut szarży (autentycznie), gry na wysokim ryzyku etc. Generalnie - jedna z najchujowszych taktyk do grania przeciwko. Zaraz obok 4-1-4-1, 4-5-1. Ja rozumiem, że jakaś turyńska bieda (drugi klub z Turynu) to marzy o remisie z AC Milan, ale to jest żałosny przykład braku determinacji i zwykłej złośliwości gry. Zabij i zdepcz całą potencjalną atrakcję, bo hurr durr 10 obrońców. Anyway - mecz się kończy, więc wyrażam głośno swoje niezadowolenie (głośno in game, w realnym świecie - nieco ciszej).

No i się zaczyna. Przychodzi taka biedna myśląca trzcinka (solidnie to przetłumaczyli, szanuję) Mokobe Tah i mówi, że hurr durr, bo to obraza, że pan manager czegoś od nas wymaga i w ogóle przeprosić natychmiast, w ramach zadośćuczynienia zrobić mi laskę stopami. No to grzecznie (to ważne) mówię, że tam są drzwi, radzę je zamknąć od drugiej strony, ja podejścia nie zmienię. Nie ściągnąłem tutaj bandy cipek, tylko utalentowanych piłkarzy, którym nie brakuje nic (trening, forma, pensje, premie, występy, taktyka) do tego, żeby zostać naprawdę uznaną marką. No to się MÓŻYN obraził i stwierdził, że jak tak, to ja hce do innego kulubu.

Raz, że ten pajac robi to trzeci raz w ciągu półtora sezonu. Zaczynam mieć tego dosyć. Skoro moją aspiracją jest łojenie klubów w LM, to nie zamierzam nawet udawać zadowolenia z wygranej po farfoclu i w sumie to bardziej błędzie obrony, niż moim kunszcie.
Dwa - w sukurs idą mu dwa kolejne mózgi - Jorge i Mauri. Pierwszy pyskował PÓŁTORA ROKU o nowy kontrakt - pograł sobie rok, gówno uderzyło do główki i już chciał 10 patyków/sezon. A o tym, że miał jeszcze 4 lata, jakoś dziwnym trafem wyleciało z łepetyny. Usłyszał odmowę, więc przez rok (!!!) był obrażony. Skasowałem to dopiero edytorem (to jest naprawdę kurwa porażka, takiego gówna nie robili zawodnicy porywczy i wybuchowi w poprzednich edycjach). Mauri to samo - oczekuje kurwa kokosów, w lidze ma formę i średnią na poziomie jakiś kopaczy ze środka tabeli. O LM nie wspomnę przez grzeczność. Na reprezentację Argentyny też nie jeździ (a rzekomo taki talent).

Do tego wszystkiego jest jeszcze Abate, ale on jest z definicji zjebany, stary, grzybieje i właściwie to gdyby nie to, że jest wychowankiem, wyjebałbym go po 2. sezonie.

Takie obrażanie się panienek zabija całą przyjemność z gry. Jak mam prowadzić zespół, gdzie gracze są normalni albo profesjonalni, a sezon w sezon mam takie gówno w szatni. Tzn wiadomo - mokobe już z klubu wypada i dziękuje, miarka się przebrała. Liczę na to, że południowoamerykańce dadzą sobie wreszcie siana. Wcześniej już zdążyli zrobić laskę swoim ziomeczkom z Ameryki Południowej (a jakże) o nowe kontrakty (a jakże). Bo taki Mammana, który chuja grał w spotkaniach o stawkę (ważne mecze = 2, nie wiem, czy się przylosowało, czy co, ale dramat jakiś) obraził się, że nie dostaje podwyżki po niecałym sezonie gry (i to gry takiej sobie, Galeano z FM11 to bankowo nie był).
Całe szczęście, jest trochę talencików w pierwszym zespole i udostępnionych U-20, bo to jakaś katastrofa jest.

Nie wiem, kto jest odpowiedzialny za zachowania piłkarzy i ich generowanie, ale albo znaczną część zdolnej młodzieży stanowią jakieś niedorobione mentalne gówniarze, albo ktoś, kto "projektował" zachowania wirtualnych graczy zdrowo pobalował z whiskey (czy co za siury piją te angole) i stworzył takie gówno. Na pierwszy rzut oka wszystko ok, raz powiesz coś, co się nie podoba - foh, odchodze.

Wirtualna świeczka dla wszystkich niedorobionych wirtualnych wersji prawdziwych piłkarzy [*]

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.