Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Foxyr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
Powiem co wiem, a wszystkiego nie wiem (a chętnie się dowiem, bo też mnie to ciekawi a mało jest szczegółowych opisów tego zagadnienia).
Dobry koordynator to taki, który ma dobre przede wszystkim oceny umiejętności i potencjału, pracę z juniorami i osobowość. To ostatnie mam wrażenie jest często pomijane, a ma spore znaczenie bo nasi juniorzy będą swoją osobowością iść w stronę naszego koordynatora, a wiadomo że pozbawiony ambicji piłkarz nie stanie się raczej gwiazdą. Do tego liczy się reputacja. Zarówno klubu, rozgrywek, ale i podobno kraju. Jeśli np. gramy w Polsce już kilka dobrych sezonów, nasza np. Legia ma 4,5 gwiazdki, wszystko jest niby idealne pod nowych juniorów (obiekty, koordynator itp.) ale reprezentacja Polski zajmuje niskie, powiedzmy 100. miejsce w rankingu to będziemy mieli newgenów gorszych, niż gdyby Polska zajmowała w rankingu miejsce 10. Warto postarać się też rzecz jasna o jak najlepszych trenerów od u-18, tam kryteria są jak dla zwykłych trenerów, tylko praca z juniorami warto by była wysoka. Co do scautingu nie wiem, osobiście się tym nie przejmuje o jakim kraju wiedzę posiada mój koordynator, zatrudniam najlepszego dostępnego, nie ważne czy to Włoch, Anglik czy Brazylijczyk czy kto tam. Wiem natomiast, że ważna jest zarówno system szkolenia młodzieży jak i siatka wyszukiwania juniorów. To pierwsze - szkolenie - odpowiada za to jakie umiejętności będą mieli nasi newgeni z chwilą "pokazania" się nam załóżmy w marcu. Jest to o tyle istotne że zawsze łatwiej nam stawiać na piłkarza który nie dość że już coś tam umie to jeszcze ma potencjał, niż na obrońcę który może i ma pięć gwiazdek potencjału, ale krycie i odbiór na poziomie 5...
Siatka wyszukiwania odpowiada za to właśnie za potencjał naszych wychowanków. Podobno na jej stan wpływ ma posiadanie przez nas klubów filialnych, ale tu to sam nie jestem pewien. No i wydaje mi się, że to chyba wszystko co wiem w tym temacie.

CMPlayer Partyzant

Ogólnie chce się dowiedzieć co oprócz wybudowania jak najlepszych obiektów młodzieżowych ma wpływ na generowanie new-genów z lepszym potencjałem.
WIem też że "dobry" koordynator pionu juniorskiego, ale co oznaczna dobry? Chodzi o statystyki; ocena potencjału, umiejętności, praca z juniorami czy ważne jest też jak np. gram w Polskiej lidze to żeby miał znajomość scoutingu w Polsce na 100%?

jaroszaka Partyzant

17.05.2017 20:40    #2143     Sufler - Gra przez sieć - Gra online
Ktos zainteresowany gra online ?
Jesli tak,nick steam jarosze100 badz priv na cmrev w razie ustalenia szczegolow.

alvaro2505 Partyzant

17.05.2017 11:49    #2144     Sufler - Problemy techniczne - Kontrakty półzawodowe
Witam. Mam problem tego typu. Gram na dodatku polska liga grywalna, a dokładniej na PLU 1.4, gdzie Ekstraklasa ma 16 drużyn. Rozpocząłem karierę trzecioligowym Cosmosem Nowotaniec. Klub na początku ma status półzawodowy, ale nie może dawać kontraktów tymczasowych. Myślałem.. spoko, skończę pierwszy sezon... "coś" się tam może w grze przestawi i od nowego sezonu, jak minie 1. lipca będę mógł dawać kontrakty profesjonalne. Niestety nadal mogę dawać tylko i wyłącznie kontrakty tymczasowe. Stan konta jest na plusie. Próbowałem, na kopii save'a zmieniać parametry klubu, aby jednak dało się zatrudniać graczy na półzawodowych kontraktach. Na nic zdały się zmiany reputacji, statusu na zawodowy, czy parametru chairman status (FMRTE). Na innej karierze, grając w tej samej lidze tylko zespołem KSZO nie miałem tego typu problemów. Co może być przyczyną? Poczekać parę dni w grze jeszcze, aż będę miał opcję półzawodowych kontraktów?

Pozdrawiam.

kondi192 Minister Kultury

Grupa: Moderator
15.05.2017 22:47    #2145     Sufler - Porady do gry - Porady do gry
To jeśli chodzi o grafiki (loga, stroje i twarze zawodników) polecam zajrzeć tutaj:

http://www.cmrev.com/grafika.html

R.Baggio Partyzant

Witam wszystkich.

Dopiero co zaczynam swoją przygodę z serią FM (niegdyś trochę pograłem w ogarniętego błędami CM6 <nie ma to jak grać w LM i LE jednocześnie :D>, jednak to już wieki minęły od tamtego czasu).
Jako, że ciężko o większe fundusze przy prowadzeniu polskich klubów (osobiście wybrałem Lechię - w końcu z Gdańska pochodzę :) ) to na potęgę organizuję sobie wyjazdowe sparingi z 'dochodowymi' rywalami.
Przez pierwsze dwa sezony wybierałem spośród tych zespołów, które mi gra podpowiadała na dany dzień.
I w ten sposób dosyć przypadkiem trafiłem na bardzo przyjemny klub.

W momencie w którym takie kluby jak np. Ajax oferują mi 130'000 funtów za sparing, tak ów zespolik oferuje mi (bagatela) 300'000 funtów.
Oczywiście kwoty te są zależne od reputacji prowadzonego przez nas klubu. Klubem tym jest Marokańska "Raja Cassablanca" (która nie rozgrywa żadnych meczy - więc się zgadza na niemalże każdy termin przeze mnie wybrany).
Niestety, trzeba mieć odpowiednio wysoką reputację, aby zarząd klubu zgodził się na tak daleką podróż ( 'świeża Lechia' nie może mieć sparingu z marokańczykami). Jednak już po dwóch sezonach (2x mistrzoswo kraju + ćwierćfinał LM) wystarczyło mi, aby móc z nimi grać sparingi.

Tak więc, chciałbym się Was zapytać - czy macie jakieś inne 'dojne krowy', dzięki którym klub mógłbym w dosyć łatwy sposób zabezpieczyć swoją sytuację finansową na poczet galopujących pensji nowych zawodników?

Viique Młody aktywista

11.05.2017 14:02    #2147     Sufler - Inne - FM a inny komp
Tylko pliki graficzne i save
www.usydus.xn.pl - strona z moimi pracami

piecia1990 Partyzant

11.05.2017 13:36    #2148     Sufler - Inne - FM a inny komp
Witam. Mam pytanie, bo trochę jestem zielony. Czeka mnie długi dzień "służby" w pracy, więc chciałbym go spedzić z FM.Instalując grę na lapku w pracy, chcąc kontynuować karier ęz komap domowego, wystarczy, że zgram tylko savy, czy też muszę wszelkie dodatki jak koszulki, herby i pliki typu odblokowane kadry itp.?

facemob Partyzant

[quote="Makaronczterojajeczny"]Anglia też dusiła i dusiła i był remis, Angola prowadziła z Mali 4:0, tyle tylko,że ja od gry logicznej oczekuję konsekwencji i logiki a nie losowań. A logiki brak, chociażby dla tego,że mecz grany w całości jest inny niż grany skrótami[/quote]

A ja się cieszę w sumei czasem z tego, bo lubię realistyczną rozgrywkę, a nie wygrywać np Lechem rok w rok ligę i ligę mistrzów. wzloty i upadki to jest to! :)

facemob Partyzant

Panowie i Panie. Dziwna sprawa. Gram sobie Napoli (grać zacząłem po wyjściu ostatniego patcha), no i szukam sobie piłkarzy, patrzę a tam jakieś London UNT z piłkarzami: Gabriel Batistuta lat 19 chyba, Del Piero 17 lat itp.!! O co kaman? Skąd to się wzięło?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.