Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

smagul Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
16.06.2017 12:15    #2071     Sufler - Porady do gry - Finanse i reputacja
Co do polityki transferowej - jeśli chcesz by klub dalej Ci się rozwijał, to musisz szukać zawodników z wysoką reputacją (takie gwiazdki w profilu). Jeśli masz w zespole zawodników z wysoką reputacją (w szczególności kapitan) to:
- Inni zawodnicy chętniej będą podpisywać kontrakty z Twoim klubem (szansa na wzmocnienie składu).
- Więcej kibiców przychodzi na mecze
- Więcej gadżetów się sprzedaje.
- Więcej członków sztabu będzie zainteresowanych współpracą.
- Mniej grajków będzie marudzić, że chce do większego klubu.
Nie zapominaj też, że reputacja sztabu szkoleniowego ma znaczenie - tutaj w szczególności DoF. Jeśli go nie wykorzystujesz do niczego (jak ja) to potrzebujesz takiego z wysoką reputacją i profesjonalnym charakterem.
Na pierwszy ogień, proponuję poszukać kapitana (były reprezentant, narodowość węgierska, wysokie przywództwo, wysoka reputacja, dodatkowa rola w sztabie - DoF, odpowiedni charakter). Nawet jak będzie zarabiał gigantyczne hajsy, a po 2 latach ucieknie na emeryturę.
Jak okaże się, że jedna gwiazdka nie masakruje Ci budżetu to sprowadzaj kolejną i kolejną i kolejną. W miarę możliwości możesz też sprowadzać gwiazdki w ich najlepszym okresie: tj. bramka 30, napadzor w okolicach 27.

Co do rozwoju ligi - Sam nie rozwiniesz jej do rozsądnego poziomu. Sprzedawaj solidnych zawodników za małe pieniądze rywalom, kupuj od nich graczy wystawianych na listy transferowe (w szczególności od dobrych klubów z problemami finansowymi). Jak jakiś fajny zawodnik rywala wzbudza zainteresowanie klubu spoza ligi, to możesz spróbować go przechwycić, posadzić na ławkę i po jakimś czasie spuścić ponownie w ligę. Po kilku sezonach i wydaniu wielu milionów będziesz widział efekt poprawy formy swoich rywali.
Po aktywności na rynku transferowym możesz też zauważyć jakieś kluby z zarządem lubiącym wydawać hajsy. Jak masz dobrych zawodników, którzy by sportowo wzmocnili ten klub (najlepiej także reputacją) to najłatwiej i najszybciej będzie ci wpływać na rozwój właśnie takich klubów. Minus taki, że jak Cię dogonią to będą mieli lepsze warunki i utrudnią ci grę ;).

Hajsy za budowę stadionu pobierają się na początku budowy - obecnie pewnie jesteś w fazie projektowania. Może być też tak, że zarząd zaciągnie kredyt, czasem mimo że w kasie wystarczające hajsy są, to i tak wolą brać kredyt.

Konradbis Partyzant

Śmiechu warte w finale F.A Cup przegrywam z Leicester City 8:5 by tydzień później wygrać w finale LM z Atletico Madryt 7:2 nie wiem skąd FM bierze te wyniki . Obrona miała być najlepsza z całej serii a jest najgorsza. Po nieudanej próbie odbioru piłki obrońca się zatrzymuje dając czas napastnikowi na wyjście sam na sam. Najgorsze jest to że nic z tym nie robią. W poprzednik odsłonach piłkarze dużo lepiej reagowali a mimo to i tak coś poprawiali. Ta odsłona dowodzi jak głęboko w tylnej części ciała ma graczy SI

Zwolay Partyzant

Mam podobne odczucia z tym że na 100% kupię 2018-edycja FM`17 jest tak frustrująca że aż zęby bolą i nie da się w to spokojnie grać

ernestbugaj Partyzant

Powiedzcie mi, po co twórcy słodko gadają jak to zawodnicy doskonale reagują na nasze polecenia, jak moi obrońcy nie potrafią zrozumieć, że mają grać krótkimi podaniami, a notorycznie wywalają piłkę spod swojego pola karnego daleko w pole karne przeciwnika?
Zawsze mnie bawiło jak 90% postów na forum to narzekanie na AI, ale FM2017 to moja pierwsza gra po FM2014 i coś czuję, że na kilka dobrych lat ostatnia.

R.Baggio Partyzant

Ostatnio po rozegraniu 7 sezonów Lechii Gdańsk postanowiłem zobaczyć, co się stanie po moim odejściu. Rozwiązałem kontrakt z klubem, i wziąłem 3 letni urlop i tak zostawiłem komputer na noc.

To co zobaczyłem po prostu mnie rozwaliło. Czy AI zawsze było takie słabe?

Po tych 3 latach okazało się, że Lechia:
- sprzedała niemalże wszystkie swoje gwiazdy (będące jednocześnie młodymi talentami) za śmieszne (jak dla mnie) kwoty, rzędu 1-8 mln funtów,
- co sezon kupowali z zachodnich klubów piłkarzy za większe kwoty (5 - 12 mln funtów), którzy (przynajmniej moim zdaniem) byli co najwyżej na tym samym poziomie co sprzedawani,
- klub 'wywalił w błoto' prawie 100 mln funtów na transfery i (przede wszystkim) na wypłaty dla piłkarzy,
- już w pierwszym okienku transferowym pensje dla graczy wzrosły o 125% (nie mówiąc o tym jakie bonusy zapisane były),
- odchodząc z klubu miałem obiecującego LO, drugiego obiecującego LO wypożyczonego z opcją wykupu za śmieszną kwotę (1.5 mln funtów) ... AI nie wykupił, a obiecującego LO sprzedali za 2mln ... w to miejsce kupili 3 LO za łącznie 18 mln funtów,
- Lechia spadła w rankingu z 21 miejsca na 57 miejsce,
- nie przedłużali umów porządnym (4, 4.5 gwiazdki) trenerom,
- po trzech latach nie mieli nawet maksymalnej liczby trenerów,
- procent znajomości świata spadł z 38% na 21%.

Czy AI celowo 'pogarsza' sytuację finansową i 'jakościową' klubów, tak aby wróciły 'w swoje miejsce w szeregu'? Czy może po prostu ogólnie AI jest beznadziejne i nie potrafi zarządzać klubami?

gilik Partyzant

Witam. Od kilku dni mam problem z włączeniem FM17. Gra na początku ładuje się normalnie, mam wszystkie te reklamy, brawa autorskie i tak dalej.

Później zamiast ekrenu startowego miałem biały ekran.

Obecnie wygląda to tak, że ramiast ekranu startowego jest czarny ekran z ciemnozielonym prostokątem w lewym górnym rogu.

Spójność plików zweryfikowana, sterowniki od grafiki najnowsze z najnowszych, gra przeinstalowana dwa razy i nic nie pomogło.

Macie jakieś pomysły? Co tutaj mogę zrobić, żeby FM się włączył?

R.Baggio Partyzant

[quote="facemob"]Witam. czy ktoś ie dlaczego tacy trenerzy jak Kluivert, czy Stoichkov są nie aktywni? Tzn wyszukać ich się nie da ale jak wejdzie się np w sztab PSG to jest Patrick Kluivert, to samo tyczy się Stoichkova itp[/quote]

Sprawdź sobie jakie funkcje obaj byli piłkarze pełnią w swoich klubach.
Da się ich wyszukać poprzez wpisywanie nazwiska w pasek i naciśnięcie enter.

Po prosty obaj byli gracze jako DYREKTORZY klubów nie są osobnikami 'grywalnymi', tylko są na sztywno przypisani.

szopeen Partyzant

12.06.2017 16:06    #2078     Sufler - Edytor - Problem z awansem do wyższej ligi
Witam. Grałem zespołem na dodatku z niższymi ligami w IV lidze (łódzkiej) i wygrałem ją, więc powinienem awansować do III ligi grupa 1 a tymczasem wylądowałem w III lidze grupa 2. Da się coś na to poradzić albo przenieść zespół nie tracąc tego co osiągnąłem? Bo nie ukrywam psuje to mocno frajdę z gry, taki brak realizmu.

mistergol Partyzant

Polecam Wolves, wygrałem nimi LM w FM 16 , niestety nie udało mi się wygrać Premier League. W składzie miałem Isco, Asensio, Halilovicia, Coricia, Hirvinga Lozano, Luisa Henrique, i Maxa Romero. Isco jako wolny zawodnik do mnie przyszedł , a sprzedałem go chyba po 2 sezonach do Manchesteru United za 60 mln. To samo z Henrique, kupiony za grosze a później sprzedaż za około 75 mln. Zacząłem wczoraj nimi w FM17 , zobaczymy co będzie :)

facemob Partyzant

12.06.2017 13:19    #2080     Football Manager - Ogólna dyskusja - Kadra B
Hmm nigdy nie grałem kadrą B. ALe prowadzisz Polskę pierwszą reprę i chcesz wybrać sparingi kadrze B? Czy prowadzisz kadrę B?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution