Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
23.06.2017 13:06    #2051     Sufler - Porady do gry - FM 17 - Atrybuty Managera
Ja tak gram. Oto moje atrybuty ze startu:

I owszem, rosną one wraz z podnoszeniem kwalifikacji. Obecnie mam UEFA B, oto mój profil w sezonie 19/20:

Ciekawostką jest, że atrybuty rosną także wraz z upływem czasu, niezależnie od dokonań - tylko wolniej. Zauważyłem to, testując dodatek ESA18 na przestrzeni 15 lat. Spójrz - nigdzie nie pracowałem, życie na urlopie, a moje liczby (i reputacja!) wzrosły (do tego stopnia, że grająca w Ekstraklasie Lechia zaprosiła mnie - zupełnego anonima - na rozmowę).

W późniejszym wieku (chyba jakoś po pięćdziesiątce), atrybuty i reputacja częściowo spadły, ale nie mam już save'a z tamtej symulacji.

Jak widać, jedynymi atrybutami, które w ogóle nie drgnęły, są:
- praca z juniorami (pewnie musiałbym prowadzić jakąś drużynę juniorską)
- zdolność do adaptacji (z racji faktu, że nie zmieniałem klubów/krajów)
- poziom dyscypliny (może to wynikać z faktu, że zlecam trening asystentowi, ale nie mam pewności)

Mam nadzieję, że wyczerpałem temat :) Pozdrawiam
twitter.com/Ceyvol

Kouo Partyzant

Grupa: Użytkownik
23.06.2017 09:21    #2052     Sufler - Porady do gry - FM 17 - Atrybuty Managera
Cześć.

Może ktoś wie.
Czy zmieniło się w FM 17 coś pod względem przyrostu atrybutów managera, którym gramy?
Jak sytuacja odnośnie licencji? Czy gdy zdobywamy nową licencje to automatycznie nam rosną atrybuty?

Próbował może ktoś zacząć grę z najgorszym możliwym managerem, aby zobaczyć rozwój atrybutów?

maly78106 Partyzant

Witajcie. Chciałem wrócić do CM 2010 po kilku latach ale zmieniłem sprzęt i teraz na Windows 8 gra uruchamia się jednak po miesiącu kariery wywala się błędem. Co może być tego przyczyną?

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
@CzajaM, to akurat zupełnie inna sprawa. To, czy profil zawodnika na emeryturze się zachowa, zależy od nas. Można zaznaczyć piłkarzowi opcję "zachowaj historię po zakończeniu kariery" - domyślnie mają ją włączoną piłkarze ze światowej czołówki i ważniejsi zawodnicy związani z klubami, które prowadziliśmy.

Skoro zniknęli ci Piszczek i Błaszczykowski, to pewnie grałeś na małej bazie i poza Polską.
twitter.com/Ceyvol

CzajaM Partyzant

Też mnie to ciekawi, bo u mnie też tak jest, po zakończeniu kariery. np. Piszczek i Błaszczykowski zniknęli, a np. Ronaldo jest. Więc jestem ciekawy od czego to zależy. Gram w fm 2017.

Zielson Partyzant

Ostatnio wróciłem do FM2016 po dłuższej przerwie, rozpocząłem grę w lidze szkockiej, mija właśnie trzeci sezon. Przez te wszystkie lata gry w efema obserwowałem znikanie piłkarzy z bazy danych, ale jestem na 90% przekonany, że działo się to na skutek kończenia kariery lub braku ofert dla danego zawodnika. W zeszłym sezonie sciągnąłem do zespołu Princewilla Okachiego z Widzewa, jednak jest to moja pierwsza ever przygoda na wyspach brytyjskich i zapomniałem o pozwoleniu o pracę. Okachi pozwolenia nie dostał, kontrakt podpisał, więc wypożyczałem go do końca kontraktu do innych lig nie śledząc zbytnio jego losów. Na początku obecnie rozgrywanego sezonu Okachiego wypożyczyli New York Red Bulls i chłop po kilku miesiącach wyparował z bazy danych (historia kariery nie zapisała się) - kontrakt ważny pół roku, sezon życia i gra w MLS a człowiek przepada jak kamień w wodę! Miał on ustaloną w warunkach wypożyczenia cenę wykupu 0 ojro, więc domyślam się, że przeszedł za friko do NYRB w styczniu i tym sposobem zniknął z bazy. Podobne rzeczy dzieją się z różnymi zawodnikami z innych lig, głownie polskiej, którzy niejednokrotnie odchodzą do przyzwoitych lig i przyzwoitych klubów za przyzwoite pieniądze. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś podobnym w żadnym efemie, a nawet lubiłem śledzić losy byłych ekstraklasowiczów w egzotycznych ligach. Sadlok do FC Zurych za 975 tys. euro? Bum, znika z bazy, historia kariery nie zapisuje się. I tego typu przypadków co okienko transferowe coraz więcej.

Proszę bardzo, Mąka i jakiś czesiek dopiero co wykupiony z Bundesligi przechodzą do bardzo przyzwoitych klubów i znikają z bazy na amen. Jestem pewien, że nic takiego nie miało miejsca w żadnej z moich rozgrywek przez wszystkie lata i edycje gry. Fakt, zawodnicy znikają w momencie przejścia do nieaktywnych lig, ale po pierwsze znikają także reprezentanci, dobrzy zawodnicy, a po drugie po zniknięciu zawodnika z mojego klubu (Okachi) lub z klubów, które obserwuję albo są moimi ulubionymi nie zapisuje się historia ich kariery.

Czy to normalne? Czy to jakiś bug? Dodam, że dotąd nie spotkałem się z ŻADNYM bugiem w posiadanej przeze mnie szesnastce.

FM2016, aktualna wersja, gra oryginalna, nie używam żadnego cracka, dodatkowych lig, modyfikacji.

ultimate Partyzant

[quote="bartton"] Gram w Słowenii, liga ciekawa. Olimpija co roku walczy o europejskie puchary. Jeśli weźmiesz Słowenię, to pamiętaj, że w 2 sezonie zwiększa się 2. liga z (chyba) 10 do 16 zespołów i z 1. ligi 10. spada, a 9. walczy w barażach o utrzymanie z 2. zespołem 2. ligi. Z negatywnych odczuć to tylko to że [w miarę dobre i znane] Maribor i Domżale mają problemy z utrzymaniem równej formy i każdy z nich otarł się o spadek.[/quote]

U mnie pewnie to się nie zmieni, bo w sumie zapomniałem dodać, że gram na FM16 (gdzie dowiedziałem się, że Radović grał w tej całej Ljubljanie), ale liga z 10 zespołami wcale mi nie przeszkadza. Właśnie bałem się o ten Maribor, że będzie nieźle kosił (chociażby z dobrych występów w realnej LM), ale widzę, że tak źle nie jest. Poczekam jeszcze aż ktoś powie jak gra w węgierskiej i słowackiej, dzięki jeszcze raz.

bartton Partyzant

[quote="ultimate"]Szybkie pytanie
Grał (albo gra nadal) ktoś może w lidze węgierskiej, słowackiej lub słoweńskiej? Jakieś odczucia po grze - negatywy, a może same pozytywy? Przymierzam się do gry MSK Zilina, MTK Budapest albo Olimpija Lublana, ale za cholerę nie wiem który wybrać. Może ktoś przybliży mnie do wyboru którejś z tych lig lub zespołów? Dzięki.[/quote]

Gram w Słowenii, liga ciekawa. Olimpija co roku walczy o europejskie puchary. Jeśli weźmiesz Słowenię, to pamiętaj, że w 2 sezonie zwiększa się 2. liga z (chyba) 10 do 16 zespołów i z 1. ligi 10. spada, a 9. walczy w barażach o utrzymanie z 2. zespołem 2. ligi. Z negatywnych odczuć to tylko to że [w miarę dobre i znane] Maribor i Domżale mają problemy z utrzymaniem równej formy i każdy z nich otarł się o spadek.
"Tyl­ko dwie rzeczy są nies­kończo­ne: wszechświat oraz ludzka głupo­ta, choć nie jes­tem pe­wien co do tej pierwszej." A. Einstein

"War. War never changes" Fallout

ultimate Partyzant

Szybkie pytanie
Grał (albo gra nadal) ktoś może w lidze węgierskiej, słowackiej lub słoweńskiej? Jakieś odczucia po grze - negatywy, a może same pozytywy? Przymierzam się do gry MSK Zilina, MTK Budapest albo Olimpija Lublana, ale za cholerę nie wiem który wybrać. Może ktoś przybliży mnie do wyboru którejś z tych lig lub zespołów? Dzięki.

student137 Partyzant

17.06.2017 18:09    #2060     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Szkukam graczy na dłuższą rozgrywkę. Godziny do dogadania. Mogę hostować, mam dobrego neta.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution