Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
03.08.2017 23:38    #1891     Sufler - Porady do gry - FM 2015
Z tego co widzę kolega gra w FM Touch, gdzie prawdopodobnie nie ma tej opcji.
twitter.com/Ceyvol

pretovic Partyzant

Grupa: Użytkownik
Mam nadzieje że Sports Interactive weżnie się za poprawę systemu wyceniania piłkarzy. Bo ja na razie jedynym głównym czynnikiem które wyznacza wartość zawodnika jest jego płaca. Nieważne że klub jest z czołówki, wygrywa Ligę Mistrzów 2 razy pod rząd, a napastnik zostaje królem strzelców LM i ligi krajowe to i tak jest mało warty (przykład -2mln) Wystarczy że przejdzie do jakiegoś średniaka to i wartość rośnie 3 krotnie. Gdzie tu logika? Piłkarz co roku gra najwyższym poziomie, zdobywa nagrody a i tak nic nie warty.

Jorge02 Partyzant

03.08.2017 16:29    #1893     Sufler - Porady do gry - Podgląd lig
Dopiero zacząłem grać w fm i czytam wszystko na jego temat bo trochę nie ogarniam. Gdzie można znaleźć video lub instrukcje jak dodac Premier Legue którą chce grac, a Championship i niższe ligi tylko do podglądania?

Emilooo Partyzant

Chcę wykrzyczeć jak bardzo wkurza mnie pewien detal związany z dodatkami editor data!!! Korzystając obojętnie z jakiej dodatkowej ligi z 'zewnętrznej bazy danych' każdy artykuł, wywiad w ligach dodanych jest przeprowadzany przez media zagraniczne tj. ESPN, Eurosport blabla i oczywiście przez tamże pracujących Dziennikarzy...
Zapewne pomyśleliście, czy Tobie czasem gościu sufit na łeb się nie spadł? :D Jako człowiek zwracający uwagę na detale w FM, nie mogę przejść obojętnie jeżeli prowadząc Sokół Aleksandrów Łódzki i wyrażając zainteresowanie byle jakim Kmiotkiem z Ekstra, I, II, III ligi zamiast wywiadu w Polskim Zwierciadle Futbolu, rozmawiam z gościem z ESPNFC!!!!!
Wrrrrrrr.... dodawanie mediów w edytorze.. w zakresie klubowym, regionalnym, lokalnym, konkretnej ligi .. nic nie zmienia..
Wybaczcie mało interesujący wywód, ale uznałem to miejsce za odpowiednie ku temu.

koziol1010 Partyzant

02.08.2017 18:32    #1895     Sufler - Porady do gry - FM 2015
Siema

Od dłuższego czasu gram w FM2015 w polskiej lidze, prowadząc Wisłę Kraków. Chciałbym zmienić klub ale z bundesligi. Już zrezygnowałem z prowadzenia klubu ale nie mogę wyszukać ofert pracy poza polksą ligą. Jest możliwość zmiany państwa?? Jak tak to prosiłbym jak to zrobić bo chyba jestem za tępy Pomocy

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
[quote="Pucek"]Gietz, jak to wychodziło w testach z Robakiem? Mi w bazie on wygląda na trupa i chyba w każdej karierze szybko kończył jako FM-owy trup - nigdy nie osiągając podobnych wyników, co w rzeczywistości.[/quote]
Nigdy nie zostawał królem strzelców, to na pewno ... Uważam że w bazie mamy dobrze oddane jego zalety - siłę, równowagę, grę głową, wykańczanie, stabilność formy i mocne uderzenie. W takiej uproszczonej kwerendzie listującej zawodników tylko pod względem atrybutów odpowiadających za strzelanie bramek (przyjęcie piłki, gra głową, opanowanie, wykańczanie, gra bez piłki i strzały z dystansu) jest na 4 miejscu, za Sadiku, Gytkjaerem i Vassiljevem, co jest - moim zdaniem - uczciwe. Nie widziałem miejsca żeby go podbijać ani w jego zaletach (bo już są dość wysokie), ani wadach (bo wtedy mógłby grać jako kompletny napastnik albo inna fałszywa 9, a jednak ma rezerwy jeżeli o drybling, rozegranie, czy szybkość). Na pewno planuję zwracać na niego uwagę w testach FM18, gdzie na pewno będzie grał w Śląsku od deski do deski.
To co mogło mieć wpływ na jego szybki spadek w grze to stosunkowo niska (10) wartość Naturalnej sprawności, ona wpływa na to jak szybko zawodnik wraca po kontuzji, jak się starzeje i ile spotkań w sezonie może rozegrać bez przeciążenia. Przyjrzę się temu jeszcze.

Zielson Partyzant

Zauważyłem, że w sumie przez wszystkie kolejne FMy niewiele się zmieniło w kwestii finansów klubowych. Grę zaczynam zawsze słabiutkimi klubami i stwierdzam, że nie mam właściwie żadnej motywacji do dbania o stan klubowej kasy. Dobra kondycja finansowa wpływa jedynie na nieco łatwiejsze planowanie i ewentualnie sprawniejsze osiąganie sukcesów. Kiedy klub popłynie zarząd co najwyżej redukuje nieznacznie budżety płacowy i transferowy, a z początkiem sezonu informuje o rozłożeniu długu na dogodne raty. Potrafi to utrudnić rozgrywkę, nie pozwoli tak szybko piąć się wzwyż ligowej tabeli, ale jeżeli tylko nie jesteśmy najsłabszym kadrowo klubem ligi to jakaś katastrofa i seria rokrocznych degradacji nam nie grozi. W sumie nawet, jeżeli właściciel klubu nie jest jakiś bardzo hojny to i tak po sezonie zakończonym stratami wpompuje do klubowej kasy przynajmniej kilkaset tysięcy euro. Prowadziłem głownie kluby z Polski, Austrii, Szwajcarii, Szkocji i Francji i nigdy nie zauważyłem spektakularnego spadku z ligi zadłużonego klubu, jakieś formy kar czy innych konsekwencji.

I niech nikt mi nie mówi, że to z uwagi na dostosowanie poziomu trudności do oczekiwań graczy, bo nawet w jakichś Settlersach trzeba bardziej dbać o zasoby.

Zielson Partyzant

@Foxyr
Miewam podobnie w przypadku, gdy nie gram klubem z absolutnego topu w danym kraju. Chcąc sobie urozmaicić grę i usprawnić scouting przeszukuję reprezentacje państw zaczynając przeglądanie rankingu FIFA od końca. Prowadząc np klub z polskiej I ligi lub jakiejkolwiek innej ligi, która nie jest najwyższą zapraszam na testy newgenów z Antigui i Barbudy, Saint Kitts i Nevis, Mongolii itp. Większość zawodników odmawia i nawet nie chce podejmować negocjacji kontraktowych mając w swym CV np cztery sezony w honkońskim Kitchee i zero rozegranych meczów w tym czasie. Z drugiej strony obecnie mocno zainteresowany przejściem do mojego ekstraklasowego Motoru Lublin jest 35-letni Cuadrado. Co prawda oczekuje zbyt wysokiego wynagrodzenia, ale prędzej zakontraktuję jego do Ekstraklasy niż nastoletniego pasterza z mongolskiego stepu do pierwszoligowca.

EDIT

Grając i obserwując ligi w tej chwili dodam jedną rzecz do listy nienawiści.
Gdy słabszy klub prowadzony przez AI dostanie za jakiegoś zawodnika np kwotę stanowiącą 50, 100 lub więcej procent rocznego budżetu klubu to w ciągu dwóch najbliższych lat zatrudnia dziesiątki zawodników na kosmicznych kontraktach i tonie w morzu długów. Zawsze.

Joel_Tshibamba Partyzant

01.08.2017 11:43    #1899     Sufler - Gra przez sieć - Zagrajmy przez internet!
Szukam ludzi chętnych do zagrania w trybie DRAFT. Myślę, że minimum 3 osoby (+ ja) zagramy jakiś Puchar, finanse i liga do ustalenia. Chętnych zapraszam do PW.
10 sezonów w As Roma. Zapraszam do czytania :)
http://tshib(...)ca_.html
Zapraszam do udziału w konkursie:
http://tshib(...)owadzeni

Foxyr Partyzant

A słyszałeś ostatnio o tym co odwalił jeden Włoch? :p Jak tak to dziwi mnie, że narzekasz, przynajmniej jest czas na szukanie następców xD
@Zielson jak przeczytałem twój post to mi się przypomniało jak chciałem bodajże do Szczecina ściągnąć jednego newgena z afryki, który grał w półamatorskim klubiku, niestety na profesjonalnym kontrakcie. Ale miał klauzulę wykupu i to jakąś śmiesznie niską, więc wpłacam, już się cieszę że będę miał super skrzydłowego (bo pamiętam że to był skrzydłowy), a typek mi mówi, że on nie chce do Polski, bo on właśnie se nowy kontrakt podpisał :p Tamten klub miał max półtorej gwiazdki reputacji, chyba mniej, ale nie pamiętam dokładnie, więc nawet dajmy to półtorej. Ekstraklasa była wtedy top15 w Europie, Pogoń którą prowadziłem miała trzy i pół gwiazdki reputacji, ale murzynka to nie obchodziło, jemu było dobrze w jakimś lokalnym jego klubie. Oddanie dla barw godne Tottiego xD I w sumie jak tak o tym teraz sobie przypomniałem to wiem, że wtedy strasznie mnie to wkurzało. Przez jakieś cztery miesiące składałem za niego oferty (z racji klauzuli zawsze je akceptowali) a ten za każdym razem odmawiał, a ja się jeszcze bardziej wkurzałem, aż w końcu zrezygnowałem i pod koniec letniego okienka kupiłem kogoś innego. A teraz mnie to bawi i pisząc ten post nie wkurzam się, ale uśmiecham i nawet tak trochę mam ochotę wrócić do Szczecina, może w końcu coś wygrać w tej Europie :p

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution