Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

bobek923 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
06.09.2017 09:43    #1791     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM17 - FFP.
Podsumuje jeszcze raz. Gramy w 3 i wszystkie kluby na 2 kolejki przed końcem ekstraklasy nie spełniają przepisów FFP i to o dość znaczne kwoty. Ja wygrałem Puchar Euro(finał odbywa się wcześniej niż 37 polska kolejka ekstraklasy). Ale zawsze gdy kończymy sezon to ja jako wygrany Pucharu Euro jestem wyrzucony z pucharów za FFP, a pozostałe 2 kluby jakimś cudem zawsze to FFP spełniają, bo wspierają je zarządy. Co zrobić by mój klub też spełnił FFP? Nie chce korzystać z FMRT Editor. Chce to zrobić normalnie w czasie gry. Czy wystarczy zwolnić zawodników i sztab? Czy jak to zrobić?

dande Partyzant

Student i TakiKuba

Hmmm, pierwszy raz gracie w FM? :D

A tak serio - to już standard. Poza tym - zawsze się może trafić. I może być tak, że kwestia jednego sezonu, roszad w klubie, zaangażowania itp sprawi, że zaskoczy. Albo u was, albo u przeciwników. Może z Bayernem drużyna była zbyt rozluźniona, bo pamiętali poprzednie dwumecze i podeszli teraz nonszalancko?

Pamiętam, swoją GieKSą, miałem dwumecz z Ajaxem Amsterdam - 4-11 (0-5 i 4-6). Nieziemsko zły byłem, tym bardziej, że nie miałem AŻ TAK kiepskiej drużyny. W kolejnym sezonie przyszła okazja zemsty. I tym razem dwumecz skończył się wynikiem 2-1 (0-0 i 2-1). Kilku nowych zawodników, odpowiednia motywacja i się udało.
Także - to tylko od was zależy jak gracie.

W przypadku meczu z Juventusem - jak grałeś? Ufałeś swojej drużynie? Czy rzuciłeś się na hura, byleby atakować. Jeżeli ta druga opcja -to może właśnie dlatego się nie udało :)

R.Baggio Partyzant

06.09.2017 08:31    #1793     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM17 - FFP.
To w końcu bracia zostali, czy nie zostali dopuszczeni do europejskich pucharów (bo raz piszesz tak, a raz tak) ?

Jak już mieszaliście w plikach przed rozpoczęciem gry (patrz kluby w pucharach) to z pewnością 'pobawiliście' się w przypisanie sobie kasy, co pociągnęło za sobą jakieś mniej lub bardziej wybujałe transfery (zapewne kwoty wykładane w całości w momencie transferu) i w efekcie masz/macie takie a nie inny problem.
Polskie kluby nie mają wysokich dochodów, nawet wliczając w to puchar Euro. Tak więc, bardzo łatwo jest złamać przepisy FFP w momencie 'szastania dopisanymi pieniędzmi'.
Co możesz/-cie zrobić? Możesz/-cie cofnąć się z save'em do czasu przed decyzji FFP, a następnie odpalić jakiegoś edytora w czasie rzeczywistym i tam pozmieniać wasze bilanse finansowe (dopisanie kasy do konta nic nie zmieni - trzeba poprawić bilans).

Swoją drogą - tak mogłeś wygrać puchar EURO skoro jeszcze masz 2 kolejki do zakończenia sezonu ? Coś tutaj 'nie halo'.

bobek923 Partyzant

05.09.2017 21:38    #1794     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM17 - FFP.
Witam.

Mam następujący problem: Gramy z braćmi pierwszy sezon w FM17. Ja gram Piastem, a bracia Cracovią i Zagłębiem. Mamy na chwile obecną 2 kolejki do zakończenia sezonu. Ja wygrałem Puchar EURO, a bracia odpadli odpowiedni w drugiej rundzie eliminacyjnej i półfinale. Wszyscy mamy w stanie finansów informacje, że według obecnych szacunków nie spełniamy wymogów FFP za obecny sezon co do zysków/strat. Kłopot w tym, że bracia zostają po zakończeniu sezonu dopuszczeni do europejskich pucharów, a ja pomimo wygrania Pucharu Euro i uzyskania bezpośrednio awansu do Ligi Mistrzów zostaje wyrzucony z europejskich pucharów za FFP. Warte odnotowania jest to, że na 2 kolejki przed końcem sezonu mamy podobne bilanse, ale to ja dostaje najwięcej kasy, bo wygrałem Puchar Euro i dzięki temu miałem najwięcej z transmisji itd. Stąd też moje pytanie dlaczego ja nie jestem dopuszczony do europejskich pucharów z uwagi na FFP, a bracia zostają dopuszczeni? Co mogę zrobić na 2 kolejki przed końcem sezonu, by ominąć jakoś ten przepis FFP? Zwolnić bezpośrednio po sezonie pracowników i zawodników? Sprzedać zawodników?(Tylko pytanie, czy da się ich sprzedać przy zamkniętym okienku?) Jak to zrobić by zostać dopuszczonym do europejskich pucharów?

gornah11 Partyzant

Witam. Gram w fma z najnowszymi łatkami i mam mega problem. A mianowicie. Objąłem stal mielec i generalnie w ciągu 15 sezonów zdobyłem wszystko co się da w polskiej lidze, 5x LM 2x LE. Zawodnicy prawie wszyscy 5cio gwiazdkowi. Ale no właśnie chodzi mi o poziom extraklasy i o to co się dzieje z tymi nowymi łatkami. Grając wcześniej bez patchy wszystko było cacy i poziom "wszystkich" klubów pikował do góry. Natomiast z łatkami jest taka sytuacji że polskie kluby nie są wstanie nic ugrać, przegrywają totalnie wszystko na arenie miedzynarodowej co mnie strasznie irytuje ponieważ moi zawodnicy odchodzą za totalny bezcen i nie jestem jakby w stanie pociągnąć ligi do góry. Już nawet próbowałem jeden sezon pociągnąć lecha do finału LM na zasadzie zapisz wczytaj i co się stało wygrali LM a w następnym sezonie spadek.... Wartość klubu urosła do 150mln po czym spadła do 25, legia aktualnie gra w 3 lidze a w extrklasie grają kluby pokroju błekitnych czy ruchy radziszów itp itd. Pytanie do was czy macie z tym taki sam problem ? Czy to jest jakiś błąd gry z nowymi łatkami że polskie kluby nie robią żadnych wzmocnień i cały czas jest cyrk ?

Pozdrawiam.

andy164 Partyzant

mozesz spokojnie dodoac kilka lig i grac w kazdej z nich lub jak wolisz wybrac jedna konkretna tak jak mowisz np. L1 i kontynuowac rozgrywke. w kazdym momencie moze dolaczyc do ciebie znajomy itd. jak kolegi nie bedzie a chcesz grac to komputer o ile sie nie myle przejmuje kontrole nad druzyna kolegi z jego ustawieniem itd ale tutaj nie dam sobie reki uciac bo zawsze jak gralem to staralismy sie dogadac co do godziny :) nie wiem co jeszcze dodac musialbys pytac :)

Zwolay Partyzant

Ja zawsze gram na update z sortitoutsi i nic mi nie spowalnia....a updaty są kilka razy dziennie więc nie wiem o czym piszesz

student137 Partyzant

[quote="TakiKuba"]Jak. Powiedzcie mi kurwa jak. Jak można grać z przewagą dwóch zawodników ponad połowę meczu i nie tyle ze tego nie wygrać co kurwa nie stworzyć ABSOLUTNIEJ ŻADNEJ AKCJI, za to Juve jak cisnęło tak cisnęło akcjami dalej.
Przecież to jest kurwa chore. Jakim uejm ta wkurwiająca gra tworzy takie rzeczy. Kiedy oni w końcu zrobią coś z tym jebanym "algorytmem" meczowym który jest tak bardzo chujowy że nawet jakby przeciwników było sześciu to i tak bym ten mecz przegrał bo tak algorytm postanowił. Od paru lat tak jest i to jest chore.

[/quote]

To jeszcze nic. Gram 1/2 LM z Bayernem, na który trafiam po raz 4 z rzędu(2 razy faza pucharowa i grupowa). Dostają lanie po 6-0, 5-0, 8-0 i 9-1 w dwumeczu. Komputer coś czuł, więc gram kolejny z nimi dwumecz i co? 6-3 dla BM w dwumeczu. ja 50strzałow/35celnych/ 4 poprzeczki/1 slupek / 10 sytuacji 100% i 3 gole - zdarza się. Bayern -6 strzałów - 6 goli w calym dwumeczu/!!!!!!
Już nie wspomnę o pierwszym meczu 1/8 z leverkusen. Ja 12sytuacji 100%, marnowałem wszystko i wynik 1-1 bo oddali 1 strzał i wpadło.

Zwolay Partyzant

No niem mówcie-ja często mam identyczną sytuację-ewidentny błąd silnika.Bramkarz łapie piłkę i wychodzi z nią poza pole gry-rożny dla przeciwnika.Zdarzało mi się to gdy grałem mocnymi zespołami (OM) i średniakami jak np Bristol Rovers-poziom drużyny jest bez znaczenia.Podobnie debilne wybicia na róg-obrońca ma dużo miejsca,może podać gdziekolwiek czy wybić na aut -ale nie -musi na róg!

Raskal Partyzant

[quote="Slayer666"][quote="Foxyr"]@TakiKuba co do tych taktyk to nwm jak złe polecenia musisz dobierać do jednego napastnika, że to nie działa. Klasyczne 4-2-3-1 to bardzo dobre ustawienie i mam wrażenie, że najbardziej popularne, przynajmniej wśród początkujących.

Ale... ja tu w innym celu! To co odwalają bramkarze to przechodzi ludzkie pojęcie i patrzeć się na to nie da. Buffon, De Gea, Ter Stegen, Oblak, Szczęsny, Kiełpin, Rajković, Tobi.. każdy jeden bramkarz w tej grze nie może jednego meczu zagrać bez złapania piłki i wyskoczenia z nią poza boisko. Kurde, dosłownie. Łapie miękkie dośrodkowanie i wypada z nim poza boisko - rożny dla przeciwników. Takie akcje nawet w B klasie nie są czymś codziennym (tam prędzej bramkarz piłki nie złapie, ale jak już złapie to nie wyskoczy z nią za linię końcową!) a co dopiero w Lidze Mistrzów! Ale jak ktoś spieprzył te linijki kodu odpowiedzialne za grę bramkarzy to potem
tak wygląda.[/quote]
Nigdy nie miałem podobnej sytuacji w FM 2017 a grywam często w Ligue 2 więc takie błędy w rzemiośle powinny zdarzać się często.Grasz na oryginale?[/quote]

Podobnie jak kolega wyżej też nie miałem nigdy takiej sytuacji.

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.