Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

kucol Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
24.10.2017 18:41    #1681     Football Manager - Świat taktyki - minusy zawodnika
Przepraszam za nie czytelność tekstu, pisany na szybko bardziej niż o edytor chodzi mi o to czy można jakimś treningiem poprawic pewne minusy tak jak pytałem wyżej zawodnicy czasem mają, skłoność do nienależytego wypełniania zadań lub podatny na kontuzję, lub problemy z utrzymaniem równej formy. Czy da się to jakoś zrobić poprawić treningiem edytor dla mnie to czarna magia, a pozatym po co grać jak edytor załatwia wszystko

kucol Partyzant

23.10.2017 18:43    #1682     Football Manager - Świat taktyki - minusy zawodnika
Witam
Mam do was pytanie aktualnie gram w FM15 i zastanawiam się czy można u zawodnika wyeliminowac pewne minusy o ile wytrzymałość i szybkość można porawić tak nie wiem jak poprawić aby zawodnik który ma w minusachjeśli patrzymy raport trenera t śa plusy np gwiazda większości zespołów np ekstraklasa tak w minusach mam ma pewne z utrzymaniem równej formy czy można jakoś ten minus poprawić u zawodnika albo na przykład podatność na kontuzje mam nadzieje że znajdziecie czas na odpisanie na moje pytania z góry dzięki

kabaruto Partyzant

Witam. Chciałbym otworzyć temat aby podzielić się doświadczeniami odnośnie posiadania piłki i ilości podań w meczu. Analizując i testując rózne ustawienia itp. przez dobry miesiąc doszedłem do perfekcji.

Załączam obrazki;
https://imgur.com/a/6zv2g

Taktyka zapewnia w każdym meczu minimum 900-1100 podań, strzałów nie ma dużo od 8 do 15 na mecz aczkolwiek, normalnie gram identycznym ustawieniem z tym, że styl gry bardzo płynny i standardowa mentalność. Zapewnia to mniejsze posiadanie około 70-80 % i około 700-900 podań w meczu a strzałów na bramkę na mecz już około 20-25.
Dodam ponadto, że mimo ustawienia z 2 obrońcami przeciwnicy rzadko kiedy oddają więcej niż 5 strzałów na naszą bramkę.

Zapraszam do dyskusji w temacie i dzielenie się opiniami. Wiem, że dużo jest zwolenników tiki taki w FM.

amenokoyane Młody aktywista

[quote="Stilion"]Ja tutaj nie widze nic co mogloby zaniepokoic. Z roku na rok Manager robi sie coraz bardziej realistyczny i zarazem trudniejszy. Nie tylko twoj klub sie wzmacnia, ale przeciwnicy komputerowi tez. Jaki sens grac w gre ktora pozwala nam wszytsko wygrywac? Teraz trzeba sie troszku wysilic, zmieniac taktyki, odpowiednio rozmawiac z teamem aby byl zmotywowany. Dlaczego masz pretensje ze nie wygrywasz finalow? Nie czaje tego wogole. Np dlaczego Legia Warszawa nie wygrywa meczow w LM? Bo czegos jej brakuje. U cb jest to samo. Wzmocnij sklad, zmien taktyke, daj wieksze premie zawodnikom :)[/quote]

Wydaje mi się, że autor tematu nie ma problemu z taktyką skoro wszystko wygrywa i dochodzi w LM do finału. Pretensje to może ma o to że 6 razy z rzędu przegrał te finały.

buczek93 Młody aktywista

A co, jeśli powiem Ci, że to Twoja wersja jest jakaś dziwaczna?
U mnie, w pierwszym sezonie (bez łatki na letnie okienko 2017) LM wygrał...LYON. Potem 4x pod rząd ManU, następnie Bayern, by w siódmym sezonie (wygrał w szóstym)...nie wyjść z grupy LM.
Ja mam niestety kolejny przykład przepychania czipsów za wszelką cenę, który mnie tylko irytuje. Chociaż w sezonie 22/23 w 1/4 były, oczywiście, 4 angielskie (Chelsea, 4senal, Soton i City). Wszystko upadło i sobie głupi ryj rozwaliło, odpowiednio z Realem, Barceloną, moim Paris FC oraz Leverkusen. Zawsze coś :D

Stilion Partyzant

[quote="Gallacher"]@Stilion
Gra zawsze będzie grą i nigdy nie dorówna realizmowi,a gra ma dawać radość , nawet w świecie realnym wątpię by ktoś doznał 6 przegranych.To już nie byłaby klęska ale jakieś chore fatum :)[/quote]

Ale wlasnie co sezon probuja jak najlepiej odwzorowa rzeczywistosc. Osobiscie jak bym wygrywal wszytsko to uznal bym gre za slaba i dla casuli. Komputer musi sie rozwijac, a po 6 sezonach jakis klub na bank ma juz same gwiazdy z ktorymi ciezko wygrac. Taka jest rzeczywistosc, w koncu co roku praktycznie kto inny wygrywa w rzeczywistosci. Chyba ze klub jest na fali to 2 sezony z rzedu. Wasz FM17 jest w porzadku.

PS. po co grac w gre ktora nie stanowi wyzwania?

buczek93 Młody aktywista

17 jest wspaniała.
6 sezon w Paris FC, klub wyciągnięty z 3-ligowego gówna do poziomu największych graczy we Francji, w Europie radzę sobie co najmniej dobrze (1/2 LE, x2 1/2 LM), we Francji Lyon, PSG, Monaco i OM mogą ssać me kulki (debiutancki sezon 3 msc., potem 3x mistrz, teraz ostatnie mecze into mistrz), w pucharach na rodzimej radzę sobie bardzo dobrze.
Ale nie, zrobiłeś 15 pkt przewagi nad Lyonem dalej nudzącym czarnuchem Lazkalete i idiotą Guidettim, 6 meczy do końca, więc właściwie to trzeba wyjątkowo się postarać, żeby mistrza nie było.

No i wkracza gra. Mecz u siebie z cieniutkim Reims, strzały 27-6, wprawdzie po mojej stronie tylko 8 celnych, ale z tego na luzie idzie coś ułożyć. TAKIEGO CHUJA. I to nawet nie przez dzień konia jakiegoś murzyna w przeciwnej drużynie, tylko twoi napastnicy nagle dostają downa z autyzmem i rakiem dupy z przerzutami na mózg.
Następny mecz, 1/4 LM z Southampton (które usiłuje się kreować na potęgę w śmiesznolidze, jaką są czipsy), gram na wyjeździe. ROZKURWIAM rywala 5:0. Następny mecz na wyjeździe z cieniutkim Troyes (no nie oszukujmy, oni o moim poziomie mogą pomarzyć). Bramka do szatni z pizdy po rożnym, w 93 minucie czarnuch Niane strzela z jakieś cipy z jedynej rozsądnej akcji rywala w meczu. Ponownie cały mecz napieprzania, cała połowa grana szarżą i wszelkimi zabiegami ofensywnymi, ale nieee, napastnicy znowu rak dupy, a rywal zastosował najgorsze taktyczne gówno 4-1-4-1 dp.
Człowiek spędza co roku przy naborze newgenów kilkanaście godzin na poszukiwaniu geniem (inb4 cziter) zawodników z wysokim wytrzymywaniem presji i ważnymi meczami, płaci za leszczy, gra nimi, pielęgnuje, trenuje, robi statusy wychowanka. I co? I gówno, bo jakaś banda cipsk z gównianymi atrybutami robi Cię w bambuko, bo tak.
W 99% przypadków przegrany przeze mnie mecz, prowadzony przez komputer, przy takim samym ustawieniu, morale da się wygrać. WTF?
Realistyczny symulator, czy zbiór pseudolosowych ciągów cyferek? Gram siódmy rok, drukowania dalej nie potrafią ogarnąć i zastąpić czymś, co ma chociaż namiastkę rozsądku. Jak Ty grasz 4-1-4-1 dp mimo wyuczenia taktyki – mocny rywal zawsze wciśnie farfocla. Jak gra komputer, to chyba samych 20 potrzeba, żeby to zanegować. O chuj tu chodzi?

Gallacher Partyzant

@Stilion
Gra zawsze będzie grą i nigdy nie dorówna realizmowi,a gra ma dawać radość , nawet w świecie realnym wątpię by ktoś doznał 6 przegranych.To już nie byłaby klęska ale jakieś chore fatum :)
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Gallacher Partyzant

Ja ostatnio grając Juventusem odniosłem 2 porażki z rzędu w finałach LM to myślałem że rozniosę swój laptop na strzępy a przy 6 przegranych finałach to pewnie bym już nigdy nie ruszył FM haha
MANCHESTER UNITED & SCOTLAND 4EVER ♥
http://www.youtu(...)3eVw_QhA - Mój Kanał Piłkarski na You Tube :) Zapraszam !!!

Stilion Partyzant

Ja tutaj nie widze nic co mogloby zaniepokoic. Z roku na rok Manager robi sie coraz bardziej realistyczny i zarazem trudniejszy. Nie tylko twoj klub sie wzmacnia, ale przeciwnicy komputerowi tez. Jaki sens grac w gre ktora pozwala nam wszytsko wygrywac? Teraz trzeba sie troszku wysilic, zmieniac taktyki, odpowiednio rozmawiac z teamem aby byl zmotywowany. Dlaczego masz pretensje ze nie wygrywasz finalow? Nie czaje tego wogole. Np dlaczego Legia Warszawa nie wygrywa meczow w LM? Bo czegos jej brakuje. U cb jest to samo. Wzmocnij sklad, zmien taktyke, daj wieksze premie zawodnikom :)

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.