Wyniki wyszukiwania dla: gra

Strona

Gietz Polski Szef Researchu

Grupa: Moderator
Poziom ostrzeżeń: 0
[quote="kmaci3k"]Mam pytanie odnośnie sposobu w jaki wyświetlane są nazwy zespołów w polskiej Ekstraklasie. Czy wyświetlane są pełne nazwy np Wisła Kraków, Legia Warszawa czy podobnie jak w poprzedniej wersji jest tylko Wisła, Legia itd ?[/quote]
Nie do końca rozumiem ... Każdy klub ma trzy pola dot. nazwy: Long Name, Short Name i Name 6 Letters. Przyjęliśmy w miejsce 6-literowych skróty 3-literowe, takie jak używane przez C+, więc np. mamy takie zestawy tych 3 pól: Lechia Gdańsk/Lechia/LGD albo Legia Warszawa/Legia/LEG. W zależności od miejsca wykorzystywana jest krótka lub długa nazwa, tak samo było rok temu.
[quote="kmaci3k"]Drugie pytanie. Czy opcja dodania drugiej drużyny do zespołu (coś jak dodanie klubu filialnego) pojawi się może w nowym FMie ?
(znalazłem dyskusję na ten temat tutaj: https://commu(...)equests/)[/quote]
Cały system drużyn rezerw został przepisany w tym roku, mamy w bazie możliwość ustawienie tego czy zespół rezerw istnieje, w jakiej lidze gra, a jeżeli nie istnieje to w jakim momencie (definiowanym datą lub poziomem rozgrywkowym I zespołu) powstanie. Co do tego czy jest jakaś opcja prośby do zarządu o stworzenie zespołu rezerw - nie wiem, nie dotyczy to danych bezpośrednio. Btw, w Polsce sytuacja jest raczej odwrotna, głównie zespoły z Ekstraklasy rezygnują z zespołów rezerw.

@ _Pablo_ przekazałem koledze zajmującym się niższymi ligami
@Kafaro - tak, jest uwzględnione ok. 180k zł rocznie od Ursusa
@kcielepa - mogę odpowiedzieć tylko na pytanie dot. kontuzji, kwestię zgrupowania musiałbym sprawdzić sam i zgłosić do koderów: nie jest to sprawa danych jako takich. Dane o kontuzjach zbieramy cały czas, gra uwzględnia część z nich. Kwestią designu gry jest decyzja że kontuzje z datą początkową nawet późniejszą niż początek rozgrywki są "rozciągane", ich data końcowa się nie zmienia, ale data początkowa jest przybliżana datą rozpoczęcia rozgrywki. Wynika to z sytuacji takich jak Kamila Dankowskiego ze Śląska, gdy pominięcie kontuzji sprawiałoby że Śląsk miałby prawego obrońcę, podczas gdy w rzeczywistości skład budowany był inaczej, właśnie ze względu na jego długotrwałą absencję. Tak jak mówię - kwestia decyzji koderów, przez którą rozwiązaliśmy jedne problemy, a stworzyliśmy drugie. Przy pierwszych zmianach danych do patcha zimowego prawdopodobnie usunę urazy Czerwińskiego, Chukwu i Niezgody, bo trwały kilkanaście dni, a gra niepotrzebnie je wydłuża. Uraz Kucharczyka zdarzył się jeszcze w maju, Mączyńskiego, Radovicia i Jodłowca w czerwcu, one zostaną.

luki1906 Partyzant

Grupa: Użytkownik
04.11.2017 12:58    #1543     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Ja moge tylko oceniac komfort gry i tak uruchamia sie znacznie szybciej niz fm17, a cala reszta na oko chodzi jak poprzednik, gram 3 sezon i nie odczuwam dyskomfortu.

krzywes Partyzant

Cześć Wam!
Przychodzę do Was na kolanach, już nie wiem co mam robić. Gram z kumplem już ponad rok jedną karierę w polskiej lidze, on Wisła Krk, ja Piast Gliwice, w grze rok 2031 - ja wygrałem Ligę Mistrzów, kumpel Ligę Europejską, ogólnie pchamy naszą ekstraklasę do przodu. Po tych kilkunastu sezonach wspólnej gry sieciowej, nagle pojawił się błąd... a dokładniej gra zacina się kiedy chcę wyjść z okna rozmowy motywacyjnej do meczu. Tutaj screen:
Próbowałem już dosłownie wszystkiego, instalacja gry na nowo, sterowniki, format systemu, nawet kupiłem nowy dysk do laptopa (zamieniłem hdd na ssd), czyszczenie lapka z kurzu itp. Próbowałem tez rozwiązań, które zaproponowano nam na tym forum (tutaj link do tematu: https:// community.sigames.com/topic/402437-multiplayer-mode-my-game-freezes-after-pushing-start-match-button-in-motivation-speech-with-team-screen/) - usuwanie cache itp. itd.
Problem jest w tym, że dzieje się to tylko na moim laptopie, próbowałem grać na lapku taty to wszystko śmigało. Śmieszny jest też fakt, że nic takego nie dzieje się na moim kompie kiedy gram karierę sam. Dzieje się to tylko podczas gry sieciowej. Błagam uratujcie naszą karierę :(

vicomino Partyzant

Da radę, mam podobną konfigurację, gorszy procesor ale więcej pamięci (laptop ma 6 lat) i w FM 2015 rozegrałem na dużej bazie piłkarzy przeszło 20 sezonów i było ok. A z tego co ludzie piszą najnowszy FM pod względem szybkości pozytywnie zaskakuje więc powinno być ok. Oby tylko cierpliwości wystarczyło

Kuba199321 Partyzant

Panowie mam pytanie natury technicznej. Dysponuję takim oto laptopem:

Lenovo G580
Procesor Intel Core i5 2.60GHz
4GB RAM
Grafika NVIDIA GeForce GT 635M

Obecną karierę gram na ośmiu ligach (Anglia, Francja, Hiszpania, Niemcy, Polska, Portugalia, Rosja, Włochy). Przybliżona liczba piłkarzy 66.000, wydajność komputera i szybkość rozgrywki na 3 gwiazdki.

Pytanie brzmi: Czy komputer da radę "pociągnąć" karierę trwającą ok. 30-40 sezonów jaką mam zamiar rozegrać w najnowszym FMie? Chodzi o to, czy po powiedzmy 20 latach jeden dzień w grze nie będzie się "przewijał" w grze przez kilkanaście minut?

03.11.2017 22:32    #1547     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
[quote="cinu"]Nie wiem czy też tak macie ale póki co grając w betę powielają się te same rzeczy, które raziły w poprzednich edycjach. Jest to na przykład niezliczona ilość słupków i poprzeczek. Dodam tylko, że chodzi jedynie o mój zespół. Jakoś nie zauważyłem żeby SI miała z tym problem, zawsze chodzi o moje drużyny... Co roku jest to samo mimo zapowiadanych zmian w silniku meczowym. Szkoda...[/quote]
To nie była prawda rok temu i nie jest prawda teraz ... Twój zespół gra na tych samych zasadach co każdy inny jeżeli idzie o trafianie w słupki i poprzeczki, te ilości są sprawdzane w testach na b. dużych próbkach i są bardzo zbliżone do danych rzeczywistych. Nie da się naprawić problemu który nie istnieje, sprawdziłem forum SI i z setek tematów chyba żaden nie dotyczył słupków/poprzeczek.

cinu Partyzant

03.11.2017 22:15    #1548     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
Nie wiem czy też tak macie ale póki co grając w betę powielają się te same rzeczy, które raziły w poprzednich edycjach. Jest to na przykład niezliczona ilość słupków i poprzeczek. Dodam tylko, że chodzi jedynie o mój zespół. Jakoś nie zauważyłem żeby SI miała z tym problem, zawsze chodzi o moje drużyny... Co roku jest to samo mimo zapowiadanych zmian w silniku meczowym. Szkoda...

kondi192 Minister Kultury

@matys1812
Grają w Niecieczy w Ekstraklasie (sparingi rozgrywają u siebie w Nowym Sączu).

Faith_l Partyzant

03.11.2017 14:03    #1550     Football Manager - Ogólna dyskusja - FM 2018 - wrażenia
W FM 17 grałam w Betę, było sporo błędów, ale też grać się dało. Nie chodzi tu nawet o cenę.. A że chora jestem, to czasu mam, więc kupuję. Dużo jest zmian w porównaniu do 17?

Strona

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2026 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.