Problem ze mna?

kuba.j.g. Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.07.2008, 11:05    Pytanie
Gram od tygodnia w FM08 Wisłą Kraków. Dwa razy do tej pory mnie zwolnili, raz zająłem na koniec pierwszego sezonu gry 7 miejsce. Dokonuje transferów, zawodnicy którzy przychodzą określani sa mianem wzmocnień lub kluczowych pikarzy a jednak przegrywam. W meczach zazwyczaj posiadam przewagę w posiadaniu piłki, w ilości oddanych strzałów celnych czyli w pomocy i ataku raczej nie mam problemów natomiast co ja mam zrobić z obroną? W bramce Janukiewicz a w lini 4 osobowego bloku obronnego Kikut, Hernani, Cleber i Dudka. Kupiłem przed nowym sezonem Kleina z Czech i jakiegos brazylijczyka ale liczba strzelonych mi goli nie stadła a wyniki obrony sie nie poprawiły. Gram taktyką 4-4-2 z ofenywnie ustawionymi bocznymi pomocnikami. Poradzcie cos bo mnie juz roznosi normalnie.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.07.2008 11:12    #1
przede wszystkim taktykę ustawiasz do posiadanych grajków, a nie odwrotnie. Druga rzecz, polecenia indywidualne dla nich. jeżeli skrzydłowy ma drybling 16 to daj mu częste dryblingi. Później ogólne polecenia drużynowe. Jak się grajek czuje w klubie, czy sie zaaklimatyzował etc.
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

Sliter Partyzant

0
27.07.2008 12:20    #2
Spróbuj dać, żeby zagrał za Ciebie asystent kilka meczy, jeżeli zespół bedzie wygrywać, to znaczy, że musisz popracować nad taktyka. W przypadku kiedy asystent przegra, to bedzie to znaczyło, że nie jest to wina taktyki, a raczej słabej dyspozycji zawodników :).

jaramaniak Przodownik pracy

0
27.07.2008 12:21    #3
zależy też jakiego ma asystenta.
De profundis clamavi ad te, Domine

burinek Przodownik pracy

0
27.07.2008 12:24    #4
A weź spróbuj zagrać nie ofensywnie tylko defensywnie i grać z kontry może to pomoże. I ustaw sobie defensywnego pomocnika np Sobolewski i powinienieś nie tracić goli już

omega Młody aktywista

0
27.07.2008 12:29    #5
to co pisze przemus to jakies dziwne... podajesz przyklad elementu ofensywnego a tu wyraznie kolega ma problem z obrona... liczymy na darmowy punkcik? zal
Z wlasnego doswiadczenia wiem a stworzylem juz wiele taktyk... ze za obrone i dobra gre defensywna odpowiadac musi praktycznie caly zespol... nie tylko obrona ew defensywny pomocnik ale caly zespol! I nie chodzi mi tutaj o gra defenywna...
Musisz przede wszystkim sam miec pomysl jak Twoja druzyna ma grac w obronie...
czy bedzie tostanie na skrajku pola karnego czy moze bardzo wysoko i proba lapanie na spalone... Usyawien odpowiedzialnych za obrone masz bardzo duzo... Najwazniejsze sa i tak ustawinia indywidualne!! tu musisz ustawic kombinowac itd.. ustawiasz taktyke i pozniej ogladasz 4-5 meczy calych!! i patrzysz co nie funkcjonuje jak wiesz to zaczyna poprawiac i wkoncu opracowujesz niezla taktyke...
Masz insrukcje tam kazdy z elementow jest opisany kombinuj...
fakt zajecie wisla 7 miejsca to troche kiszka
i jeszcze jedno rad typu burinek nie sluchaj... on nawet nie wie jakich ma grajkow a juz ci podpowiada taktyke... zal
Taktyke dobiera sie pod zawodnikow a nie na odrwot!
I defensynie nie radze grac... nawet z mocniejszymi od Ciebie

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.07.2008 o godz. 12:30

kuab Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.07.2008 12:49    #6
Może powiedz przez co tracisz bramki? tzn przez kogo dokładnie;] I dlaczego. Włącz sobie powtórki gooli i postaraj sie analizować kto zawalił, i dlaczego. Z ogólnych podpowidzi proponuje smniejszyć swobode taktyczną obrońcom i def. pomocnikowi, do tego odzaczyć rajdy z piłką i biegi do brzodu (forward runs) bocznym obróncom. Zastanów sie nad tym, jak motywujesz piłkarzy, co mówisz w mediach przed meczem itd. Myśle też, że nie powinieneś za często używać "rozmowy motywacyjnej" "oczzekuje zwycięstwa", nawet ze słabymi zespołami, bo stwarzasz tylko niepotrzebną presje na graczach. Bierz też pod uwage morale zespołu, spróbuj w interakcji z piłkarzezm powiedzieć że jesteśrozczarowany formą danego zawodnika, może sie zmobilizuje. ;D Pytaj też czasem asystenta o zdanie, stosuj rotacje. To tylee z ogólnych rzeczy, oczywiście pokombinuj z taktyką

kuba.j.g. Partyzant

0
27.07.2008 14:21    #7
Dzieki chłopaki za rady. Kuab gole tracę w sumie głównie przez indywidualne błędy środkowych obrońców lub bramkarza. Często się też zdarza że przeciwnikowi wyjdzie strzał życia mi natomiast nie uda się nic strzelić i 3 punkty w plecy. Na koniec sezonu miałem najwiecej strzelonych goli w lidze ale i najwiecej straconych. OMEGA niestety Sobolewskiego już nie mam podobnie jak Głowackiego. W środku obrony wystawiam najczęściej Kislyaka i Jirsaka bo nieźle grają w ofensywie i może to jest błąd bo zgadza się że piłka przez pomoc przechodzi bez wiekszych problemów. W każdym razie dzięki za ukierunkwanie i będę wdzięczny za kolejne podpowiedzi.

#@piterek@# Młody aktywista

0
27.07.2008 14:32    #8
z tego co napisales w poscie wnioskuje, ze grasz Jirsakiem w obronie ?? I juz wiem skad te indywidualne bledy. Wystaw w obronie obronce :)

Cichy9 Partyzant

0
27.07.2008 14:36    #9
Pokaż twoje ustawienie i skład

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution