Ilez mozna ?!

Visioner Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.12.2007, 21:52    Pytanie
rozumiem ze raz sie cos takiego zdarzy, ale to sie zdarza CZESTO, i to w tak waznych meczach, to jest nienormalne. wszystkie treningi i 10x lepsi pilkarze nie pomagaja. jakos sobie radze i to niezle, ale zbyt czesto to sie zdarza, zwlaszcza jak ma sie dobrego bramkarza a przeciwnicy nie sa wybitnymi grajkami, aha mam patcha jakby co

Czwartek Partyzant

0
18.12.2007 23:30    #20
Po pierwsze - nie wiem za bardzo czy piszesz o FM 2007 czy 2008, bo chyba jednak mimo wszystko silnik działa w nich zupełnie inaczej. Ale skoro rozmowa toczy się na temat najnowszej wersji, to zakładam że chodzi o nią.

Po drugie - może przesadziłem z "dobrym wynikiem", ale cały czas uważam że mecze z taką średnią strzałów na bramkę potrzebnych do zdobycia gola jest całkiem częsta. Szybko sporządziłem tabelkę z dotychczasowych spotkań rozegranych w Orange Ekstraklasie. I co się okazuję? Średnia ta jest wyższa niż 5,0 dla aż 5 zespołów (1/3 ligi), przy absolutnym rekordziście Cracovii, która potrzebowała średnio 10 strzałów na bramkę, by strzelić gola! Jest to znakomity przykład na to, że takie serie się jak najbardziej ZDARZAJĄ. Już widzę to biadolenie, jeśli ktoś przez pół sezonu miał taką średnią.

Po trzecie - zgadzam się z Tobą częściowo jeśli chodzi o sytuacje 1 na 1 - moim zdaniem w FM-ie zdarzają się one po prostu zbyt często - tu jest mankament, a nie w skuteczności napastników. Ja oczywiście nie twierdzę że silnik jest idealny, sam widzę wiele mankamentów w nim, ale uważam że jest zdecydowanie najlepszy.

Pozdrawiam i wolałbym żeby ktoś sam ocenił czy chrzanię czy nie, bo każdy ma prawo do własnego zdania.

kojotboy Partyzant

0
18.12.2007 23:54    #21
A mnie się wydaje że SI po prostu nie potrafi zbalansować ataku i obrony. Chodzi mi o to że jak
gramy takim np Realem na Legię to wynik według umiejętności napastników Realu i bramkarza Legii powinien być dwucyfrowy. Wiadomo że tak nie będzie, więc wprowadzają bramkarza który będzie miał akurat dzień konia i wybroni większość strzałów. Inna sprawa że fatalnie rozwiązane są same strzały. Oglądam bardzo wiele meczy i wbrew temu co stara sie udowodnic Czwartek to wcale nie jest życiowe że napastnik strzela w sytuacji sam na sam wprost w bramkarza. Już mniej denerwujące byłoby gdyby nie trafiali, a tak to aż czasem krew zalewa ;/

qx22 Partyzant

0
19.12.2007 00:01    #22
Z tymi sytuacjami 1na1 to jest chyba tak ze tu winni sa obroncy. bardzo czesto zdarza sie ze srodek obrony po prostu ucieka na boki kryjac innych zawodnikow a jedem z pilka wbiega sobie spokojnie w pole karne.

Czwartek Partyzant

0
19.12.2007 00:16    #23
"Z tymi sytuacjami 1na1 to jest chyba tak ze tu winni sa obroncy. bardzo czesto zdarza sie ze srodek obrony po prostu ucieka na boki kryjac innych zawodnikow a jedem z pilka wbiega sobie spokojnie w pole karne."

Jak najbardziej się z tym zgadzam. Wydaję mi się że przez to, że tych sytuacji jest więcej niż w życiu, to automatycznie jest więcej zmarnowanych sytuacji. Bo tak naprawdę akcji kiedy napastnik wybiega sam na sam z bramkarzem to coś około 2, 3 maksymalnie w meczu, podczas gdy w FM-ie jest ich spokojnie nawet do 8-9.

Żeby była jasność - nie uważam że absolutnie nie ma problemu ze skutecznością, sądzę tylko że jest on o wiele, wiele mniejszy niż w poprzednich edycjach. Pozdrawiam i dobranoc.

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.12.2007 00:22    #24
Zgodzę się z Visionerem, że to jest dołujący i, mówiąc delikatnie, wkurzający problem. Ja właśnie grałem pierwszy mecz sezonu (Wisłą) z Ruchem Chorzów. Oddałem 23!!! strzały na bramkę, a mimo to wynik meczu brzmiał 0:0. I to na dodatek grałem u siebie. A jeszcze gorsze jest to, że pierwszy bramkarz Ruchu doznał kontuzji, a w jego miejsce wszedł młodzieniec z kadry u-21. I co? Broni cały mecz na 9, chociaż jego atrybuty są tragiczne... Rozumiem, że czasem zdarza się problem ze skutecznością, ale bez przesady.

Użytkownik uznał post za pomocny

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.12.2007 09:56    #25
ja mam akurat trochę inne zdanie na ten temat, a mianowicie uważam że przede wszystkim ALL wirtualnych managrów leży i kwiczy ... zwłaszcza jeśli chodzi o rozgryzanie taktyki nie przewidzianej przez twórców ... druga sprawa że jeśli mamy trochę talentu do wyszukiwania gwiazdek, i treningu to prędzej czy później zrobimy nawet z przeciętniaków drużynę championów, czego wirtualni managerowie również nie potrafią, teraz dodajmy 1+1 i wychodzi na to że aby nie dochodziło do wyników dwu cyfrowych komp musi się czymś ratować i z tego się biorą takie a nie inne dziwne sytuacje...

bo w te szumne zapowiedzi o rozgryzaniu przez kompa naszej taktyki to trzeba nazywać jasno i wyraźnie GÓWNO PRAWDA ... skoro wystarczy zmienić jedno (dosłownie jedno z poleceń) dla któregokolwiek z zawodników aby komp musiał rozgryzać naszą nową taktykę przez lekko licząc kolejne 3 sezony

Alis Partyzant

0
19.12.2007 18:22    #26
PANOWIE MAM UNO PROBLEMO.Gram w FMa 2007 Gornikiem Zabrze rok 2011 i chce wyslac skautow np do Argentyny a nie mam takiej opcji!!dlaczemu tak jest??da sie cos z tym zrobic??pomozcie i dzieki z góry

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.12.2007 18:33    #27
co do twojego pytania ALIS......to chyba powinienes zalozyc osobny temat....bo ja tylko przez przypadek zauwazylem twoje zapytanie.......ale moja odpowiedz brzmi.....twoj zarzad nie pozwala na wysylanie scoutow dalej niz europa.....badz nawet twoj zakres wysylania scoutow jest jeszcze mniejszy.....powodow moze byc duzo np.malo pieniedzy, zarzad uwaza ze nie potrzebujesz wysylac poza europe scoutow,brak sukscesow.....

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
19.12.2007 18:36    #28
Te kropki to jakaś nowa interpunkcja?
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.12.2007 18:39    #29
Visioner....mi sie jeszcze nie zdarzylo tak jak opisujesz....choc tylko zagralem tylko pol sezonu.....ale co do wykorzystywania sytuacji to chyba troche programisci przesadzili....bo ja mam zazwyczaj 15--25 strzalow na mecz a potrafie wygrac tylko 1 lub 2 do zera a czasami zdarzaja sie remisy ktrorych nie powinno byc.....choc z drugiej strony jak zawodnicy wykorzystywaliby wiekszosc setek to tak jak ja mam to w kazdym meczu powinienem wygrywac kilkoma bramkami.....

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution