Ilez mozna ?!

Visioner Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.12.2007, 21:52    Pytanie
rozumiem ze raz sie cos takiego zdarzy, ale to sie zdarza CZESTO, i to w tak waznych meczach, to jest nienormalne. wszystkie treningi i 10x lepsi pilkarze nie pomagaja. jakos sobie radze i to niezle, ale zbyt czesto to sie zdarza, zwlaszcza jak ma sie dobrego bramkarza a przeciwnicy nie sa wybitnymi grajkami, aha mam patcha jakby co

0
18.12.2007 22:13    #10
dziekuje, czytalem, rzeczywiscie przyjemna

Czwartek Partyzant

0
18.12.2007 22:17    #11
Często przeglądam suflera, bardzo rzadko coś piszę, ale teraz chyba włączę się do dyskusji.

Moim zdaniem, silnik nowego FM-a jest zdecydowanie NAJLEPSZYM silnikiem managera piłkarskiego w historii. Kiedy czytam kolejne posty w stylu "oddałem 12 strzałów na bramkę i strzeliłem TYLKO jedną bramkę buuuuu" to już mi ręcę opadają. Tak jest właśnie w prawdziwej piłce! Takie mecze się zdarzają, i to nawet nie tak rzadko! Ludzie chyba są rozpuszczeni poprzednimi eFeMami, kiedy wystarczyło kilka uderzeń w światło bramki do odniesienia zwycięstwa. Naprawdę, spójrzcie sobie na dowolne statystyki w dowolnej europejskiej lidze.

Wieczna chwała dla programistów z SI, że udało im się przemycić ten pierwiastek nieprzewidywalności do nowej wersji.

0
18.12.2007 22:21    #12
no ale nie w co drugim meczu jest tak, ze przecietni zawodnicy na 3 strzaly zdobywaja 2/3 bramki a ty na 16 strzalow tylko 1...

0
18.12.2007 22:22    #13
jak druzyna jest w formie, to wygrywam z reguly 1-2 bramkami, ale gdy jest najmniejszy dolek to wszystko leci momentalnie w pizdu...

pierdutka Przodownik pracy

0
18.12.2007 22:25    #14
pOPATRZ NA Gilardino w milanie , jakieś miał 40 seztek w seonie, a wykożystał 8 ;)

Czwartek Partyzant

0
18.12.2007 22:27    #15
"no ale nie w co drugim meczu jest tak, ze przecietni zawodnicy na 3 strzaly zdobywaja 2/3 bramki a ty na 16 strzalow tylko 1..."

16 strzałów to miałeś w sumie, ale na bramkę tylko 6 - to dość istotne, bo w FM-ie piłkarze dość często strzelają z dystansu, a takie próby rzadko trafiają w światło (tak jak w życiu). A 1 gol na 6 strzałów to bardzo przyzwoity wynik.

"jak druzyna jest w formie, to wygrywam z reguly 1-2 bramkami, ale gdy jest najmniejszy dolek to wszystko leci momentalnie w pizdu..."

No właśnie, DOKŁADNIE tak jak w prawdziwym życiu :]. Pozdrawiam!

Karp Wigilijny Partyzant

0
18.12.2007 22:47    #16
Czcwartek coś strasznie życiowy człowiek jesteś. No tak jak w życiu. A z Visionerem łączę się w cierpieniu: Zagłębie 0-1 Widzew. Strzały: 15-5 chyba i 4:0. Arboleda strzela samobója i mecz poszedł się czesać. Tak jak w życiu.

Czwartek Partyzant

0
18.12.2007 22:52    #17
Karpiu ---> No tak, bo jakby taki mecz się zdarzył (a zdarzył się wielokrotnie) to rzeczywiście byłaby to wina Boga, że tak źle zaprojektował ten świat :].

A samobóje to już wogóle się nie zdarzają!

Pozdrawiam!

mesjo Partyzant

0
18.12.2007 22:54    #18
sorry Czwartek ale z tym silnikiem nowego Fma że jest najlepszy to niestety:CHRZANISZ!!!
Moim zdaniem jest najgorszy jakikolwiek widziałem(no moze a raczej na pewno w Cm 4 był gorszy ale kiedy to było). Może nie jestem graczem z wieloletnim stażem ale w managery gram od 3 lat i jak na warunki panujące w danym okresie to najnowszy silnik meczowy jest po prostu tragiczny!i mówisz ze 1 gol na 6 strzałow to jest dobry wynik!?W FMie 2007 strzela sie własnie tak jak mowisz: gol na 6 strzałów w światło, ale te 6 strzałów to sa jeden na jeden z bramkarzem i koncza sie one albo pierdzielnieciem prosto w golkipera albo strzałem lekkim ponad poprzeczką.Strzały z daleka rozumiem bo przeciez nie kazdy strzela z regularnoscią zegarka ze Szwajcarii ale sam na sam zeby nie wykorzystac 4 w meczu ( i to najlepsi napastnicy jacy mogą być) to juz przesada! W 2008 jest tak samo...

Użytkownik uznał post za pomocny

dmx2000 Partyzant

0
18.12.2007 23:29    #19
Ale problemy ze skutecznoscia napastnikow byly w Fm-ie oraz Cm-ie od kiedy tylko pamietam. Od kilku lat mam nadzieje, ze w koncu zrobia cos z ta fatalna skuteczoscia ale jak na razie ciagle jest to samo. Co ciekawe, odnioslem wrazenie, ze na wersji beta patcha napastnicy strzelaja bramki normalnie. Dawno nie gralem na tamtym patchu wiec moze nie pamietam za dobrze. Pamietam tylko, ze takie odnioslem wtedy wrazenie. Zreszta za dlugo nie gralem bo po wyjsciu "normalnego" patcha od razu go zainstalowalem. Ogolnie odnosze wrazenie, ze silnik meczowy z Fm-a na Fm-a jest coraz lepszy ale panowie z SI ciagle powielaja te same bledy.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution