Trening i finanse w małych klubach

Carwen Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.07.2007, 14:49    Pytanie
Witam,

Szukałem w suflerze lecz znalazłem odpowiedzi na poniższe pytania dla takich klubów jak Chealsa, Barcelona itp. Jeżeli są gdzieś odpowiedzi dla małych klubów to bardzo proszę o podanie linku:

Prowadzę klub półamatorski z najniższej ligi angielskiej (3/4 sezonu)- takie mam (powiązane ze sobą) problemy:

1. Zaczynałem bez forsy na transfery i niewiele na gaże - obecnie mimo niezłych wyników (lider ligi, odpadnięcie dopiero w rundach zasadniczych pucharów) klub pogrąża się w coraz to większych długach. Czy sytuacja się zmieni na nowy sezon czy zacznę znowu w długach i bez pieniędzy na transfery i pensje?
2. Jak radzić sobie z treningiem w sytuacji skromnych możliwości finansowych? - zatrudniłem 2 trenerów (tych na których mogłem sobie pozwolić) kiepskich - ale mam na treningach przeważnie 3, czasem 2 *) - oczywiście nie ma pieniędzy na rozbudowę infrastruktury treningowej - efekt atrybuty utrzymują się na mniej więcej tym samym poziomie

Z góry dziękuję za każdą pomoc

Bartez Przodownik pracy

0
19.07.2007 15:00    #1
Jeżeli awansujesz, to dostaniesz trochę kaski za awans, im wyższe miejsce, tym większa premia. Grając w wyższej lidze powinno przychodzić więcej kibiców. Im wyższa liga, tym wyższe ceny biletów, więc i wyższe dochody. Poproś też zarząd o klub patronacki, zawsze to trochę mamony co sezon, o ile zarząd jakiś Ci znajdzie. A jak znajdzie to i szansa że jakiś zawodnik przyjdzie do ciebie na wypożyczenie.

Użytkownik uznał post za pomocny

Carwen Partyzant

0
19.07.2007 15:11    #2
Klub patronacki mam - Totenham - w pytaniu 1 chodziło mi o to, czy najpierw trzeba będzie spłacić długi (już teraz prawie 2x wyższy niż wartość całej drużyny) czy też stan finansowy się zeruje wraz z nowym sezonem. Jeżeli trzeba będzie spłacić to chyba będę musiał oddać najlepiej zarabiających zawodników (podstawowych) za free - lub pozbyć się prawie całych rezerw - aby chociaż zmniejszyć stratę rzędu 85k miesięcznie (w trakcie sezonu) - a jeżeli to zrobię to nie wiem czy się wogóle utrzymam w wyższej lidze - chyba że jest inne wyjście ?

Bartez Przodownik pracy

0
19.07.2007 15:15    #3
Więc zostaw w składzie 22-24 zawodników. resztę postaraj się sprzedać, tych najsłabszych, a jak się sprzedać nie uda to zwolnij.

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.07.2007 16:38    #4
1. Nie zeruje sie. Zacynasz nowy sezon z długami. Moja propozycja to wyrzucenie rezerw i słabszych zawodnikow zostaw sobie 15 -17 najlepszych i sprobuj obnixyc im pensje. jak awansjusz to dostaniesz troche kasy.
2. Sprobuj ustawic trening na te umiejetnosci ktore sa wazne dla danej pozycji, a pozwol spadac tym co sa im nie potrzebne ( np. dla obroncy to duzo siły, obrony, troche aerobiku, taktyki i panowania nad piłka, reszta na zero ) wtedy te potrzebne wzrosna inne spadna, ale po co mu te nie potrzbne.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution