Transfery, Reputacja, Kase, Talenty..

stiv_x Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.05.2007, 14:40    Pytanie
Witam
- Mam takie pytanie : Grałem Górnikiem Zabrze kilka sezonów (5x Mistrz Polski, 5x Puchar Pl.) w LM zawsze awansowałem do rozgrywek grupowych. Raz sie udało przejść jedną drużynę po rozgrywkach grupowych. W rankingu zajmowałem 45 pozycje. Mimo to młode talenty nie chciały do mnie przychodzić a proponowałem im np. 50x więcej $ niż dostawali obecnie.
Czemu tak jest ? Reputacja jest, kasa jest..

- Następnie chciałem zapytać o wartości piłkarzy grających w Polskiej lidze. W 11 marzeń którejś tam edycji LM znalazł sie mój obrońca a mimo to jego cena wynosiła 4mln zł (!). Nie udało mi sie przedłużyc z nim kontraktu i po przejsciu do Deportivo jego cena poszła w góre odrazu do 11mln zł ! :[ Przez te kilka sezonów doszedłem do wnioksu,że Polscy piłkarze mają jakieś 'ograniczenie' ponieważ nie mozna ich sprzedac za porządną kase. To samo było jak prowadząc Górnika i rep. Polski, zdobyłem z nią MS. Ceny zostały te same :/

- I na koniec ost. pytanie : Transfery z Polskiej ligi są bardzo ubogie. Tzn. jedyne kluby, które wykupują zawodników to : Lewski Sofia, Szachatr,Sparta,Rennes, itp. Nie ma transferów np. do Holandii, Niemiec, Francjii, Hiszpanii, Anglii itp. Same średniaki Europejskie kupują tych zawodników.. M.IN. Mistrzów Swiata..

giersik Przodownik pracy

0
04.05.2007 14:46    #1
1. Zależy o jakie talenty ci chodzi. Zawodnicy z krajów rozwiniętych do ciebie nie przejdą. Jesli chodzi natomiast o zawodników z krajów ozwijajacych się, to wolą zostać w swoim klubie, z wyższą reputacją, niż przechodzić do polskiego klubu z niską reputacją. Możliwe też, że są tak bardzo przywiązani do swoich klubów, że za nic na świecie nie opuszczą swojego ukochanego klubu.

2. No tak jest, że w Polsce zawodnicy są warci mniej. Nie możesz nic poradzić.

3. Niekoniecznie. U mnie często jest tak, że najlepsi polscy zawodnicy przechodzą do klubów angielskich, włoskich itp.

1bartek Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
04.05.2007 14:46    #2
Polska to kraj rozwiajaący się, a więc nie jest to zbyt atrakcyjne miejsce dla piłkarzy z Europy.
To, że w Deportivo jest spowodowane tym, że Hiszpania to kraj rozwinięty, Primera Division to liga z prestiżem i przez to gracze mają tam wysokie wartości [w Polsce jest dużo nizszy prestiż i reputacj i gracze mają niskie wartości.]
No cóż widocznie kluby nie chcą przeciętnych grajków z Polski, tylko wolą unznane gwiazdu europejskiego formatu, lub przeciętnych swoich rodaków. Nic na to nie poradzisz. A kluby typu Lewski Sofia chcą naszych, bo tam będą oni dużo znaczyć [liga ukraińska, czy bułgarska za mocna nie jest]. P:)

kmaster Partyzant

0
04.05.2007 14:48    #3
1. Co rozumiesz przez młode talenty? Bo jeśli mają kontrakty juniorskie to nie masz szans na kupienie go. Ja mam tak samo a w rankingu jestem 7.(Wisłą K.)
2.Są ograniczenia ponieważ w Fm Polska jest krajem rozwijającym się. Mój najdroższy piłkarz wart był 3.2mln euro.(sprzedałem go za 10mln +50% następnego transferu).
3.Z tym się nie zgodze. Być może tu chodzi o PA i CA. Jeśli są bardzo wysokie to kupują ich dobre drużyny.Ja sprzedałem gracza do Man Utd.
Pozdro

Turbocik Partyzant

0
04.05.2007 16:29    #4
sitiv_x
podam ci tylko jeden przykład do 2 pytania

Grałem sobie Celticiem i kupiłem sobie Gargułe za 700 tys € i może sobie troche pogra z rezerwy.
Ale przebił się do "11" po sparingach.
I po sezonie był wart 7.5 mln €!!!!.A zaczynał z 700 tys €.I chciała go kupić Barca ale nie chciałem go sprzedać

supertaktyk Proletariat

0
04.05.2007 16:32    #5
A ja coś dorzuce do pytania trzeciego.

Wymieniłes kluby, które Twoim zdaniem kupują naszych kopaczy. To nieprawda. Tych klubów jest o wiele więcej. Jeżeli rozegrasz cały sezon i Twój koleś ma dobrą średnią w meczach ligowych to masz rację z tymi klubami.

Ale u mnie w sezonie 2009/2010 grając Wisłą i mając Brożka w napadzie (40m/31b) dostałem ofertę z Boltonu na cenę uwaga... 4 milionów funtów. Poprostu Brożek cały czas ładował bramy i nie mówię tu tylko o tamtym sezonie. Trochę więcej wytrwałości.

NightFootball Partyzant

0
04.05.2007 22:00    #6
No napastnica sa wiecej warci niz obroncy czy inni gracze to do supertaktyka
A co do towjego tematu to polska liga ma slaba atrakcyjnasc i powiedz mi jaka ma reputacie twoj klub jesli nawet glbalna to te elitarne talenty nie przejda do towjego teamu

supertaktyk Proletariat

0
04.05.2007 22:03    #7
Ale mi chodzi o to, że on napisał że nikt z Anglii nie kupuje Polaków.

jacob08 Młody aktywista

0
04.05.2007 22:54    #8
Ja sprzedałem 2 zawodników po 20 mln zł każdy, a moich piłkazry brały znaczace sie kluby w danej lidze:P

Maaty86 Partyzant

0
05.05.2007 00:29    #9
Moje najdroższe transfery z Legii (po kilku sezonach gry) to peruwiański rozgrywający który przeszedł do Arsenalu za 16mln euro i brazylijski napastnik który poszedł do Americy (MEX) za 16 mln (plus przyszłe opłaty - łącznie 19 mln euro)!Oczywiście to nowo rygenerowani zawodnicy!Chociaż mimo wielu sukcesów i gagantcznej kasy na transfery też mam problemy z kupowaniem telentów z lig z "lepszą marką"!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution