Pech...?

Adamoo007 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.02.2007, 20:04    Pytanie
Otóż prowadzę sobie Widzew i na 7 kolejek przed końcem rozgrywek traciłem to prowadzącej Wisły 6pkt.Przed 7 kolejkami do końca pokonałem Wisłę 2/1 i strata się zmniejszyła.Na 6 kolejek ograłem Łks 1/0.Po tym meczu wszystko się spierniczyło!Otóż grałem potem z Zagłębiem i prowadząc 2/0 zremisowałem,tracąc bramkę w 90min i to po błędzie sędziego który nie widział ewidentnego spalonego.Jak by tego było mało w następnej kolejce zremisowałem 1/1 z pogonią tracąc bramkę w...89min.I teraz mam pytanie.Co jest spowodowane,że tracę bramki w ostatnich minutach i sędziowie mi nie sprzyjają.Przez to mogę zapomnieć o tytule a zaczynam się martwić o wicemistrzostwo.Błagam pomóżcie!

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
07.02.2007 20:06    #1
Weź około 70 minuty zmień trzech zawodników z najsłabszą kondycją, cofnij linię obrony i ustaw swobodę taktyczną na ograniczoną...

Użytkownik uznał post za pomocny

martin Przodownik pracy

0
07.02.2007 20:06    #2
może twoi piłkarze nie radzą sobie z presją albo zwykły pech

SyZtem Przodownik pracy

0
07.02.2007 20:09    #3
Do tego co powiedział SeJu ustaw nastawienie bardziej defensywne niż ofensywne, gre z kontry

Gelu Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.02.2007 20:12    #4
tez tak mialem. gdy zaczyna sie juz koncowka spotkania zobacz jak ustawieni sa zawodnicy rywala- komputer wtedy prawie zawsze zmienia taktyke na bardziej ofensywną (jezeli przegrywa, albo remisuje) i dodaj do tego odpowiedzi moich przedmowcow i powinno byc po klopocie :P

kurak69 Przodownik pracy

0
07.02.2007 20:35    #5
moim zdaniem ustawianie zespolu defensywnie (chodzi o ten suwak) na ostatnie 20 minut prowokuje utrate bramki. To samo mysle o "ganiu na czas" - jest pechowe i prowokuje utrate bramki.

Najlepszymi metoda na obronienie korzystnego wyniku w ostatnich 20-30 minutach jest umiejetna zmiana samej taktyki bez zmiany nastawienia zespolu:

- zageszczenie srodka gry - 2 defensywnych pomocnikow przed blokiem obronnym swietnie radzi sobie w rozbijaniu rywali, jezeli mamy jeszcze 3 ktory rowniez nie jest zorientowany zbyt ofensywnie to mamy srodek pole zageszczony tak ze przeciwnik niebedzie potrafil go przejsc.
- boczni obroncy przestaja biegac do przodu, sa zorientowani tylko na defensywe, niedaja przedostawac sie skrzydlowym.
- Podania sa dlugie nastawione na szybkich napastnikow ktorzy co kontre robia sytuacje bramlkowa
- Zmniejszenie presingu w obronie do minimum, w pomocy tak na 2/3 suwaka a w ataku na maxa

Mi sie sprawdza, mysle ze pewnie kilka osob stosuje takie merody taktyczne i jest zadowolona

0
07.02.2007 20:41    #6
Masz racje Kurak bo ustawiałem suwak na defensywę i grę na czas i wtedy traciłem bramkę.Zostały jeszcze trzy kolejki do końca i mam nadzieje,że uda mi się ten tytuł zdobyć. Dzięki wszystkim za pomoc!

Karpin Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.02.2007 20:42    #7
zawodnicy po takich sukcesach często czują się już gwiazdami, spróbuj wprowadzić kilku rezerwowych do podstawowej 11 lub młodych, a jeśli nie bedzie szło niech wrócą "gwiazdy", po czerwonych kartkach upominaj ich, a może są wypaleni, wyślij na urlop i niech odpczną

Eander Partyzant

0
07.02.2007 20:50    #8
Zgadzam sie z kurakiem, gram 9 sezon (roznymii druzynami, oczywiscie :P) i podana wyzej taktyka w pelni sie sprawadza, jezeli chodzi obrone wyniku. Co do "pechowej" gry na czas oraz defensywnego ustawienia zespolu. Mam podobne doswiadczenia z nimi zwiazane. To znaczy- zupelnie sie nie sprawdzaja gdy zalezy Ci na obronie wyniku. Moze to moja wina i nie potrafie dokladnie skonfigurowac tychze ustawien. Jestem ciekaw, czy takze u czy innych FM maniakow wystepuja podobne problemy ?

0
07.02.2007 21:24    #9
Jeżeli to kogoś interesuje to...rady się sprawdziły lecz tytuł wybiła nam z głowy Wisła tym razem ta z Płocka...Widzew ma Wicemistrza i z tego się trzeba cieszyć:) Jeszcze raz dziękuje za rady!!!!

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution