cudzoziemiec

martin Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.01.2007, 10:32    Pytanie
mam pytanie.gram w lidze francuskiej, mam w składzie 4 cudzoziemców a przepisy pozwalają mieć tylko 4 więc gdy będe miał klub fililny z belgii lub holandii to będe mógł tam wysłać zawodnika alby dostał obywatelstwo tego kraju? wiem że tak sie robi w Wielkiej Brytanii aby dostał pozwolenie na prace ale niewiem czy można tak robić w innych krajach.

pavlov99 Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.01.2007 10:40    #1
Oczywiście, że można. Jeśli wyślesz zawodnika na okres bodajże 3 lat do Holandii to dostanie on obywatelstwo tego kraju.

Użytkownik uznał post za pomocny

TZ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.01.2007 12:20    #2
Pozwolenie na prace nie bedzie potrzebne jeśli zawodnik ma narodowość kraju, który jest członkiem Unii Europejskiej, tak jest tylko na Wyspach Brytyjskich, ale tak samo jest z ilością cudzoziemców, więc żeby zawodnik nie był klasyfikowany w kategorii "cudzoziemiec" musi otrzymać obywatelstwo kraju Unii, a ponieważ najszybciej dostaje sie je w Holandii i Belgii, warto wysłać swojego cudzoziemca do klubu filialnego jednego z tych krajów :)

Użytkownik uznał post za pomocny

tyran16 Partyzant

0
29.01.2007 12:31    #3
mozna tylko musi pograc w tym kraju kilka sezonów i wtedy dostanie obywatelstwo kraju UE i bedzie mogł grac:)

sm1leY Młody aktywista

0
29.01.2007 13:56    #4
trzeba pamietać , ze cudzoziemiec pokroju Falcao moze najnormalniej nie zgodzic sie na wypozyczenie go do klubu filialnego gdyz jest on po prostu dla niego za słaby. Jak wiemy kluby filialne to nie sa europejskie chocby sredniaki wiec zawodnicy moga nie zgodzic sie na wypozyczenie do klubu o malej reputacji

Behemot Młody aktywista

0
29.01.2007 14:13    #5
A ja mam pytanie związane z tym odsyłaniem zawodnika do klubu filialnego, żeby "nabrał obywatelstwa". Nie mam klubu filialnego, gram w lidze angielskiej i moje rozmowy transferowe z graczami spoza UE najczęściej kończą się fiaskiem z uwagi właśnie na brak pozwolenia na pracę. Co by było gdybym miał klub filialny np. w Belgii? Czy mógłbym wtedy podpisać kontrakt, ale z opcją natychmiastowego odesłania go do klubu filialnego, czy jak to wygląda?
No bo teoretycznie najpierw powinienem go zatrudnić, a dopiero potem odesłać, ale nie zatrudnię go, jak go nie odeślę :)

sm1leY Młody aktywista

0
29.01.2007 16:13    #6
Behemot to wygląda tak ze nie chce mu dać pozwolenia i pytaja sie czy odwołać się od tej decyzji. Gdy sie odwołasz zawodnik przejdzie do twojego klubu bez problemu.Problemem jest to ze jest bez pozwolenia na prace i nie moze grac zadnych meczy , może tylko trenować . Jedynym rozwiązaniem jest sprzedanie go lub odesłanie do klubu filialnego z UE zeby dostal obywatelstwo tego wlasnie kraju z ktorego jest klub ;D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution