Garstka pytań.

edyta84stasiek0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2006, 23:04    Pytanie
Mam do was garstkę pytań. Z góry dzieki za pomoc - w FM 2007 gram dopiero od kilku dni - prezent pod choinkę.Tak na próbę zaczęłem grać Chelseą.

1, Jak należy ustawić grę aby chpdziła ona jak najszybciej.
2.Jakie atrybuty asystenta są najważniejsze.
3.Czy jest taka możliwość abym nie musiał rozgrywać meczów - tylko patrzeć na gotowy wynik ?
4.Czy zarząd zrwaca uwagę na to jak zarządzam rzerwami i drużyną U-18 - czy zwycięstwa w rozgrywkach drużynami rezerowoą i U-18 dają coś klubowi ?
5.Czy - jak gracie jakimś wielkim klubem to gdzieś tak do stycznia jedziecie ciągle ze stratą finansową klikumilionową - czy tylko mi to sie zdarza ? - Na razie doszłem do stycznia 2007 i ciągle jadę na minusie. Czy mam szanse zakonczym rozgrywki na plusie jeśli wygram wszystkie trofea ?
6.Jaką taktykę polecacie dla bardzo dobrych klubów?
7. Ilu polecacie scoutów i fizjoterapaeutów w sztabie szkoleniowym i jakie powinny być ich parametry.
8. Czy jest jakiś sposób na ściągnięcie w pierwszym sezonie jakiegoś garcza naprawdę światowego formatu - np. Ronaldinho, Henry, Ronaldo, Eto'o bez używania edytora ? -
9.Co oznacza buforowanie skórki?
10.Co się stanie jeśli moi piłkarze będą ćwiczyć na lekkich obciążeniach, aco jeśli na średnich - czy jest wielka różnica w podnoszeniu atrybutów.
11.Ilu trenerów polecacie do treningu juniorskiego i seniorskiego ?
12. Czy suma za jaką można nabyć piłkarza, która jest zawarta w raporcie scouta jest sumą przeważnie dobrą dla mnie - czy jest zawyżona?

Wiem że niektóre pytania mogą się wydawać śmieszne - ale liczę na waszą pomoc bo nie chcę zaśmieać Suflera zakładając niepotrzebnie kilkanaście tematów...

0
30.12.2006 22:44    #10
Czy jest taka możliwośc - gdy gram poskim klubem i na początku gry ustawiam tylko ligę polską to czy mogę w przyszłości prowadzić jakieś inne wielkie kluby na świecie ?

bartex55 Przodownik pracy

0
30.12.2006 22:46    #11
Nie ma takiej możliwości. Możesz prowadzić tylko kluby z tych lig, które wybrałeś przy rozpoczęciu nowej gry.

Użytkownik uznał post za pomocny

tuptus Młody aktywista

0
30.12.2006 22:47    #12
Nie

0
30.12.2006 22:57    #13
Czy w przypadku przeniesienia piłkarza do klubu filialnego będzie on korzystał z treningu mojego czy klubu do którego go wypożyczyłem ? Czy opłaca sie wypożyczać piłkarzy - czy lepiej jak grzeją u mnie ławę ?

0
30.12.2006 23:02    #14
Trenują oni w zespole, do którego są wypożyczani. Opłaca się wypożyczać piłkarzy, ponieważ ogrywają się i zdobywają doświadzczenie w meczach o punkty (o ile grają oczywiście).

0
30.12.2006 23:15    #15
Zapomniałem wspomnieć, że plusem także mogą być korzyści finansowe. A mianowicie klub, który wypożycza ze swojego zespołu piłkarza może ustalić w ofercie transferowej, że za pokrycie płac zawodnika odpowiedzialny jest klub, do którego piłkarz jest wypożyczany (0% - 100% płac piłkarza). Można też ustalić opłatę za wypożyczenie, tak jak jest to w przyadku zwykłego transferu.

sefko1 Przodownik pracy

0
30.12.2006 23:18    #16
Ustosunkuje się do Twoich pytań:
1. Im mniej zawodników i im mniej lig tym gra chodzi szybciej. Ja zwykle gram na 1,2 Ligach na bazie HUGE. Pozwala to mieć około 35 tys graczy. Mi to wystarcza, a gra śmiga.
2. Dla mnie najważniejsze są te przy których manager jest pomocny
- ocena graczy (przy podpisywaniu kontraktów)
- motywowanie (jeśli zlecasz asystentowi prowdzanie rozmów)
- taktyka (jeśli ma dobrze prowadzić rezerwy, i dobrze ocenić przeciwnika)
3. Jedyne formy przyspieszenia meczu to:
-tylko komentarz (najszybciej Ci przeleci)
-urlop (wogóle go nie prowadzisz)
4. Mecze rezerw nie mają znaczenia dla zarządu
5. Kwestia finansowa to dość złożony problem. Głównym wydatkiem klubu są płace zawodników i bonusy. Tam możesz najwięcej zaoszczędzić
6. Wszystko zależy od tego jaki styl gry preferujesz (skrzydłami, czy środkiem), na początku radziłbym podpatrzeć jakieś ciekawe taksy z tej stronki:
http://forum(...)pic=9571
I zobaczyć o co gra w ustawianiach taktycznych.
7. Scoutów i fizjoterapuetów opłaca się mieć tylu na ilu zgodzi się twój zarząd. Oczywiście wybieraj najlepszych dostępnych na rynku. A scoutów różnicuj, ze względu na pochodzenie.
8. Oczywiście warto spróbować. NIe wiem, czy uda się sprowadzić od razu Ronaldinho, ale paru ciekawych graczy napewno uda Ci się ściagnąć.
9. Pomaga to isntalować nowe dodatki graficzne
10. Im cieższy trening tym szybciej rosną atrybuty, niestety jest też większe prawdopodobieństwo kontuzji. Na Łatce 7.0.1 spokojnie można próbować obciązenie ciężkie. Zwłaszcza w okresie przygotowania do sezonu.
11. Ja bym nie rozróżniał trenerów dla seniorów i juniorów. Jak zatrudniasz kogoś jako trener to ćwiczy on zarówno starych jak i młodych. A dobrze mieć tylu trenerów ile jest pozycji do trenowania (o ile zarząd Ci na to pozwoli).
12. Jest dobra. Taniej raczej nie kupisz. Chyba, że nadarzy się "okazja" - wystawieni na liste, niezadowolenie z gry w danym klubie itp.

Pytania dodatkowe:
1. To tylko prestiż dla Ciebie. Chyba nawet nie można obnizyć tej kwoty, jedynie ją podnieść. Wpływa on jednak na budżet płacowy, jaki i na rekompenste, jaka musi ponieść twój przyszły klub, jeżeli będzie chciał Cię zatrudnić.
2. Jest jeszcze baza HUGE (Ogromna). Oczywiście urealnia ona rozgrywkę, poprzez dodanie większej liczby graczy.
3. Niestety taka baze jaka wgrasz na poczatku, musisz mieć przez cała rozgrywkę. Nie można dograć, ani ligi, ani zawodników. Jedynie co nowego może się pojawić to regeni (czyli gracze, którzy tworzą się jak inni przechodzą na emeryture).

sefko1 Przodownik pracy

0
30.12.2006 23:23    #17
W klubie filialnym trenuje on na takim treningu, jaki oferuje ten klub. W przypadku tego klubu pokrywasz w całości jego pensje. Ale oczywiście opłaca się pozyczać:
1. Szansa na regularne występy - podniesienie atrybutów
2. Szansa na pokazanie się - możesz takiego gracza lepiej sprzedać.
3. Ominiecie problemu "pozwolenie na prace" w Angli - gracz może uzyskac obywatelestwo UE grając w klubie filialnym.

0
05.01.2007 21:43    #18
Mam jeszcze kilka pytań - trochę dziwne - ale chcę dodać drugiego menadżera i zobaczyć jak się gra wielkimi klubami...

1.Jaki klub ma największy budżet na początku gry ?
2. Jaki budżet ma Barcelona po skończonym sezonie - na początku jest 5 mln - więc troche mał...
3.Jaką taktykę polecacie dla wielkich klubów jak np. Barca czy Chelsea ?

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.01.2007 21:50    #19
1. Chelsea
2. Nie wiadomo, zależy od polityki transferowej klubu itp.
3. 4-4-2 ( mozna grac ofensywniej 4-3-3 ) Zależy to głównie od piłkarzy i od stylu w jakim lubisz grać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution