Strona

Garstka pytań.

edyta84stasiek0 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2006, 23:04    Pytanie
Mam do was garstkę pytań. Z góry dzieki za pomoc - w FM 2007 gram dopiero od kilku dni - prezent pod choinkę.Tak na próbę zaczęłem grać Chelseą.

1, Jak należy ustawić grę aby chpdziła ona jak najszybciej.
2.Jakie atrybuty asystenta są najważniejsze.
3.Czy jest taka możliwość abym nie musiał rozgrywać meczów - tylko patrzeć na gotowy wynik ?
4.Czy zarząd zrwaca uwagę na to jak zarządzam rzerwami i drużyną U-18 - czy zwycięstwa w rozgrywkach drużynami rezerowoą i U-18 dają coś klubowi ?
5.Czy - jak gracie jakimś wielkim klubem to gdzieś tak do stycznia jedziecie ciągle ze stratą finansową klikumilionową - czy tylko mi to sie zdarza ? - Na razie doszłem do stycznia 2007 i ciągle jadę na minusie. Czy mam szanse zakonczym rozgrywki na plusie jeśli wygram wszystkie trofea ?
6.Jaką taktykę polecacie dla bardzo dobrych klubów?
7. Ilu polecacie scoutów i fizjoterapaeutów w sztabie szkoleniowym i jakie powinny być ich parametry.
8. Czy jest jakiś sposób na ściągnięcie w pierwszym sezonie jakiegoś garcza naprawdę światowego formatu - np. Ronaldinho, Henry, Ronaldo, Eto'o bez używania edytora ? -
9.Co oznacza buforowanie skórki?
10.Co się stanie jeśli moi piłkarze będą ćwiczyć na lekkich obciążeniach, aco jeśli na średnich - czy jest wielka różnica w podnoszeniu atrybutów.
11.Ilu trenerów polecacie do treningu juniorskiego i seniorskiego ?
12. Czy suma za jaką można nabyć piłkarza, która jest zawarta w raporcie scouta jest sumą przeważnie dobrą dla mnie - czy jest zawyżona?

Wiem że niektóre pytania mogą się wydawać śmieszne - ale liczę na waszą pomoc bo nie chcę zaśmieać Suflera zakładając niepotrzebnie kilkanaście tematów...

MikaS Partyzant

0
29.12.2006 23:14    #1
1.gdy grasz mecz w lewym dolnym rogu masz sytuacje i szybkosc meczu przesuwasz suwaki w prawa stronena maksa.
2.praca z mlodzieza.
3.nie ma takiej mozliwosci jednak mozesz wziasc urlop.
4.nie zwraca.
5.zalezy od placy ile masz roznicy i ile pieniedzy wydajesz.
6.4-4-2
7.fizjo-4,scout-4 kazdy z innego kraju
8.jest zalezy czy ci starczy pieniedzy i jaki masz budrzet.do chelsea napewno przejda.
9.
oznacza to gdy wgrywasz rozne grafiki musisz to zaznaczyc inaczej nie beda dzialaly.
10.lepiej by cwiczyli na srednich bo gdy beda cwiczyli na lekki odzwyczaisz ich od ciezkiej gry.
11.juniorzy z 4 seniorzy rownierz.
12.jest ona jak najbardziej korzystniejsza dla ciebie.

Użytkownik uznał post za pomocny

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
29.12.2006 23:16    #2
1. Klikasz na zalecane (podczas wyboru lig). Tyle ile lig Ci wyskoczy, tyle wybierasz.
2. Kierowanie zespołem, ocena umiejętności i potencjału gracza, motywowanie.
3. Podczas meczu ustawiasz "tylko komentarz".
4. Nie.
5. Oczywiście, że masz szansę. Zwłaszcza, że grasz Chelsea. Sprzedasz dwóch gości z rezerw i masz plus.
6. 3-5-2 - zawsze nią gram.
7. Scouci ocena potencjału i umiejętności, fizjo - zdoln. medyczne. Najlepiej po trzech.
8. Niestety. Barca nie sprzeda tak łatwo Messiego. Po drugie sam raczej by nie przyszedł.
9. Gdy instalujesz dodatki graficzne, opcja musi być WYŁĄCZONA.
10. Większa - rosną atrybuty, więcej kontuzji. Mniejsza- odwrotnie.
11. Tylu, ile masz rodzajów treningu (kondycja, siła, itd.)
12. Zależy od scouta, ale raczej się sprawdza.
Pozdrawiam i życzę miłych chwil spędzonych przy oryginalnym FM'ie ;)

0
29.12.2006 23:27    #3
Dzieki wam bardzo za pomoc.

Jeśli nie wgrywam żadnych dodatków do buforowanie skórki ma być włączone?

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
29.12.2006 23:33    #4
Tak. Przyspiesza włączanie gry.

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.12.2006 23:35    #5
Ja z buforowaniem skórki nic nie robiłem i wszystko działa jak najbardziej poprawnie.

obserwator Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.12.2006 00:03    #6
8. Na poczatku ronaldinho mozna kupic za 100 iles milionow funtow, a po sezonie juz za 77.

michałka Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.12.2006 00:06    #7
a po co ci te gwiazdy stawiaj na młodych

0
30.12.2006 14:03    #8
Msm jeszcze dwa pytania.

1.jeśli podpisuję kontrakt z nowym klubem to czy ma znaczenie kwota jaką klub bedzie mi wypłacał miesięcznie - przykładaowo Górnik Polkowice proponuje mi wynagrodzenie w wysokości 700 € miesięcznie, ale mogę też ustawić kwotę ponad 1000€ - czy jeśli ustawię najmniejszą wotę to mój klub będzie "bogatszy" - czy jak ustawię sobie na większą wypłatę to czy te pieniądze coś mi dają ?
2.Co daje baza danych mała,średnia i duża ?

pavlov99 Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.12.2006 14:11    #9
1. Pensja jaką będzie wypłacał ci twój przyszły pracodawca służy tylko urozmaiceniu gry i nie to większego wpływu na rozgrywkę.
2. Im większą baze danych ustawisz, tym np. więcej zawodników będzie dostępnych w grze.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution