Punkt Krytyczny

pablos_jaga Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.12.2006, 17:40    Pytanie
Mam spore kłopoty w klubie, mianowicie połowa podstawowego składu chce odejsć bo uważa że osiągneła już w wszystko w obecnym klubie, a tych co odchodzić nie chcą przy pierwszej korzystnej okazji sprzedaje prezes i team sie sypie przez co ostatnio ciągle remisuje i jestem 4 ze stratą 8 pkt. do lidera, gram Jagiellonia V sezon, co robić?

mascherano Partyzant

0
16.12.2006 18:28    #10
bo masz kogoś że tak powiem ,,spleśniałego" kto psuje atmosfere w drużynie
może ktoś chce odejść a ty mu nie dajesz albo ktoś jest wystawiony na sprzedaż a nie chce odchodzić z klubu

michalek112 Partyzant

0
16.12.2006 18:28    #11
A chwaliłeś zawodników i robiłeś te inne głupoty? Ja prawie u wszystkich zawodników jestem ulubieńcem, a i zawodnicy nawzajem sie lubią, tworzą "kolektyw". Morale też nikt nie ma gorszego niż dobre. Spróbuj rotacji składu żeby zawodnicy nie czuli sie jak gwiazdy

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
16.12.2006 18:44    #12
Ja w tym momencie podjąłbym wyzwanie ;) Sprzedałbym część zawodników za duże pieniądze, a na ich miejsce kupił nowych :) To byłaby dopiero zabawa! :D

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
16.12.2006 20:27    #13
Kiedyś Bartosh w swoich opowiadaniach wywalił wszystkich narzekających do dr. rezerw. Takie rozwiązanie mogłoby przynieść rezultaty- Bartoshowi to pomogło!. To także powinno odświeżyć grę, a jeżeli ci którzy byliby w rezerwach mieliby "bunty" to sprzedaj ich. Jeżeli twój DPŚ gra jako OPŚ to proponowałbym to zmienić. Zauważyłem, że jeżeli piłkarzy przyzwyczai się do defensywniejszej gry, to zaczynają być bardziej odpowiedzialni pod bramką przeciwnika.

hangover Partyzant

0
16.12.2006 23:34    #14
Ja miałem tak sytuację w Widzewie. Nowak , Białek i Melgar także chcieli odejść więc zaakceptowałem ich prośby następnie przeniosłem ich do rezerw i dałem zaporową cenę 150 mln. Po 2 miesiącach kiedy nikt się po nich nie zgłosił , przyszli z przeprosinami i stwierdzili że chcą dalej grać dla Widzewa. Spróbuj może więc w taki sposób

SyZtem Przodownik pracy

0
16.12.2006 23:43    #15
Jeżeli to są kluczowi zawodnicy, to nie przesuwaj ich do rezerw tak jak mówi hangover tylko ustaw im "Niezastąpiony dla klubu", cene wyjściową 1mld (nie koniecznie miliard, byle dużo :D) i normalnie wystawiwaj ich w meczach. Po jakimś czasie zobaczą, że nikt się nimi nie interesuje to przyjdą do Ciebie błagać na kolanach, żeby pozostali w klubie. Przetestwane w Wiśle na Hlebie, Błaszczykowskim i Mijajlovicu :>

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
17.12.2006 00:00    #16
Omar Andrade i Spas Deleve :) Wypas :)))
Atak marzenie - zwłaszcza Andrade, któremu udało pobić się wszystkie rekordy jeśli chodzi o strzelanie bramek w mojej drużynie (44 bramki w 45 meczach w jednym sezonie + na początku kolejnego 10 w 3 meczach :] A później trasfer, bo już mu się nie podobało :])

(Sorry za OT )

mistrzart Partyzant

0
17.12.2006 09:56    #17
mialem taka sytuacje w FM 06, grając finishparkietem, gdy wreszcie wygralem 1 lige ( po okolo 7 sezonach) to caly pierwszy sklad chcial odejsc, wiec stwierdzilem wedlug powiedzenia " z niewolnika nie ma pracownika" ze nie ma co ich trzymac i sprzedalem ich za grubą kase,a w ich miejsce kupilem mlodych perspektywicznych grajkow, co najlepsze sprzedalem zawodnikow za okolo 30 mln euro a kupilem za 2, wiec byl duzy zastrzyk gotowki ;]

pablos_jaga Partyzant

0
18.12.2006 15:41    #18
Sprzedałem tych co chcieli odejść i są kolejni co chca odejśc (Sivakov, Terjek, Delev) naściągałem troche gówniarstwa ( w sensie utalentowej młodzieży) + Gottwald i Łagiewka no zobacze co z tego wyjdzie pierwszy mecz na wiosne wygrałem z Łęczna 2:0 , teraz cięźki mecz z Koroną, tracę 2 punkty do lidera.

Piotr Sebastian Młody aktywista

0
18.12.2006 16:30    #19
Przepraszam serdecznie za wtręt, ale czemu Szanowny Pan się dziwi? W składzie ma Pan samych ambitnych zawodników, a sukcesów jak na lekarstwo. Niestety, ale trudno jest nawet w rzeczywistości zatrzymać Matusiaka w GKS, czy Grzelaka w Widzewie, czemu więc zagraniczni zawodnicy nie mieliby ochoty odchodzić z Jagiellonii?

Z drugiej strony sam gram Śląskiem Wrocław i nie dziwi mnie, że czołowymi zawodnikami interesują się silniejsze kluby, a co ambitniejsi sami chcą odchodzić (średnio dotyczy to około 10 zawodników w trakcie sezonu). Rozwiązanie jest bardzo proste. Za najlepszych życzę sobie 300% ceny, a za dobrych 200%. i jazda... za takie pieniądze jestem w stanie pożegnać całą moją wyjściową jedenastkę.

Grunt to mieć w rezerwach utalentowanych zmienników, którzy w ciągu jednego sezonu są w stanie grać na podobnym poziomie.

Pozdrawiam

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution