jak wyjść z długów

mascherano Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2006, 12:21    Pytanie
?????bo w az alkmar ciągle jestem na minusie

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
28.11.2006 15:18    #10
Ja sam nie wiem jak to jest;/ Mam 8M zł na minusie i ciagle sie zwieksza. W latce maja poprawic "polski model finansowy" (czy jakos tak), wiec moze to poprawia.

DonVIto Partyzant

0
28.11.2006 15:29    #11
Macie za duzo zawodnikow jak masz az minus 8 mln. Najlepiej wyrzucic wszystkich bezwartosciowych graczy kadry juniorskiej i drugiego zespolu. I tych ktorzy nie beda grali sprzedac za mozliwie najlesza cene. Czasem nikt nie da to za 0, a jak to nie bedzie skutkowac to proponowac do wypozyczenia, tak zeby ktos pokrywal czesc kosztow utrzymania zawodnika i po powrocie z wypozyczenia ponownie probowac sprzedac.

wapster Partyzant

0
28.11.2006 16:42    #12
zbankrutuj i niech ci wymiena zarzad wtedy dadzaci full kasy : ))))

Menedzer5 Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.11.2006 20:13    #13
No fajnie tylko jak w Vecindario(2.liga hiszpańska) miałem fundusz płac 150 tys, a z nich wydawałem 120tys. to niby dlaczego, fundusze ciągle mi spadają, co miesiąc o ok.-400tys. Organizuje sparingi żeby możliwie jak najwięcej zarobić, ale pieniążków nie napływa tyle, żeby pokryć całe wydatki. Do tego nie kupowałem, żadnych zawodników, ani nic nie budowałem. Mój największy plus na miesiąc wyniósł... 54$- miodzio!!!

giersik Przodownik pracy

0
28.11.2006 21:08    #14
Menedzer5 - Może twoi zawodnicy mieli wysokie kontrakty i wysokie premie np. niektórzy za występ w meczu dostawali po 10 tys

111esede Młody aktywista

0
28.11.2006 23:34    #15
1)Nie musicie koniecznie sprzedawac zawodnikow z rezerw, juniorow itp mozecie postarac sie wypozyczyc ich naprzyklad na caly sezon do innego klubu tak zeby ten klub pokrywal 100% pensji zawodnika, czesto jest to lepsza metoda bo jezeli zawodnik dobrze wypadnie w takim klubie to pozniej beda chcieli go kupic - tak jak napisal DonVito

2)To ze macie budzet placowy na poziomie 150 tys. nie oznacza ze jezeli go nie przekroczycie to nie bedziecie ponosic strat. Tak jak pisalem w zakladce sprawdzcie ile tracicie miesiecznie a potem w zakladce zobaczcie co da sie z tamtych pozycji ograniczyc -> najczesciej pewnie tylko place i transfery ale bedziecie mieli roznanie o ile musicie co obnizyc...

3)Nie starajcie sie tez za wszelka cene wykorzystac budzetu transferowego czy tez tego co otrzymaliscie ze sprzedazy swojego zawodnika...

4)Ograniczcie wysylanie scoutow bo to tez kosztuje...

DonVIto Partyzant

0
29.11.2006 12:18    #16
Dobry pomyslem jest tez organizowanie sparingow dla zespolu rezerw z druzynami typu Barcelona C czy B. Prawie zawsze sie zgadzaja a jakis wplyw z biletow jest. Dobrze sie tez zarabia na pucharach zwlaszcza w Anglii. wtedy czasem warto mecz przed pucharem odpuscic w lidze. Bo potem takie spotkanie z ManU czy kims podobnym daje niesamowity zysk z biletow, idealem jest jak uda sie taki mecz rozegrac na wyjezdzie. Bo Przypominam ze przychody z biletow w pucharze Anglii dzielone sa 50:50 miedzy dwie druzyny. powodzenia w wyjsciu z dlugow

ps. do 111esede - nie zawsze udaje sie wypozyczyc tak zeby pokrywali 100, ale i 50 to jest troche odciazenie dla Twojego budzetu :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution