trening przygotowawczy

Aroux Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.11.2006, 09:38    Pytanie
Mam pytanie.
Jak powinien wyglądać dobry trening przygotowawczy do sezonu?

mascherano Partyzant

0
23.11.2006 09:41    #1
POWINIEN TO BYĆ TRENING SIŁOWY
w trakcie sezonu lepiej ustawić bardziej taktyczn

kurak69 Przodownik pracy

0
23.11.2006 09:50    #2
JA dziele tening przygotowawczy na 2 etapy. w pierszym etapie ( 2 mikrocykle tygodniowe ) stawiam na sile (intesive) areobik jest tak na poziomie srednio, reszta slabo. W drugim etapie 2 mikrocykle tygodniowe stawiam na areobik (intensive), sila srednio reszta slabo. W czasie tych 4 mikrocykli tygodniowych ogolne natezenie treningow nie przekracza intensywnie) Springi gram z zespolami slabymi. kazdy max 45 min raz na 4 dni. W ostatni tydzien przed meczem mam inny mikrocykl. sila i areobik slabo reszta troche powyzej srednio . Calosc ma byc srednio. To jest wg mnie najbardziej optymalne rozwiozanie. zawodnicy wytrzymuja caly sezon i nie lapia kontuzji.

Użytkownik uznał post za pomocny

Rem-8 Wywrotowiec

Grupa: Moderator
0
23.11.2006 09:52    #3
A ja dopiero tydzień temu się kapnąłem, że nie dawanie wszystkich trenerów do wszystkiego daje lepsze efekty :D
"Hey kids rock and roll, nobody tells you where to go"

kurak69 Przodownik pracy

0
23.11.2006 09:52    #4
mikrocyk - tydzien treningu z pelnym obciazeniem.

sory za 2 wpisy pod soba.

Aroux Partyzant

0
23.11.2006 09:59    #5
Rem na to akurat wpasłem na samym początku, bo ustawiałem różne kombinacje z przydziałem trenerów.

Mam jeszcze jedno pytanie co do przygotowawczego. Wiadomo siła i aerobik najważniejsza. Jednak co z pozostałymi grupami. Jak to poustawiać? No i na koniec czy wrzucacie wszystkich graczy z pola do jednego worka, tzn treningu przygotowawczego?

kurak69 Przodownik pracy

0
23.11.2006 10:07    #6
osobno bramkarzy, osobno zawodnikow z pola.Czasami tworzylem jeszcze 3 grupe dla zawodnikow o swietny umiejetnosciach technicznych a slabych atrybutach fizycznych. Tacy caly okres przygotowawczy trenowali jeszcze bardziej intensywnie ale nic nie grali w sparingach. jak juz sie sezon zaczal to im odpuszczalem ustawialem na trenning normalny i zaczynalem ogrywac 5-15-30 min w kazydm meczu. potem jeden pelny w rezerwach i byli ograni.

Reszte treningu ustawiam na slabo. Tak zeby bylo cwiczone ale zeby nie zajmowalo za wiele czasu

Demon79 Młody aktywista

0
23.11.2006 16:28    #7
kurak69: i co z tego ze na początku sezonu podwyższą ci sie atrybuty fizyczne jak zaraz po zmianie treningu Ci spadną spowrotem? Ja mam ustawiony cały czas ten sam trening - sila i aerobik sredio i dla ataku mocno atak, dla obrony mocno obrona itp. Zawodnicy wytrzymują cały sezon. Co do kontuzji to znacznie pomaga rozbudowa bazy treningowej. Na gorszych łamią sobie nawet nogi na trenigach (chyba grają betonowymi piłeczkami :)

Zawodnik aby się to wystarczą 5-6 sparingów przed sezonem. W trakcie sezonu wystarczą mecze rezerw. Jeśli się nie ogra to w po 1-2 meczów ligowych napewno.

efemowiec Młody aktywista

0
23.11.2006 16:48    #8
Zgadzam sie z Demonem. Ja rowniez stosuje przez caly sezon jeden ustawiony przeze mnie juz na poczatku trening. Dziele na kilka grup : bramkarzy obroncow pomocnikow i napastnikow oczywiscie z przydzieleniem poszczegolnych trenerow to odpowiednich grup. Fizycznie moi zawodnicy wytrzymuja caly sezon i umiejetnosci tez czesto ida w gore. Nie sadze aby zmienianie treningu przed sezonem na przygotowanie motoryczne i wytrzymalosciowe cos zmienilo w trakcie sezonu. Pozdrawiam.

kurak69 Przodownik pracy

0
23.11.2006 17:24    #9
to ze atrybuty fizyczne najpierw rosna a potem spadaja to normalne. tylko ze ma to na celu raczej to ze zawodnicy maja wytrzymac cala runde a nie pare meczy. w trakcie sezonu jezeli cwiczysz za duzo sily i areobic to pilkarze sa podatni na kontuzje. A potem placzecie ze macie plagi kontuzji i chcecie patha. ja mam po 3-4 kontuzje na runde. tworcy gry o tym pisza wiec nie jest to jakas tam moja fantazja.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution