Znowu bramkarze...

czaaareeek Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.11.2006, 19:00    Pytanie
Jeżeli taki temat już był to bardzo przepraszam.Przejrzałem kilkanaście tematów i mało było konkretów. Ten bug chyba przewyższa wszelkie inne. Mianowicie chodzi o ciągłe opuszczanie pola bramkowego przez bramkarza.Czasem mam wrażenie, że gra jako libero lub ostatni obrońca.Najgorsze jest to,że wcale nie pomaga drużynie a wręcz szkodzi.Pełno piłek które wybija (nieudolnie) pada łupek drużyny przeciwnej i strzałem z 30-40 metrów zdobywają bramki.Podobnie też i ja je zdobywam. Jest to o tyle wkurzające,że co chwilę się powtarza i jest nierealistyczne. Nie wiem co robić i czy NOWY PATCH załatwi sprawę.Jedno jest pewne, przez ten błąd lub po prostu niedopatrzenie odechciało mi się grać. Nachodzi mnie pytanie czy macie tak samo i czy przez to też Wam się odechciewa? Oraz czy orientujecie się czy da się to naprawić? O termin patcha nie pytam bo ma być ponoć do końca miesiąca. Pozdrawiam.

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
23.01.2007 18:47    #20
ZNOWU BRAMKARZE...

Dlaczego często same zmieniają mi się polecenia taktyczne u bramkarza?

Tj. sprawdzam polecenia taktyczne (domyślne dla bramkarza) czyli nastawienie ultradefensywne, kreatywność ograniczona, itd. - wszystko w porządku, ale...
Podczas meczu te polecenia SAME ulegają zmianie! Bramkarz dostaje nastawienie ofensywne i jeszcze zadania ofensywne przy rzutach rożnych. Zrozumiałbym to gdybym przegrywał i potrzeba by mi było strzelić gola, a tutaj 80 minuta rewanżu w LM z Romą, prowadzę u siebie 1:0 (w dwumeczu 2:2), a mój bramkarz biegnie w pole karne przeciwnika... PARANOJA!

Lampard Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
24.01.2007 20:48    #21
Po prostu bug, ściągnij patcha i powinno być dobrze

rapechuck Trybun Ludowy

Grupa: Moderator
0
24.01.2007 21:35    #22
Gram 9 sezon - na patchu chyba siódmy ;]

Zauważyłem, że jak wchodzę w ekran taktyki, żeby zmienić nastawienie na defensywne to bramkarz ma indywidualne ustawione na ofensywne itp.
Na szczęście gra daje swego rodzaju ostrzeżenie "xxx stawia wszystko na jedną kartę! yyy biegnie pod bramkę przeciwnika!" (gdzie xxx to nazwa klubu, a yyy to nazwisko bramkarza), ale sam bramkarz jeszcze wtedy nie biegnie, dopiero przy następnej okazji... Wtedy wchodzę w taktykę i zmieniam wszystkie ustawienia dla bramkarza, ale czasem nawet i to nie pomaga...
Myślałem, że to ma jakiś związek z ekscentrycznością, jednak nawet bramkarz, który ekscentrycznosc ma 1 tak robi...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution