Zepsuta historia w FM2007

kubas Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.11.2006, 19:17    Pytanie
Witam. Pisałem już przy okazji komentowania newsa o tym co zmeini łatka o problemie z historią klubów, zawodników i rozgrywek. Sprawa wyglada tak, ze ( u mnie juz pod koneic pierwszego sezonu) - po pierwsze nagle znika zapis wszystkich poprzednich triumfatorów danych rozgrywek obojetnie czy LM, Primera Division czy MŚ i zapisany jest tylko aktualny obronca tytułu. Po drugie - w historii wszystkich piłkarzy pojawia sie dziwaczny zapis mowiacy o tym ze zawodnicy w danym sezonie (zawsze niemal jest to sezon poprzedni do tego w którym obecnie gram) i np w mojej Barcei wg gry wszyscy zawodnicy w sezonei wczesniejszym do danego grali w zagadkowej druzynie 2 ligi brazylijskiej...mimo iz przeciez nei grali bocały czas byli w mojej Barcie ( Ronaldinho np przeszedł do tej egzotycznej druzyny na zasadzie wolnego transferu ale i tak gra u mnie) i tak jak mowie jest z kazdym zawodnikiem. Niby nie ma to zadengo wpływu na rozhgrywkę ale zawsze fajnei jest sobie zobaczyc ile sie zdobyło trofeów z kjlubem, jak grali zawodnicy w poszczegolnych zesonach , w koncu jakie sa nasze sukcesy ale nei ma takeij mozliwosci:/ Sprawdziłem na zagranicznym forum - jest tam osobny cały topic załozony dotyczacy tylko tego problemu i okazało sie ze bardezo wielu graczy ma ten sam problem. Pojawiły sie przypuszczenia ze to Antywirus aktywny podczas gry w FM to powoduje (ale co ma piernik do wiatraka?)...jest to dosc powazny bug. Tym gorzej że w liscie poprawek jakie wniesie nowy patch nei ma wogole o tym, wzmianki...:/ Czy ktos z was miałpodobny problem i co wazne udało mu sie jakos mu zaradzic, ewentualnei poznac jego przyczynę? Byłbym bardzo wdzieczny bo jestem juz na maksa zirytowany ta sytuacja cały czas zaczynam gre od nowa i to sam opo pewnym czasie bez wzgledu na to czy zaczynam gre po reinstalacji FM czy nie:/:/:/

111esede Młody aktywista

0
24.11.2006 20:40    #10
ja wlasnie zaobserwowalem cos takiego u siebie :/ i tak zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest wina edytora czasu rzeczywistego bo wydaje mi sie to wina save'a a nie bazy danych :/

Celiusz Partyzant

0
25.11.2006 09:58    #11
U mnie w połowie 2 sezonu (2.01.2008 - początek okienka transferowego) wszyscy zawodnicy dostali do historii występy w drużynie narodowej Algierii przez 100 lat

111esede Młody aktywista

0
25.11.2006 16:23    #12
dzieki temu ze mialem wczesniejsze save zaobserwowalem ze u mnie zmiana historii graczy nastepuje w momencie zmiany daty w grze z 18 wrzesnia na 19 wrzesnia 2007 roku...
w tym momencie kazdy z zawodnikow przeze mnie zakupionych od poczatku gry ma w historii zapisany tajemniczy zespol Quevedo a do tego statyski:
21 wystepow, 5 bramek, 3 asysty i 1 raz gracz meczu... bramkarze ktorych sprowadzilem maja te same statystyki tylko bez bramek i asysty... w innych ligach w przypadku wiekszosci transferow tez jest cos pomieszane :/
do teog nie moge zobaczyc jak wygladaly tabele koncowe z poprzedniego sezonu lig ktore mam wlaczone...
no i w historii osiagniec (nie tylko moich ale tez innych trenerow czy osob ze sztabow szkoleniowych) figuruja dwa klubu Jablonec i jakis pld. Amerykanski gdzie podobno jestem pilkarze :o

a co do tego kasowania plikow temp to raczej nie mozliwe bo w takim wypadku dzialoby sie to raz na jakis czas w czasie grania a nie dokladnie w momencie kiedy zmienia sie data w grze (sprawdzilem to parokorotnie)...

tez mam uruchomionego Avasta i 8 lig wlaczonych do tego baze pilkarzy z Brazylii...

nie wiem czy to co napisalem komus pomoze w jakims rozwiazaniu tego problemu no ale zawsze warto sprobowac...

Raptorek Partyzant

0
25.11.2006 21:23    #13
To z anty wirusem to wymowka ja uzywam pandy przy odpalonych 29 ligach grajac groclinem
historia jest oki
teraz gram 5 sez sutton utd zaczolem od najniszej ligi ang po 3 sez historia sie z....
antywirus nie ma nic do tego a jest to wkorzające si dało ciała

Fot Partyzant

0
26.11.2006 21:45    #14
nie wiem czy to jakaś pomoc będzie ale w ustawieniach jest opcja do zaznaczenia, dotycząca przechowywania tymczasowych plików. Ja to zaznaczyłem a folder dałęm domyślny (moje dokumenty-sports interactive......itd). Antywira mam kasperskiego

prezesxxll Partyzant

0
29.06.2007 12:19    #15
a ja mam taki problem mianowicie nie wiem czy to wina gry czy moze wszedzie tak jest , kiedy daje na historie kariery zawodnika nie wyswietla mi wszystkich bramek zdobytych w sezonie i rozegranych meczów tylko wylaczenie wystepy i bramki w lidze:/ niby to nie problem ale w historii powinny byc wszystkie mecze i bramki

cycuac Partyzant

0
29.06.2007 13:03    #16
Celiusz miałem to samo. Troche to denerwujące. U mnie na komp. nie było zadnego antywirusa a i tak się zwaliło.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution