Problemy z godziwą ceną sprzedaży

Radoslaw93 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.11.2006, 17:42    Pytanie
Gram Wisłą Kraków 1 sezon i po Kube Błaszczykowskiego zgłosiło się Heerenveen z zapytaniem ile chciałbym za niego otzrymać. Odpowiedziałem że 1 mnl Euro ponieważ jest on wart 850tys. euro(uznałem to za godziwą cenę bo Błaszczyk jest jeszcze młody).Niestety Heerenveen uznał tę cenę za zbyt wysoką.Problem w tym że jak chce kupić jakiegoś zawodnika z innego klubu (np.S.Kazimierowskiego z Groclinu) żąda on jakieś 3 razy więcej niż piłkarz jest wart!!!Także uważam że jest to troche dziwne!

RIzzo Partyzant

0
13.11.2006 17:57    #1
Myślę, że to normalne:-) Każdy klub chce jak najlepiej sprzedać swojego zawodnika. Na Twoim miejscu najlepiej bym pozostał przy swojej cenie i o ile narazie nie masz problemów z gotówką poczekał troche:) Co do Kaźmierowskiego to ponegocjuj trochę:D napewno kilka tysiaczków Ci zostanie w kieszeni :P o ile jesteś tak zdesperowany- myślę że jest kilku innych napastników godnych uwagi w naszej lidze czy za granicą. Proponuje wysłać kilku scautów w różne miejsca w Europie albo w Polske i czekać na wyniki :) pozdro.

Użytkownik uznał post za pomocny

giersik Przodownik pracy

0
13.11.2006 19:01    #2
Też nie widzę w tym niczego dziwnego :)

Demon79 Młody aktywista

0
13.11.2006 19:30    #3
Ja jak chcę wytargować dobrą cenę, to takiego delikwenta wrzucam na kilka meczy. Ale wcześniej wystawiam go na listę. Wtedy w samopoczuciu mu się zmienia że chce udowodnić swoją przydatność dla drużyny. Wtedy zaczyna lepiej grać. I od razu się kupcy znajdują. Przy czym po zaakceptowaniu oferty od razu zmieniam mu status na niepotrzebny dla klubu, tak żeby czasem nie odrzucił oferty kontraktu od nowego klubu.

Użytkownik uznał post za pomocny

Radoslaw93 Partyzant

0
13.11.2006 20:59    #4
Tylko nie moge rozkminic jak wyslac scouta...

Demon79 Młody aktywista

0
13.11.2006 21:02    #5
Radoslaw93: A co chcesz zrobić z tym skautem?

Demon79 Młody aktywista

0
13.11.2006 22:30    #6
Radoslaw: A pozatym jeśli gracz ma naprawdę dobre perspektywy, to czasami warto sprzedać go taniej, ale np. z 50% wartością następnego transferu. Za jakiś czas dostaniesz z tego kasę, a komputer jakoś częściej między sobą przeprowadza transfery za kilkadziesiąt milionów euro.

pierwszy Partyzant

0
13.11.2006 23:54    #7
Ja mam troche inny problem.

W 3 sezonie Juve uzbieralem sobie 35 mln.Euro i nie potrafie kupic wartosciowego pomocnika. Wszystkie kluby strasznie zawyzaja ceny (nierealnie). Za Sneijdera wartego 6 mln. Ajax chce 45 mln. i odrzuca moja oferte ( a jak wiadomo Ajax raczej takich ofert nie odrzuca - ten klub z tego zyje). Nie pisze juz o pilkazach pokroju Klose czy Van der Vartz, za ktorych kluby zadaja 80-90 mln. Euro !!!

Wiem ze zawodnicy sa wiele warci ale ceny w tej edycji sa BARDZO zawyzone.
Nie wie ktos przypadkiem czy latka to zmieni ??

Demon79 Młody aktywista

0
14.11.2006 09:34    #8
Pierwszy: Zawyżają ceny, bo oprócz ceny piłkarza, to mają zyski ze sprzedaży gadżetów. I to kolosalne. Ja mam kilka gwiazd reprezentacji i zyski z gadżetów w sezonie są wyższe niż wpływy z gadżetów. Z tym że ja wolę nie grać z prawdziwymi piłkarzami. Wtedy nie sugeruję się nazwiskami a umiejętnościami. I nigdy nie wydałem na zawodnika więcej niż 10mln euro.Wyższe ceny są nieopłacalne. Wolę kupić kilku młodych zawodników z których za kilka sezonów będę miał więcej pożytku niż z takiej jednej gwiazdy.

Demon79 Młody aktywista

0
14.11.2006 09:35    #9
Pierwszy: Zyski z gadżetów większe niż wpływy z biletów :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution