Strona

FM 2017 - wrażenia i dyskusja

shaqoore Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.11.2016 10:27    #2
To dziwne bo ja uważam wprost przeciwnie. Rynek transferowy jest bardzo ożywiony. Prowadzę Ajax i co okno dostaję po 3-5 ofert za czołowych graczy. Wystarczy, że przez 1 rundę gracz "zabłyśnie" i już kluby chcą go wyjąć ode mnie. Bardzo mi się to podoba.

Slayer666 Partyzant

0
22.11.2016 13:27    #3
No w Ajaxie to o to nie trudno,tam masz dzień dobry 3-4 gorących wonderkidów,których chce pół europy,mi chodzi o np talenty z argentyny,które po roku-dwóch wymiatania w mojej drużynie dostawały oferty po 25-30 mln,teraz w ogóle tego nie ma,przez całe okienko tylko Monaco było lekko zainteresowane Rodrigo Bentancurem,w fm 2016 to praktycznie co okienko chciało go pół premeri league,mam w druzynie Aktasa,17 latek,wymiata w pierwszym zespole i poza groszami od Borussi to nikt go nie obserwuje,wystarczy zobaczyc jakie jest parcie na każdego nastolatka,kótry zagra kilka swietnych meczy w dorosłej druzynie

wislak87 Partyzant

0
23.11.2016 09:54    #4
To co mnie dziwi to dziwnie niska frekwencja na meczach.

Jestem liderem, mało porażek i remisów a na station potrafi mi przyjść poza meczami z Lechem, Legią i Cracovią czasami nawet 8 tyś widzów, najczęściej ok 12 tyś... nie wiem, ale coś to chyba za nisko jak na Kraków.

Druga rzecz - w lutym 2017 r. wygasł mi w Wiśle sponsor i obecnie przy tak niskiej frekwencji budżet leci na łeb na szyję. Ale na to nie ma wpływu, jest jakaś metoda która przyciąga sponsorów? Z tego co kojarzę, to chyba nie...
Albo radę damy, albo jak tynk odpadamy.

Elder Partyzant

0
23.11.2016 22:30    #5
Ostatnio mam wrażenie że jest coś nie tak ze spalonymi, tak bezsensownie nieuznanych bramek dawno nie widziałem. przykład z przed chwili: ofensywny pomocnik strzela z przed pola karnego piłka wpada do siatki ale gola nie ma bo napastnik który nawet nie musnął piłki był na spalonym, trochę to dla mnie dziwne.

wislak87 Partyzant

0
23.11.2016 23:26    #6
No dużo tego ''gwiżdżą" - ja rozumiem że niby abosrbuje ale... coś za często.

Darein Partyzant

0
24.11.2016 00:25    #7
No te spalone dziwne tez mi się trafiały a co do transferów to jak grałem Palermo to opchnąłem bentivegne za 29 mln euro z bonusami ale np jest tam napastnik węgier balogh zająłem 4 msc w lidze a ona dał 10 bramek w 20 meczach ocena średnia 7.20 i nikt go nie chce nie mówie żeby tyle samo co za bantivegne żeby mi dali bo on miał 15 asyst i 8 bramek w 30 paru meczach ale koleś który ma 20 lat i strzela 10 bramek w jednej z lepszych lig swiata na pewno czyjąś uwage by przykuł i za jakieś 5-10 milionów mógłby iść gdzieś . Dodatkowo wkurza mnie jak ciągle dostaje oferty nienegocjowalne za smieszną kase a ja taka daje to zawsze odrzucają i muszą się targować

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.11.2016 o godz. 00:27

slaviozo Partyzant

0
24.11.2016 09:54    #8
Ja póki co 10 kolejek Valencią :) Denerwowały mnie co rusz zapytania o jakiś Juniorków ale przynajmiej wiem gdzie są HOT talenty bez wchodzenia w rezerwy. Terminarz kosmiczny 1 mecz z Espanyolem moja taxa ofensywna i dostaje 4-1 ine reagowałem na podpowiedzi Asystenta. 2 mecz z Realem taksa bardziej wyważona żeby nie mówić defensywna. Reagowałem poleceniami krycia presinngiu itp Wynik 1-1. Dla mnie jest oki widać że dużo dają taxy mimo że można je kreować w zasadzie samemu przy podpowiedziach Asystentów/Trenerów. Fakt taki że wolno się uczą taktyki ale wydaje mi się że to zależy od ilości poleceń. Jako 2 taxe mam wczytaną 4-4-2 bez dużej ilości poleceń i pod kątem nauki mimo że jej nie stosuje póki co w meczach idzie znacznie szybciej. Dla mnie trochę za dużo transferów w topowych klubach ten pierwszy sezon powinien być mocno ograniczony bo po co aktualne składy jak 1 kolejkę gra już zaciąg nowych grajków. Szczególnie Anglia robi parcie na Włochy czy Hiszpanie. Minusów jak narazie brak bo i z 5 sezonów trzeba pograć chociaż już widzę że poziom trudności jest spory. Jak to mówi Tomek Hajto to są te detale i trzeba zwracać uwagę i szybko reagować ;)

wislak87 Partyzant

0
24.11.2016 10:08    #9
@slaviozo

to co piszesz, trzeba grać z drużyną, reagować na wszystko - to jest mega i daje rezultaty.

Gra się nie nudzi.

Po 1 sezonie jednak te media społecznościowe już mnie nie ciekawią, na początku czytałem ale teraz w zasadzie ''spacjuje" dalej.

mumciu Partyzant

0
24.11.2016 10:48    #10
witam. nie wiem co się ze mna (moimi klubami dzieje). pograłem sobie troszkę Lechem i Feyenoordem.....i do stycznia bardzo fajnie, dużo ciekawych meczów, dominacja, posiadanie piłki, wysokie miejsce.........natomiast w lutym/styczniu zaczyna się regres i to mega regres.......zdarzają się mecze bez celnego strzału, outsiderzy mnie dominują, brak skuteczności i większość meczy w dupę.......
ma ktoś na to pomysł?

wislak87 Partyzant

0
24.11.2016 11:09    #11
wygląda na okres przygotowawczy...

nie wiem może za mało sparingów, może za dużo... może nieodpowiedni poziom rywali... Ale regresy formy się zdarzają.
Najczęściej właśnie po zimie miałem problem (nie tylko w tej edycji).

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution