Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

Bobilo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.06.2014 23:12    #7141
[quote="Wueseu"]Witam, gram w FM 13 obecnie jako menedżer francuskiego FC Touluse z tym, że po 5ciu sezonach i kilku tytułach (3 x Mistrz, 1 x brąz w lidze, 2 x Puchar Francji, 4 x Puchar Ligi, do tego 1/4 LM i półfinał Uefa :D) zwyczajnie mi sie to przejadło. Zainteresowałem sie Boavistą Porto...stary klub, bez sukcesów oprócz mistrza kraju w bodajże 00/01 no i najniższa klasa rozgrywkowa obecnie...problem w tym, że Boavista jest klubem półzawodowym a z tym sie wiąże ograniczenie treningów no i niechęć wielu zawodników (nawet bez klubowych młodziaków) do gry w jej barwach.
Ciekawi mnie czy jest możliwość by w jakiś sposób poprzez interakcję z zarządem, bądź poprzez osiąganie odpowiednich wyników zarząd zareagował na moje postępy w prowadzeniu drużyny zmianą jej statusu z półzawodowego klubu na klub zawodowy?

Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :
Założony dawno temu (im starszy tym lepszy)
Bez wielkich sukcesów na arenie krajowej i międzynarodowej bądź owe sukcesy miały miejsce dawno temu
Może być zadłużony, grać na dowolnym szczeblu rozgrywek (tj. od ekstraklas po najniższe klasy rozgrywkowe)
Mile widziana młoda, niekoniecznie bardzo utalentowana kadra
Ligi w zasadzie dowolne w europie choć preferuje francje, włochy i hiszpanie ale chętnie odnajdę sie na innych boiskach

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze :)[/quote]

Boavista myślę że dobry wybór, sam nimi myślę zagrać tylko w FM 12, ale ogólnie z tym półzawodostwem to wydaje mi się żę wystarczy trochę sukcesów i sami ci dadzą ;) A co do propozycji to przychodzi mi na myśl - Celta (grałem nimi, jak byli jeszcze w II lidze, fajny skład i atmosfera w klubie mają 1 talent Hugo Mallo polecam ) Deportivo (długi i z 10 lat temu sukcesy :D) Avellino (fajny herb i stroje plus stablina sytuacja w klubie ). Z Francji może Nantes mają/mieli polskiego prezesa nie jestem pewien czy dalej mają, ale chyba się nie zmieniło.

Wueseu Partyzant

0
16.06.2014 07:21    #7142
Zagrałem kilka spotkań ową Boavistą i przyznam, że spodziewałem sie czegoś więcej, nawet po III ligowym klubie. Na szczęście dzięki grze w Tuluzie wpadły mi w oko takie dwa klubiki jak Caen i Le Havre ;) co prawda do tego pierwszego miałem sympatie ze względu na smaczek miejscowego festiwalu filmowego, podczas gdy Havr jest miastem iście przemysłowym, jednak zdecydowałem sie na ten drugi, założony w 1872 roku (!) i po kilku sparingach jestem szczerze nim zainteresowany. Mam kilka uwag ale to już na osobny temat.

Ps. Napiszę o tym manifest ;)

sebastiano399 Partyzant

0
16.06.2014 11:03    #7143
Jaki w Caen jest festiwal filmowy? Chyba chodziło Ci o Cannes?

Wueseu Partyzant

0
16.06.2014 12:20    #7144
Faktycznie ;) sory, podobna fonetyka nazw. Tak czy siak odnalazłem sie w Le Havre, z tym, że nieswojo sie czuje jako francuski menadżer i wolałbym zaistnieć jako polski trener w francuskiej lidze, tylko nie wiem jak ta narodowość mi konkretnie wpłynie na gre zespołu, zagrałem kilka sptkań i mogę powiedzieć, że znam już zespół, styl gry, taktyke, skład i polecenia. Zastanawiam sie jedynie czy grają tak dobrze bo jestem jako francuz z reputacją reprezentanta czy bardziej chodzi o założenia jakie wprowadzam w tym zespole.

Diablo5555 Partyzant

0
16.06.2014 20:07    #7145
Kur... Doradzi mi ktoś w końcu?
Dwa posty i zero odpowiedzi na moje obydwa.

PrzemekManU1878 Partyzant

0
16.06.2014 20:43    #7146
[quote="Diablo5555"]Kur... Doradzi mi ktoś w końcu?
Dwa posty i zero odpowiedzi na moje obydwa.[/quote]

Nie gorączkuj się tak :nonono:
Jest gdzieś na internetach dodatek dodający do gry chyba 14. lig Angielskich. I w którejś z najniższych jest drużyna (dokładnie nie pamiętam nazwy) bez piłkarzy, sztabu i z jakąś dużą kwotą na transfery.

Diablo5555 Partyzant

0
16.06.2014 20:52    #7147
[quote="PrzemekManU1878"][quote="Diablo5555"]Kur... Doradzi mi ktoś w końcu?
Dwa posty i zero odpowiedzi na moje obydwa.[/quote]

Nie gorączkuj się tak :nonono:
Jest gdzieś na internetach dodatek dodający do gry chyba 14. lig Angielskich. I w którejś z najniższych jest drużyna (dokładnie nie pamiętam nazwy) bez piłkarzy, sztabu i z jakąś dużą kwotą na transfery.[/quote]

Jak mam się nie gorączkować, jak na innych pytania się odpowiada, a ja czekam i czekam i nic.

Kodi Partyzant

0
17.06.2014 09:10    #7148
Witam, mam pytanie troszkę inne niż większość, jaką ligę można wybrać sobie do ligi online we 2. Jako że gramy ze znajomym ligę białoruską, w której jesteśmy bezkonkurencyjni i większość meczów (nie licząc Ligi Mistrzów) jest o nic. Jakąś ligę gdzie można wybrać dwa podobne zespoły fajnie jeśli to by byli rywale ale też liga w której można kogoś zdetronizować itp. i nie zajmie to mniej niż 5 sezonów ;) dodatkowo żeby była ciekawa i miała max 16-18zespołów. I rozgrywki lato-zima nie na odwrót ;) Dzięki za podpowiedzi ;)

Edit: mamy 2020r.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2014 o godz. 09:11

Wueseu Partyzant

0
17.06.2014 09:27    #7149
Ja dopiero wstałem i pije kawe, ale z tego co zrozumiałem to pytasz stricte o ligę bez konkretnego wskazania na zespół. Fajna rywalizacja we Włoszech jest pomiędzy Internazionale a A.C Milan bądź Lazio i Romą tudzież Juventus - Torino i bodajże Sampdoria z Genoą (wszystkie wymienione konfrontacje to derby) tylko tam jest teraz chyba 20 zespołów, odkąd pamiętam było 18 w serie A, chyba powiększyli.
W szkocji macie chyba 10 zespołów ale z każdym 4 mecze więc 40 spotkań + puchar + europejskie więc dużo.
Z tego co piszesz to Portuglia by Wam sie spodobała : 16 zespołów w ekstraklasie,dominacja Porto, pograjcie Sporting vs Benfica ;)

Kodi Partyzant

0
17.06.2014 10:28    #7150
B. fajna propozycja ligi portugalskiej :) już dodana liga, jednak raczej sporting i benfica odpadają ponieważ chcemy mieć ciągłość kariery więc kwestia tego w którym klubie by się pozwalniały miejsca :) nie wiemy też jaką mamy reputację jako menadżerowie i czy nas tam wezmą ale może się uda. Włochy odpadają :) Szkocja fajna ale dobrze, że napisałeś że po 4 mecze z każdym, też odpada. Czekam na dalsze podpowiedzi, chcemy dodać z 3-4 ligi do gry ;)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution