[quote="Wueseu"]Witam, gram w FM 13 obecnie jako menedżer francuskiego FC Touluse z tym, że po 5ciu sezonach i kilku tytułach (3 x Mistrz, 1 x brąz w lidze, 2 x Puchar Francji, 4 x Puchar Ligi, do tego 1/4 LM i półfinał Uefa
) zwyczajnie mi sie to przejadło. Zainteresowałem sie Boavistą Porto...stary klub, bez sukcesów oprócz mistrza kraju w bodajże 00/01 no i najniższa klasa rozgrywkowa obecnie...problem w tym, że Boavista jest klubem półzawodowym a z tym sie wiąże ograniczenie treningów no i niechęć wielu zawodników (nawet bez klubowych młodziaków) do gry w jej barwach.
Ciekawi mnie czy jest możliwość by w jakiś sposób poprzez interakcję z zarządem, bądź poprzez osiąganie odpowiednich wyników zarząd zareagował na moje postępy w prowadzeniu drużyny zmianą jej statusu z półzawodowego klubu na klub zawodowy?
Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :
Założony dawno temu (im starszy tym lepszy)
Bez wielkich sukcesów na arenie krajowej i międzynarodowej bądź owe sukcesy miały miejsce dawno temu
Może być zadłużony, grać na dowolnym szczeblu rozgrywek (tj. od ekstraklas po najniższe klasy rozgrywkowe)
Mile widziana młoda, niekoniecznie bardzo utalentowana kadra
Ligi w zasadzie dowolne w europie choć preferuje francje, włochy i hiszpanie ale chętnie odnajdę sie na innych boiskach
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze
[/quote]
Boavista myślę że dobry wybór, sam nimi myślę zagrać tylko w FM 12, ale ogólnie z tym półzawodostwem to wydaje mi się żę wystarczy trochę sukcesów i sami ci dadzą
A co do propozycji to przychodzi mi na myśl - Celta (grałem nimi, jak byli jeszcze w II lidze, fajny skład i atmosfera w klubie mają 1 talent Hugo Mallo polecam ) Deportivo (długi i z 10 lat temu sukcesy
) Avellino (fajny herb i stroje plus stablina sytuacja w klubie ). Z Francji może Nantes mają/mieli polskiego prezesa nie jestem pewien czy dalej mają, ale chyba się nie zmieniło.

Ciekawi mnie czy jest możliwość by w jakiś sposób poprzez interakcję z zarządem, bądź poprzez osiąganie odpowiednich wyników zarząd zareagował na moje postępy w prowadzeniu drużyny zmianą jej statusu z półzawodowego klubu na klub zawodowy?
Opcjonalnie możecie mi polecić jakiś fajny klubik ?
Konkretniej :
Założony dawno temu (im starszy tym lepszy)
Bez wielkich sukcesów na arenie krajowej i międzynarodowej bądź owe sukcesy miały miejsce dawno temu
Może być zadłużony, grać na dowolnym szczeblu rozgrywek (tj. od ekstraklas po najniższe klasy rozgrywkowe)
Mile widziana młoda, niekoniecznie bardzo utalentowana kadra
Ligi w zasadzie dowolne w europie choć preferuje francje, włochy i hiszpanie ale chętnie odnajdę sie na innych boiskach
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc w wyborze

Boavista myślę że dobry wybór, sam nimi myślę zagrać tylko w FM 12, ale ogólnie z tym półzawodostwem to wydaje mi się żę wystarczy trochę sukcesów i sami ci dadzą

Najnowsze posty