Osiągnąłem w piłce klubowej praktycznie wszystko i postanowiłem sobie dla jaj złożyć podanie do związku piłkarskiego - San Marino jako selekcjoner ale moje podanie zostało odrzucone ? Dodam że jestem menedżerem z reputacją światową a na moje miejsce zatrudnili swego rodaka ale o krajowej reputacji i co by nie mówić - słabego selekcjonera.Co może być przyczyną ? Bug czy po prostu takie słabe kraje nie zatrudniają tak światowych trenerów ? To samo gdy złożyłem do związku hiszpańskiego i francuskiego swoje CV - też odrzucone ale z innych krajów jak Włochy , Holandia , Rosja itd. z chęcią chcą mnie i podsyłają propozycję.Hiszpański i francuski związek idzie zrozumieć bo to są kolejno - pierwsze i drugi w rankingu FIFA a doświadczenie reprezentacji mam bo wiele krajów prowadziłem.

Wpływ na wybór selekcjonera ma na pewno wiele czynników, nie liczą się tylko sukcesy czy reputacja, a obywatelstwo, znane języki, wiedza, być może też to czy prowadzisz i klub i reprezentację. W FM'ie co prawda selekcjonerka nie jest odwzorowana najlepiej, ale wydaje mi się, że związki piłkarskie, ,,myślą'' na tyle inteligentnie, że wybierają zawsze najlepszą dla nich opcję.
Facebook
Twitter
YouTube
Twitch.tv
RSS
Najnowsze posty