Zawodnicy - szukam / kupię / wypożyczę, Sztab szkoleniowy - szukam

jurcio6 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.02.2013 12:01    #10531
Oczywiście była to jedna z pierwszych opcji, którą wykorzystałem... gram w tę grę od ponad 10 lat :P Bardziej liczyłem na jakieś konkretne propozycje.

W każdym razie znalazłem już jakiegoś Serba z wolnego kontraktu - choć pensję ma rzędu 60k zł, to jest sporo lepszy od Małkowskiego, a po wielkim sukcesie w pierwszym sezonie (zwycięstwo w PP i Ekstraklasie ;O) zarząd pozwala na sporo :) Dodatkowo przejęcie klubu i nowe umowy sponsorskie ułatwiły sprawy finansowe.

Teraz jeszcze chcę zakupić Kamila Włodykę i być może Aleksandra Jagiełło (choć zastanawiam się nad Stępińskim, póki nie kosztuje kroci) - trzeba się wzmacniać na LM :)

Przy okazji polecam fajnych graczy, dzięki którym osiągnąłem tak wielki sukces w pierwszym sezonie, a których można na początku gry wyhaczyć za darmo albo za grosze i godzą się na pensje do 30k zł:
- Ferne Snoyl (DP, PŚ) - free na starcie, jęczy trochę o problemy z przystosowaniem do życia w PL, ale po 3 urlopach ogarnął się;
- Raul Costin (PŚ) - 1,5kk zł (na raty ;p), motor napędowy mojej pomocy;
- Rafał Janicki (OŚ) - wyciągnąłem za free z Lechii w pierwszym zimowym oknie transferowym;
- Piotr Polczak (OŚ) - też za free, ale w pierwszym zimowym oknie ma wysokie wymagania finansowe - poczekałem do końca sezonu i zgodził się na stosunkowo niski kontrakt;
- Boubacar Sylla - (OL/P, OWL) - free w pierwszym zimowym oknie;
- Diego Suarez (PS, OPS, OPL/P) - free w pierwszym zimowym oknie, obecnie najlepszy OPP/L, gra lepiej niż Szekeley i Janota. Takie bomby sadzi z daleka, że Vukovic tylko patrzy i nie wie co się dzieje :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2013 o godz. 12:15

Piotrek1906TS Partyzant

0
19.02.2013 16:36    #10532
Dzięki wielkie :)

kajn Partyzant

0
20.02.2013 11:59    #10533
Nie pytam a rekomenduje: Carlos Fierro.

Już w '12 był świetny ale w '13 to maszynka do robienia goli. Kupiłem go dopiero w przed 3 sezonem do mojego Southampton bo wcześniej nie było mnie stać, a inne pozycję wymagały wzmocnienia.
8 bramek i 5 asyst w 5 występach. Zdaję sobie sprawę, że ta forma nie utrzyma się wiecznie ale to najmilszy dla oka napastnik jakiego kiedykolwiek miałem w football managerze. Ustawiany jako CN kąsa, strzela i asystuje. Wspierany przez Gastona Ramireza, Nangisa i Adryana rzeźbi każdą linię defensywną .

jurcio6 Partyzant

0
20.02.2013 19:40    #10534
Jak myślicie kto na bok obrony w naszej Ekstraklasie będzie lepszy - Patryk Stępiński (Widzew) czy Tomasz Kędziora (Lech)?

chris000 Partyzant

0
20.02.2013 19:48    #10535
Gram Porto 2015r.
Chcę jakiegoś prawdziwego zawodnika, który rozwinął się na gwiazdę światowego formatu, więk max 22 lata :)
Pozycja - napastnik i obrońca.
Kogo polecacie?
Tylko nie chodzi mi o Neymara i Hazarda - nieosiągalni, raczej o kogoś w stylu Fierro, tani, młody i bardzo dobry.
Proszę o pomoc

kajn Partyzant

0
21.02.2013 11:07    #10536
Bakkali powinien mieć jakieś 19 lat, a jego potencjał u mnie jest wyższy niż ten Fierro. No i Fierro do tanich nie należy, ale Bakkaliego najlepiej wyciągnąć za darmo na początku gry. Tak czy siak, spróbuj, w 2015 jego statystyki powinny już na tyle wysokie by dało się go wpuszczać na boisko.
U mnie nie rozwija się jakoś szybko, ale harmonijnie i mimo słabych warunków fizycznych daje radę.

Mbaye Niang w 2012 był niezłym killerem, w 2013 świetnie radził sobie Ocampos. Tylko, że pewnie nie będą tani.

Z wonderkidów-defensoró w 2013 testowałem Davida Domeja ale wyrósł jedynie na porządnego zmiennika. Od 2012 kocham Kurta Zoume. Może nie jest tak dobry jak w poprzedniej edycji (przynajmniej u mnie nie był, nie wiem czy dostał już stały potencjał) ale na środek obrony jest świetny. Tylko że nie będzie tani, wytargałem go do Monaco za ponad 20mln euro mniej więcej na tym samym etapie na którym się znalazłeś.
Denswil będzie tani ale zatrudniłem go później z przeznaczeniem na zmiennika i nie urywał dupy.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.02.2013 o godz. 11:08

Maaarox Partyzant

0
21.02.2013 14:57    #10537
[quote="jurcio6"]Jak myślicie kto na bok obrony w naszej Ekstraklasie będzie lepszy - Patryk Stępiński (Widzew) czy Tomasz Kędziora (Lech)?[/quote] Zdecydowanie Tomasz Kędziora ;)

Szupyr89 Partyzant

0
21.02.2013 15:22    #10538
Do Chris000 :

z napastników polecam Luuk De Jong, Mattia Destro, Vincent Aboubakar, Rodrigo ( SL Benfica Lizbona), Alexandre Lacazette
z obrońców zdecydowanie Kurt Zouma, Sebastien Corchia, Inigo Martinez i Samuel Umtiti

Pozdrawiam

Asta123 Partyzant

0
22.02.2013 15:32    #10539
Siema gram Burtonem 2016 narazie np1 ( w barażach przegrałem i siedzę w np1 ;p ) poszukuję dobrych bocznych obrońców i dobrego bocznego pomcnika(lewego) . na transfery mam 30 tys ojro więc jakby był z wolnego to dobrze ;p.

WariatCFC Młody aktywista

0
22.02.2013 15:42    #10540
[quote="Asta123"]Siema gram Burtonem 2016 narazie np1 ( w barażach przegrałem i siedzę w np1 ;p ) poszukuję dobrych bocznych obrońców i dobrego bocznego pomcnika(lewego) . na transfery mam 30 tys ojro więc jakby był z wolnego to dobrze ;p.[/quote]

Skąd my możemy wiedzieć, kto na twoim savie jest na wolnym transferze? Poza tym w 2016, to już powinieneś brać newgenów.
Ludzie, zrozumcie, że nikt nie jest wróżką i nie będzie wiedział, kogo powinniście kupić w 2017/2018 roku!
[quote="hapek"]Z drugiej strony zal mi cie po pewnie jestes za polonia gieksa dyskobolia warszafka, albo inna legła poległa która kradła pilakarzy innym kluba, albo wisla skisla tak jak ty, a moze lechia olimpia poznan gdansk, albo ruchowi chorzowskie psy[/quote]

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution