Jakim klubem powinienem rozpocząć rozgrywkę?

lancos3-11 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.12.2012 16:23    #2
[quote="tts0"]Panowie, kim tu grać?

Szukam zespołu na łatwą i przyjemną karierę. Najwyższa klasa rozgrywkowa, dobry budżet, najlepiej bez długów lub z dobrze obsługiwanym długiem, skład dobry, ale nie przesadzony.

Tradycyjnie mysłałem nad jakąś drużyną z Anglii, gdyż jest to chyba najbardziej grywalna liga z jaką się zetknąłem, niestety wszystkie moje ostatnie kariery prowadziłem w Anglii, toteż jestem tą ligą trochę zmęczony.

Z Premiership myślałem nad Chelsea, Tottenhamem, Newcastle, ewentualnie Liverpoolem, którym grałem niedawno w FM 12.

Z innych lig rozważałem tylko rosyjską, gdyż "unioeuropejski" nacjonalizm w postaci ograniczeń dla zawodników spoza UE jest dla mnie niezwykle uciążliwy, szczególnie, że zamyka się to w okolicach 3 dozwolonych graczy. Zastanawiam się tylko, czy rosyjska Premierliga jest w miarę wyrównana, czy też cierpi na syndrom ligi portugalskiej?

Na horyzoncie została jescze liga niemiecka, jednak jej grywalność jest mocno wątpliwa z racji niezbyt dobrego odwzorowania rezerw.

Co polecacie?

Proszę o pomoc!

Wersja FM 13[/quote]
w Holandii też nie ma ograniczeń więc Vittese Arnhem, PSV, Ajax w Germanii Gladbach
W Rosji jest limit obcokrajowców więc nie polecam

tts0 Partyzant

0
26.12.2012 16:35    #3
Ale w Rosji jest to w miarę rozsądne. 7 obcokrajowców w 11 meczowej, także nie jest tak źle. Holandia to niestety za słaba liga jak dla mnie, no i niezbyt bogata.

Proszę o dalsze sugestie.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

jacob_93 Partyzant

0
26.12.2012 16:47    #4
[quote="tts0"]Panowie, kim tu grać?

Szukam zespołu na łatwą i przyjemną karierę. Najwyższa klasa rozgrywkowa, dobry budżet, najlepiej bez długów lub z dobrze obsługiwanym długiem, skład dobry, ale nie przesadzony.

Tradycyjnie mysłałem nad jakąś drużyną z Anglii, gdyż jest to chyba najbardziej grywalna liga z jaką się zetknąłem, niestety wszystkie moje ostatnie kariery prowadziłem w Anglii, toteż jestem tą ligą trochę zmęczony.

Z Premiership myślałem nad Chelsea, Tottenhamem, Newcastle, ewentualnie Liverpoolem, którym grałem niedawno w FM 12.

Z innych lig rozważałem tylko rosyjską, gdyż "unioeuropejski" nacjonalizm w postaci ograniczeń dla zawodników spoza UE jest dla mnie niezwykle uciążliwy, szczególnie, że zamyka się to w okolicach 3 dozwolonych graczy. Zastanawiam się tylko, czy rosyjska Premierliga jest w miarę wyrównana, czy też cierpi na syndrom ligi portugalskiej?

Na horyzoncie została jescze liga niemiecka, jednak jej grywalność jest mocno wątpliwa z racji niezbyt dobrego odwzorowania rezerw.

Co polecacie?

Proszę o pomoc!

Wersja FM 13[/quote]

Jeśli chodzi o Premiership to polecam Swansea, sam nimi zacząłem. Michu, Dyer, Vorm, De Guzman, skład naprawdę dobry. Na początek 10 mln funtów.

tts0 Partyzant

0
26.12.2012 17:03    #5
Co do angielskiej ligi to tam można zacząc praktycznie każdą drużyną i będzie ciekawie, ale chciałbym spróbować czegoś innego;) Jakieś pomysły? Od biedy może być nawet gdzieś poza Europą.
"Jeszcze kiedyś powiesimy ostatniego d***kratę na kiszkach ostatniego socjalisty! "

Plombi Partyzant

0
26.12.2012 17:11    #6
ja zacząłem AS Saint-Etienne, jest kilka perełek, wąski skład, ale kasy nie ma :D może Ci się spodobają ;d

chris000 Partyzant

0
26.12.2012 19:45    #7
Znacie może jakiś w miarę słaby klub, który ma bardzo solidnych zawodników na każdą pozycję?
Taki średniak z dobrym skladem i najlepiej dużą kasą

Plombi Partyzant

0
26.12.2012 19:59    #8
Swansea, QPR

tts0 Partyzant

0
26.12.2012 20:10    #9
@Plombi

Francja odpada ze względu na "euro-nacjonalizm" a poza tym jest to dość biedna liga. Zostaje mi chyba tylko Anglia:/

lancos3-11 Partyzant

0
26.12.2012 20:59    #10
tts0 skoro ograniczenia rosyjskie Cię nie przerażają to w Rosji weź Anji Machaczkała albo Dynamo Moskwa ewentualnie Spartak lub Zenit

adamus774 Partyzant

0
26.12.2012 21:26    #11
Co polecicie jeśli chodzi o Włochy ? Myślę o Romie Parmie Napoli albo Lazio . Fm 12 skład na 5.09 . Grał ktoś jakie wrazenia i jak z kasą w późniejszych sezonach . Patrząc na rome nie chce aby było za łatwo, a niby co jak mi się Parma znudzi chociaż jest Amauri :D

A wiecie może czy powstanie uaktualnienie po styczniowych transferach do fm12?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.12.2012 o godz. 21:28

" Born to be red "

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution