Zawodnicy - szukam / kupię / wypożyczę, Sztab szkoleniowy - szukam

durrr1b Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.11.2012 18:27    #9951
siemka
Prowadzę Real Madryt w sezonie 2013/14
Potrzebuje jakiegoś solidnego zmiennika i jednocześnie następce dla Alonso.
Kogo byście polecili na tą pozycje?

chinczol Młody aktywista

0
26.11.2012 18:34    #9952
Sahin jest idealny. Tylko nie mów że go sprzedałeś?:) Rozumiem że do taktyki 4-2-3-1 Deep? Szczerze troszke mało jest takich typowych cofniętych rozgrywających i to wdodatku klasowych, mogących grać w takich klubach jak Real.

Macias Partyzant

0
26.11.2012 18:39    #9953
Ech... Zaczynam od nowa. Zawisza Bydgoszcz, pierwszy sezon. Najlepiej gracze z wolnego transferu, pozycja każda oprócz bramkarza.

durrr1b Partyzant

0
26.11.2012 19:09    #9954
Niestety chinczol Sahin poleciał do PSG :(
Trochę nie przemyślałem tego transferu wcześniej.

chinczol Młody aktywista

0
26.11.2012 21:07    #9955
No niestety straciłeś jednego z najlepszych cofniętych rozgrywających w grze:) Kup jakiegos dobrego środkowego pomocnika/wysuniętego rozgrywającego (masz Modrica) i poprostu lekko zmodyfikuj taktyke ustawiając go przed defensywnym pomocnikiem, a za ofensywnym, w takim asymetrycznym ustawieniu, mianowicie, defensywny pomocnik przed obrońcami po lewej stronie, a przed nim wysunięty rozgrywający bliżej prawej strony. Z lepszymi rywalami możesz zawsze grać dwoma defensywnymi pomocnikami, który jeden będzie miał role wsparcia. Rozgrywających jest mnóstwo. Zobacz Verratiego, Wilshere'a, Hamsika, Herrere z Bilbao, Kross, + oczywiście nie zapominaj że masz wspaniałego w FM13 Modricia.

mrc1899 Partyzant

0
26.11.2012 22:13    #9956
Witam, okno przed 5 sezonem. AC Milan. Potrzebuje młodego środkowego obrońce na lata. Spodobał mi się Zouma, ale w FM13 transfery to jakieś mission imposible, nikogo nie idzie kupić...

chciałem kupić młodego obiecującego środkowego pomocnika z Ceseny, Roma i Catania złożyły ofertę 1mln E za współwłasność i przyjęte, a mi nawet 2 nie chcą przyjąć.. Barca kupuje Neymara za 50mln, a mi Bilbao odrzuca 40 za Herrere, tak jak większość zespołów za zawodników wartych 10... Dziwne rzeczy w tym nowym fm..

chinczol Młody aktywista

0
26.11.2012 22:30    #9957
Nikogo nie idzie kupić, tzn masz na myśli że niechce przyjść, czy za dużo hajsu żądają? Z tego co troche poczytałem na zagranicznych forach, wszyscy zgodnie jednym głosem mówią, że najlepiej jest upatrzonych przez siebie zawodników zaklepywać lub kupować w 1 lub 2, maksymalnie 3 sezonie gry. Dlaczego? Ano dlatego że w FM13 podobnież ceny za piłkarzy rosną diametralnie z każdym kolejnym sezonem, niezależnie od jego formy i umiejętności. Niewiem czy to błąd który trzeba zgłosić do SI, czy poprostu celowy zabieg twórców gry, aby utrudnić, urealistycznić rozgrywke. Co do obrońcy. No Zouma byłby idealny, absolutny TOP stoperów w nowym FM. Jeśli nie da rady zobacz takich piłkarzy jak: Inigo Martinez, Matija Nastasić, Phil Jones, Dede, Kyriakos Papadopoulos, Yanga-Mbiwa. Akurat jeśli chodzi o środkowych obrońców w FM13, wybór mamy ogromny :)

mrc1899 Partyzant

0
26.11.2012 22:56    #9958
No chodzi o to. że składam oferty i wszystkie są odrzucane, albo żądają np 105mln euro za Fallainiego... podobnie jest z innymi, Herrera odrzucona 40mln, za Hummelsa odrzucona 25 a za 23 sprzedali City. itp. Co stoperów to: Inigo jest wyceniany na 15 czyli pewnie cudem za 25 się uda, Nastasić przesiedział 4 sezony na ławie i po grajku już. Jones'a chciałem ale nie od wyjęcia bo MU z nowym trenerem. Dede ma 28 lat i wart 20 czyli pewnie z 40 będą chcieć. Kyriakosa próbowałem na początku to to samo co z Hummelsem i siedzi w City, więc nie ma lekko

A tak na marginesie. czy nie uważacie. że w nowych menagerach. a w 13 najmocniej rzuca się w oczy to, że zawodnicy są za mocni tzn. że kiedyś jak kupowałem Silve to był jeden z lepszych a teraz w każdej lidze po 10 bardzo podobnych zawodników umiejętnościami ?

chinczol Młody aktywista

0
27.11.2012 00:34    #9959
Czyli potwierdza się teza z szybkim wzrostem cen zawodników. Ciekawe czy to bug czy tak musi być. Co do Twojego pytania. Poprostu, jak to było w każdej edycji FM. Jest wielu zawodników, talentów z potencjałem -9, wielu z nich "wylosuje" potencjał 170-180, rozwiną się, więc siłą rzeczy w przyszłości będą lepsi niż np Silva. To akurat zawsze uważałem za plus. Żeby nie było off top. Skoro masz już 5 sezon, to może poszukaj jakiś klasowych newgenów, bo tacy już napewno są u Ciebie w grze. Zawsze wydasz sporo mniej, a i satysfakcja większa z takiego młodego zawodnika, którego wychowasz i zrobisz na przyszłą gwiazde futbolu.

mrc1899 Partyzant

0
27.11.2012 00:37    #9960
za 42 Jones mój :) Nie wierzę w to ale udało mi się 30 letniego Emanuelsona sprzedać za 13mlnE

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution