Ja z Macedonii z Rabotniczki Skopje za 60 tys. € ściągnąłem grajka PŚ, który w kadrze jest jedną z wiodących postaci, a ma 18 lat. Tak jak mówiłem, newgen może trafić się wszędzie. Poza tym, uważam, że na Bałkanach zawsze było dużo zdolnych zawodników - Bośnia, Serbia, Słowenia, Macedonia, Czarnogóra. Warto też przeszukać Bułgarię, Rumunię i naszych południowych sąsiadów. Jeżeli chodzi o Ukrainę to 90% najlepszych młodych grajków pojawia się w Szachtarze i póki są w kadrze raczej nie chcą przechodzić do polskich klubów chyba, że ten zwolni ich na wolny transfer.
W poprzednich wersjach gry ściągnąłem LO z Madagaskaru, którego sprzedałem do Liverpoolu za jakieś duże pieniądze a 2 czy 3 sezony później był uznany najlepszym zawodnikiem świata
Wracając do Afryki - są pewne rejony gdzie juniorów wybitnych jest multum, ale praktycznie chyba w każdym państwie od czasu do czasu trafi się perła (może poza Dżibuti, Somalią, Majottą, Erytreą, Gwinea Bissau itp.). Warto jeszcze zajrzeć do Sierra Leone i Angoli. Póki co nie przeglądam za bardzo zawodników z Ameryki Płd. gdyż uważam, że juniorzy stamtąd są dla mojej GieKSy za drodzy. Choć polecam Juana Guerrę z Caracas.
Najnowsze posty