Witam , rok 2036, sukcesy na arenie krajowej i międzynarodowej ale kiszę się na stadionie który posiada 30 164 miejsc. Kilka lat temu spłaciłem kredyt zaciągnięty na budowę obecnego stadionu, a nadal w siedzibie zarządu nie mogę sugerować ani rozbudowy ani budowy nowego stadionu. W poprzednim sezonie frekwencja wynosiła 29558. Jako ciekawostkę dodam że Wrexham na innym sejwie w tym samym roku grałem na 65 tysięczniku. W ostatnich latach decyduję się na masową wyprzedaż zawodników aby spróbować przenieśc się na nowy stadion. W poprzendich dwóch sezonach na czysto z transferów wyszedłem na plus 153 mln euro a mimo to stan konta wynosi 116 mln euro. Czy to zbyt niski stan konta jest odpowiedzialny za obecny stan rzeczy ( ale czy nie powinno być opcji rozmowy z zarządem o stadionie w takim wypadku?)?  Reputacja klubu globalna wartość 440mln euro jeśli to miałoby znaczenie.															        

A co do drugiego stadionu faktycznie wystarczy pogrzebać przy dacie powstania obiektu. Eksperyment zrobiłem co prawda na Allianz Arenie, która jak wiadomo jest za mała na potrzeby Bayernu, a zarząd i tak nie chciał zbudować nowego na ok. 85 tys., więc postanowiłem zestarzeć Pontona o 30 lat- nie podziałało, postarzyłem go jeszcze o kolejne 20 lat- też nic, w końcu okroiłem pojemność o 40 tys. i postawili mi molocha na 90 tys., a że w nazwie miał "Stadion Miejski" to zmieniłem we fake'u nazwę na BMW Arena (skoro Merc w Stuttgarcie, Audi w Ingolstadt, czy VW w Wolfsburgu mają "własny" stadion , to czemu nie BMW w Monachium 

Facebook
 Twitter
 YouTube
 Twitch.tv
 RSS
Najnowsze posty