Słaba forma, a może za duże pieniądze?

MiceQ Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
02.07.2011, 13:18    Pytanie
Witam wszystkich serdecznie. Od razu przejdę do rzeczy.
Gram właśnie 5. sezon Tottenhamem Hotspur w FM11 i mam taki problem, że moi zawodnicy grają bardzo słaby futbol. O co chodzi głównie? O to, że od poczatku sezonu nie potrafią grać tak jak grali przez poprzednie sezony. Powiem, że wygrałem już wszystko co mogłem [od Premier League po Ligę Mistrzów]. Może to jest jakiś powód tak słabej dyspozycji? Zbyt pewni siebie? Za duże pieniądze? Mam mecze, które potrafią zagrać jak z nut, galaktyczny futbol z przeciwnikiem typu Man Utd, Arsenal, ale reszta meczy to totalna katastrofa. Owszem wygrywają te spotkania, ale w jakim stylu? Fuksiarsko strzelona bramka, albo.. samobójcza. Mecz z Fiorentiną, cały przeważam 2-0 prowadzę i co? Skończyło się 2-2.. No bez przesady i to mnie zaczyna denerwować. Poprzednie sezonu grali bardzo ładnie. Nie wiem czy to spowodowane może być transferami, ale w tym sezonie ściągnąłem tylko Davida de Gea [Bramkarz]. a tak to nikogo więcej.

Doradźcie mi coś, bo mnie już pomału zaczynają denerwować i mam ochotę zmienić klub.. Może za dużo trenują? Może za dużo od nich oczekuję? Nie wiem, nie mam pomysłu.. Wy gracie w to więcej niż ja i mam nadzieję, że jakoś mi pomożecie :))

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
02.07.2011 17:03    #10
Parę kolejek przerwy dobrze im zrobi. A rezerwy czasem potrafią zagrać ambitniej. A za de Geę ile dałeś? Jak gra? Jak można to screen ze składem. Bo u mnie fukcjonuje to ładnie. Ale wkurza mnie jedno, trą MU 3-0 w Tarczy, a w lidze się męczą ze średniakiem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 02.07.2011 o godz. 17:06

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

MiceQ Partyzant

0
02.07.2011 17:09    #11
Ja jestem akurat w połowie sezonu.. I teraz ważne mecze mam, które pozwolą mi się oddalić od 2 i 3 miejsca. Przed chwilą zagrali bardzo ładnie i wygrali z Man Utd 4-1. A co do morali to mają bardzo dobre i znakomite.

Za Davida de Gea dałem 18mln, mniej nie dało rady. Ale jestem jak na razie zadowolony z jego postawy. Może nie gra jakoś olśniewająco, ale potrafi uchronić mój zespół przed porażką. Traci trochę goli, ale przez błędy obrony, zwłaszcza z lewej strony, gdzie mam słabego obrońce.. Musze tam nowego kupić ;p

LucasLFC Partyzant

0
02.07.2011 18:23    #12
Walker po paru sezonach miażdży :D

MiceQ Partyzant

0
03.07.2011 11:27    #13
Ja już Walkera nie posiadam, nie byłem zadowolony z jego gry ;p mam lepszych hah
A znacie może jakiś dobry program treningowy, który dużo uczy ? :]

szfedo Przodownik pracy

0
03.07.2011 15:42    #14
Ja mam TUGa i jestem zadowolony. Ci co mają potencjał ładnie rosną.

Elmut Partyzant

0
04.07.2011 14:30    #15
moim skromnym zdaniem mam pare teorii do tego co piszesz:
1. jesli grasz od kilku sezonow jedna taktyka to musisz zrozumiec ze nawet w efemie wirualni menadzerowie potrafia cie rozgrysć.
2. Jezeli piszesz ze grasz na tej taktyce bo innej znalesc nie mozesz to po co grasz w ta gre?? ja gram od cm96-97 i nigdy nieposiłkowalem sie gotowymi taktykami bo gram poto zeby wprowadzic swoj styl gry a nie kolegi z forum
3. piszesz ze masz teraz wazne mecze i jak wygrasz to oddalisz sie od 2-3 miejsca, to jak rozumiem jestes na miejscu 1?? wiec moje pytanie brzmi: To czego ty oczekujesz????? automatyzm i wygrywanie kazdego meczu po 4 -0 ??? chyba pomyliles gry, powinienes przesiasc sie na fife albo cus bo fm to gra wymagajaca nieustannych przemyslen i analiz i to w niej jest piekne
wiec podsumowujac mysle ze poprostu przesadzasz

MiceQ Partyzant

0
04.07.2011 14:54    #16
Też widzę, że ci się chyba czytać nie chciało.. Napisałem wyraźnie, że wygrywają spotkania, ale w bardzo słabym stylu.. Może na jakąś naukę czytania się zapisz, albo coś. A co do taktyki, to gdzie ja napisałem, że gram gotową, ściągniętą taktyką ?

Sztaficer Młody aktywista

0
04.07.2011 15:20    #17
Czy u Ciebie zawodnicy są tzw. "pewniakami" czy dokonujesz częstych roszad w składzie? Po drugie zawodnicy się wypalają, szukają nowych wyzwań, a po 4-5 latach chcą zmiany klubu.

Tymi nagłymi zwrotami nie przejmuj się, ja kiedyś grałem w LE Vaslui`em i prowadziłem w dwóch pierwszych meczach w grupie po 2-0 do 85 minuty,a potem remisowałem, oba mecze tak samo. Może postaw na młodych, albo na duety Mentor-Uczeń?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.07.2011 o godz. 15:23

Elmut Partyzant

0
04.07.2011 15:28    #18
moze i nie przeczytalem wszystkiego ze zrozumieniem za co bardzo przepraszam, ale napisales czy macie jakas fajna taktyke pod hotspur.
Niezmienia to faktu za oczekujesz o tej gry jakiegos automatyzmu i wygrywania po 4:0 a co by było jakvbys był 5 w lidze?? o zgrozo pewnie pogral bys jakims man utd zeby zapomniec o tej strasznej sytuacji, dobra z mojej strony koniec nieprzyjemnych wyp[owiedzi. Teraz rady:
1. Jak grasz faktycznie caly czas 1 taktyka to mysle ze 90% twoich problemow to ona-i niepisz ze niemozliwe bo grales juz tyle czasu i bylo dobrze. naprawde fm to bystra bestia i od czesci chyba 2006 nieda sie wiecznie grac na jednej taktyce(oczywiscie sa wyjatki i przypadki-ale dla mnie sa to ne poparte niczym przechwalki) Proponuje cos zmienic w taktyce, nie mowie o zupelnie nowej bo to tez bez sensu najlepiej miec z 2-3 taktyki i odpowiednio do przeciwnika je rotowac,
2. jesli twierdzisz ze to od nowego sezonu te twoje " problemy" powstaly to moze spartaczyłes okres przygotowawczy??i jak ktos juz pisal niedawaj wolnego po kazdym meczu!!! to jak dac 50-60 dni dodatkowego urlopu w roku, mysle ze kazdy by7 sie zabardzo rozluznil.
3.Moze dlatego ze kupiles tylko bramkaza, kazdy zespol potrzebuje wzmocnien nawet barcelona ktora wygrywa wszystko i z kazdym wydaje co roku ogromne pieniadze na wzmocnienia. Swierze krew dobrze robi dla drużyny wieksza konkurencja wieksze pole do popisu a no i zawsze nowy chce sie pokazac
4.Moze za slabo albo za ostro reagujesz po meczach - pamietaj ani w jedna ani w druga strone niemozna przesadzic.
5. Moze poprostu swoje zrobiles w tym klubie i czas na cos nowego??
PS: Mysle ze jak posiedzisz nadf tym to wszystkoi okaze sie bardzo proste, polecam lekture poradnikow ze stronki to naprawde skarbnica wiedzy

Elmut Partyzant

0
04.07.2011 15:54    #19
A i jeszcze jedno. To co ci napisalem to porady na poziomie amator, jesli naprawde chcesz zmienic gre swojej druzyny powinienes przejsc do wskazowek PRO i naprawde niechce zeby to wygladalo jak przechwalki z mojej strony a teraz do rzeczy. Kazdy porzadny menadzer Analizuje, Jezeli jest cos nie tak to trzeba zrobic analize pomeczowa(odsyłam do genialnego artykulu "analiza pomeczowa";)i jesli na pierwszy rzut oka wszystko wyglada dobrze to jednak statystyki nieklamia, zawsze musi byc powod slabszej gry: Nieskutecznosc napsatnikow , nieskutecznosc podan pomocnikow, straty pilki w srodku pola itd wszystko to mozna przeanalizowac i zareagowac na to, np twoj ofensywny pomocnik duzo strzela ale po za bramke, to uwierz mi ze jak mu tego zakazesz bedzie to procentowało wieksza iloscia podan do napastnikow , oczywiscie to jeszcze nie bramki ale dalej mozesz zobaczyc ze jezeli jest z tym juz lepiej pomocnik mniej strzela wiecej podaje procentuje towieksz iloscia sytuacji a nie przeklada sie na bramki wtedy trzeba pozmieniac cos z linia napastnikow, niekiedy wystarczy zmienic pare swuakow a nieraz samego napstnika, oczywiscie to jest tylko przyklad jaki ci podalem przyczyn moze byc wiele od brakarza az po napastnika ustawienia indywidualne sa bardzo wazne powatarzam analiza analiza i jeszcze raz analiza

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution