Middlesbrough to ja właśnie kończe pierwszy sezon. Skład masz spokojnie na baraże, w dodatku 2,5mln na transfery więc kilku zawodników potrzebnych i masz awansik. Ja wypożyczyłem Colemana (Everton) na prawą obronę i van Aanholta (Chelsea) na lewą. Obaj wyśmienici,średnia po sezonie to w granicach 7,20. A wydałem na nich obu w sumie, w granicach 500tys. Bramka też do wzmocnienia. U mnie bronił Contofalsky (wolny) - miał kilka przebłysków i potrafił wybronić mecz, a tak to solidny bramkarz zapewniający dobry poziom i spokój. Ewentualnie na wolnym masz chyba jeszcze Rensinga. Mając w ataku McDonalda i Boyda też rozglądnij się za wzmocnieniami. Boyd ma wytrzymałość na 10,więc w przerwach, bądź kilka minut po niej kwiczy ze zmęczenia. Tutaj polecam Ci Skavysha (300tys z BATE) młody utalentowany. U mnie w sezonie w lidze 10bramek i dorzucił jeszcze 8 w pucharach. Drugi napadzior to Kadlec (1mln Sparta Praga). Miałem piekielnie mocną konkurencję o niego, ale chwalenie go w mediach i pensja na poziomie 20tys tygodniowo go skusiła. Efekt? 20 bramek w sezonie kilka w pucharze. McDonald 30bramek w sezonie i walczy o korone króla strzelców (została mi ostatnia kolejka). Przy takim towarzystwie Boyd nie pograł zbyt wiele. Pomoc masz dobrą, tam tylko dokupiłem na lewą doświadczonego Monterrubio (Lorient) gdyż ma dobre staty i kosztuje tylko 150tys (weź pod uwagę że w sezonie grasz 46 meczów ligowych puchary więc szeroka kadra wskazana). No i z tego zostało mi niecały 1mln więc uprosiłem zarząd aby nadzorowali transfer Niakhaiczyka ( też z BATE). Jest to utalentowany młodzian i może grać na każdej pozycji w pomocy. Kosztował 1,4mln (niecały pół miliona zabulił zarząd), a po sezonie ze średnią 7,11 wart jest 3,5mln. A tak to pomoc masz dobrą - Robson i Thomson środek, godnie ich zastąpi O'Neill. Skrzydła Tink Bailey no i u mnie kupieni. Środek obrony też masz very good - Wheater u mnie miażdzy - wart już ponad 3mln a średnia 7,44 ! Do tego McManus i wypożyczony już automatycznie Killgalon też spełniają moje wymagania. Na środek obrony wypożyczyłem jeszcze De Leat'a z Manchesteru United i kadra szeroka i bardzo dobra, zmęczenie mi nie groziło. Gorąco polecam Ci tą drużynę. Ja w pierwszym sezonie awansowałem do PL z bilansem 10 remisów i 2 porażek (5 remisów ratowałem w 85minucie i dalej z niekorzystych wyników). Więc teraz czekają mnie wzmocnienia i walka o utrzymanie w Premiership. Chłopie nie zastanawiaj się nic, tylko graj bo fajnie się nimi gra no i masz ten komfort że po sezonie, dwóch nie znudzi Ci się klub ze względu na nadmiar trofeów(w pierwszym walka o awans, w drugim o utrzymanie, w trzecim walczysz o środek tabeli, może wyżej zbierasz kase i reputacje i w czwartym dopiero zaczynasz walke o puchary

). Polecam!
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 28.04.2011 o godz. 22:25
Najnowsze posty