[Problem] z FM 2010 ? Grafika ? Sterowniki ?

matashow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.04.2010, 12:06    Pytanie
Mam taki bardzo dziwny problem. Grałem sobie w FM 2010 na XP i spokojnie wszystko działało. Ostatnio zainstalowałem Vistę i mam pełno problemów. Otóż - po zainstalowaniu wywalało Mi sporo błędów - not-well formed .... .xml
Z tym problemem łatwo się uporałem dodając do elementu docelowego w skrócie "--reset prefernces". Ale tutaj pojawia się następny problem - uruchamiając grę na logu "Sega" lub "Lets kick racism out of football" komputer się po prostu wiesza, a obraz staje się "poszarpany".. Niestety nie mam jak wtedy zrobić screena, ale mam nadzieje, że ktoś wie o czym mówię : )
Gra jest oryginalna, instaluje patcha. Próbowałem instalować na innym kompie i działa. A sprzęt Mojego laptopa to : 2 gb ramu, ati radeon hd 3470 256mb, Procesor Intel Core 2 Duo T5800 2.0Ghz..

Wiem, że dla Visty wymagania są oczywiście większe.. Problem w tym, że gra nawet nie wchodzi do menu.. Czy ktoś zna rozwiązanie problemu ?

Pozdrawiam, matashow

matashow Partyzant

0
06.04.2010 23:52    #10
Uhm właśnie doszedłem do jednego istotnego wniosku. Znalazłem płytkę z FM 2009, instaluje, wszystko ok do czasu uruchomienia gry - bo niestety tutaj pojawia się to samo co z FM 2010. Nawet nie weszło do menu, "grafa się szarpie" i komputer wiesza. Czyżby problem leżał gdzieś na linii nieporozumienia sterowników graficznych z FM'em ? Jakieś pomysły ?

parachutes Młody aktywista

0
07.04.2010 00:11    #11
zaktualizuj sterowniki grafiki, nie mam innego pomysłu na obecną chwilę (tylko ten crack mi przychodzi do głowy)
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

matashow Partyzant

0
07.04.2010 11:59    #12
Na Mojego laptopa i kartę graficzną najnowsze sterowniki to Catalyst 10.3 czy jakoś tak :P Mam oczywiście najnowsze. Co do cracka to mam oryginalną wersję gry.. Ale próbowałem właśnie Twojego pomysłu i też niestety nie pomogło. Czy jakieś inne sterowniki mogą zakłócać działanie gry ? ( Przypominam, że FM 2k9 wiesza się tak samo.)

matashow Partyzant

0
08.04.2010 20:59    #13
Nikt nie zna rozwiązania ? Jeśli Mi ktoś skutecznie pomoże przesyłam na wskazane konto bankowe kasę na flaszke :)

konrwaw Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.04.2010 14:09    #14
Jak najnowsze sterowniki nie pomagają to spróbuj wgrać starsze,czasami tak jest że na najnowszych nie działa a na starszych sterach działa.Jak masz sterowniki 10.3 spróbuj zainstalować 10.0 czy 10.1 albo nawet z serii 9.

matashow Partyzant

0
13.04.2010 13:49    #15
Niestety również nie pomaga. Jeszcze jakieś sugestie ? Ja już, niestety nie mam sił..

krissojka Partyzant

0
13.04.2010 16:23    #16
Podaj parametry maszyny. Jaki service pack itd. Zaktualizuj systemowo sterowniki,w sensie przez Panel Sterowania, hnmmm sprawdz czy się da uruchomić edytor. jeśli nie, to reinstaluj grę, gdyż nie została ona zainstalowana poprawnie. Jeśli tak, to możesz jeszcze kombinować z crackiem. Masz oryginała? Oczywiście, że masz ;] Więc na obecnie zainstalowanej wersji spróbuj wgrać cracka, uwzględniając wersję gry, a jeśli to nie zadziała,to pozostaje już tylko totalne wyinstalowanie gry i instalacja na nowo. Oczywiście pamiętaj o usunięciu wpisów z rejestru i przesłaniu flaszki do Poznania :)
Lubię kakauko!

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.04.2010 18:51    #17
Polecam przeinstalowanie DirectX oraz JRE.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
13.04.2010 18:55    #18
[quote=krissojka]Podaj parametry maszyny. Jaki service pack itd. Zaktualizuj systemowo sterowniki,w sensie przez Panel Sterowania, hnmmm sprawdz czy się da uruchomić edytor. jeśli nie, to reinstaluj grę, gdyż nie została ona zainstalowana poprawnie. Jeśli tak, to możesz jeszcze kombinować z crackiem. Masz oryginała? Oczywiście, że masz ;] Więc na obecnie zainstalowanej wersji spróbuj wgrać cracka, uwzględniając wersję gry, a jeśli to nie zadziała,to pozostaje już tylko totalne wyinstalowanie gry i instalacja na nowo. Oczywiście pamiętaj o usunięciu wpisów z rejestru i przesłaniu flaszki do Poznania :) [/quote]
czytałeś poprzednie posty...
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

krissojka Partyzant

0
13.04.2010 21:10    #19
service pack jaki masz? bo nie widzialem tego postu.

wogóle to polecam wyje... wypier... wyrzucić Viste!

spróbowsłeś wsyztskich metod? crack? directx? net framework? jre?
Lubię kakauko!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.