[Problem] z FM 2010 ? Grafika ? Sterowniki ?

matashow Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.04.2010, 12:06    Pytanie
Mam taki bardzo dziwny problem. Grałem sobie w FM 2010 na XP i spokojnie wszystko działało. Ostatnio zainstalowałem Vistę i mam pełno problemów. Otóż - po zainstalowaniu wywalało Mi sporo błędów - not-well formed .... .xml
Z tym problemem łatwo się uporałem dodając do elementu docelowego w skrócie "--reset prefernces". Ale tutaj pojawia się następny problem - uruchamiając grę na logu "Sega" lub "Lets kick racism out of football" komputer się po prostu wiesza, a obraz staje się "poszarpany".. Niestety nie mam jak wtedy zrobić screena, ale mam nadzieje, że ktoś wie o czym mówię : )
Gra jest oryginalna, instaluje patcha. Próbowałem instalować na innym kompie i działa. A sprzęt Mojego laptopa to : 2 gb ramu, ati radeon hd 3470 256mb, Procesor Intel Core 2 Duo T5800 2.0Ghz..

Wiem, że dla Visty wymagania są oczywiście większe.. Problem w tym, że gra nawet nie wchodzi do menu.. Czy ktoś zna rozwiązanie problemu ?

Pozdrawiam, matashow

jaramaniak Przodownik pracy

0
05.04.2010 12:23    #1
Poczytałeś FAQ? Może tam znajdziesz odpowiedź. No visty nie zazdroszczę ;) Myślę że na takim sprzęcie powinien FM iść, tyle że RAM masz troszkę mało, bo sam system ponoć zżera 1gb.

Wracając do tematu: Zobaczy czy masz zainstalowanego frameworka, sprawdź czy masz nowe sterowniki.

Możliwe jest też że rozwiązanie Twojego problemu z xml przyniosło więcej problemów niż korzyści. :)
De profundis clamavi ad te, Domine

matashow Partyzant

0
05.04.2010 12:34    #2
Odpowiadając na Twoje sugestie, sterowniki mam nowe. FM lajtowo działał na XP, a wątpię, że to wina ramu. Owszem sam system dużo zżera, aczkolwiek gra zawiesza się w takim momencie, gdzie właściwie jeszcze ram nie jest tak mocno potrzebny.

Dodam jeszcze, że nie ma to nic związanego z przegrzewaniem, bo laptop nie jest ciepły. Szukając rozwiązań natknąłem się też na podpowiedź, żeby jeszcze raz włożyć kość ram na swoje miejsce, więc i to zrobiłem. Testowałem również czy są problemy z innymi grami. Sprawdziłem na przykładzie Emergency 4 i działa bez problemu.

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.04.2010 12:52    #3
Miałem coś podobnego, i zainstalowałem 10.3 raz jeszcze. Bez odinstalowywania - po prostu zrobiłem to ponownie. Spróbuj.
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

parachutes Młody aktywista

0
05.04.2010 19:15    #4
Sprzęt w teorii masz ok, 2 GB RAM spokojnie wystarczają, nawet pod Vistą.

1. Komputer się wiesza całkiem? Nie da się wrócić do menadżera zadań?
2. Czy po instalacji Visty choć raz odpaliłeś grę poprawnie?
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

matashow Partyzant

0
06.04.2010 18:56    #5
Godman, zaraz spróbuje Twojej wskazówki. Jeśli pomoże dam znać.

Parachutes, komputer wiesza się całkowicie. Nic nie da się zrobić. Po instalacji visty nie udało Mi się ani razu odpalić gry. Aczkolwiek na innym komputerze, z zainstalowaną Vistą, ta sama gra działa bez zarzutu.

Pozdrawiam

matashow Partyzant

0
06.04.2010 19:13    #6
Godman, zrobiłem co powiedziałeś. Jedyny postęp to taki, że gra przeszła logo Sega i Lets kick racism out of football, było "wczytywanie" w każdym języku, po czym komputer zawiesił się.

Ktoś zna rozwiązanie ? Stawiam flaszke :P

Craxa fan Młody aktywista

0
06.04.2010 19:23    #7
matashow, na starym laptopie też miałem vistę i taki sam problem tylko z FM 2008 i któregoś dnia zaskoczył na gołej wersjii bez łatki. Później łatkę wgrałem i kontynuowałem grę bez problemów. Nie wiem co jest przyczyną tego stanu rzeczy, bo teraz mam windows 7 który jest bardziej wymagający i wszystko śmiga..
Maxima Debetur CRACOVIAe Reverentia...

matashow Partyzant

0
06.04.2010 20:09    #8
Craxa fan, dzięki za próbę pomocy, jednak mimo wszystko wszystkie Wasze sugestie na razie nie dają pomocy, co Mnie bardzo smuci. Strasznie to irytujące..

parachutes Młody aktywista

0
06.04.2010 23:11    #9
[quote=Craxa fan]matashow, na starym laptopie też miałem vistę i taki sam problem tylko z FM 2008 i któregoś dnia zaskoczył na gołej wersjii bez łatki. Później łatkę wgrałem i kontynuowałem grę bez problemów. Nie wiem co jest przyczyną tego stanu rzeczy, bo teraz mam windows 7 który jest bardziej wymagający i wszystko śmiga..[/quote]

Win7 bardziej wymagający od Visty?[quote=matashow]Craxa fan, dzięki za próbę pomocy, jednak mimo wszystko wszystkie Wasze sugestie na razie nie dają pomocy, co Mnie bardzo smuci. Strasznie to irytujące..[/quote]
spróbuj zagrać ściągając cracka, jeśli nikt nie poradzi nic lepszego
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution