Asystent - kontrakt

LV Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.05.2009, 14:42    Pytanie
Witam, mam pewien problem dotyczący asystenta...

Jest nim Brian McClair ( http://img19(...)lair.png )

Za kilka miesięcy kończy mu się kontrakt, a ja nie mogę przedłużyć, bo... żąda za dużą pensję. W Barcelonie mam jeszcze ok. 5M złotych budżetu na pensje, lecz nie mogę zaoferować 137tys. - taką ilość wynagrodzenia żąda szkot. Maksymalnie mogę zaoferować 90tys.
http://img19(...)air2.png

Proszę o pomoc, to bardzo dobry asystent i chciałbym zatrzymać go w klubie.

Pozdrawiam.

Ps: Dodam, że szkot ma mnie w ulubieńcach.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.05.2009, 14:43

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.05.2009 15:09    #10
a ktory masz rok ze tylko 2-och?? no chyba ze grasz na jakiejs malej bazie....na poczatku gry jest min 5-iu....jak beda miec 19-tki to nie ma az tak wielkiej roznicy........ale poki co to co jakis czas oferuj kontrakt swojemu asystentowi...moze wkoncu podpisze...mi czasami podpisywali kilka dni przed koncem kontraktu

Użytkownik uznał post za pomocny

jako7523 Partyzant

0
31.05.2009 15:11    #11
Użyj edytora czasu rzeczywistego. Najlepiej FMM. Włączasz go, klikasz na Load, wpisujesz jego nazwisko, po czym szukasz tego gdzie jest o kontrakcie. Jak masz Contract Expired to weź to i wybierz, np. do 2020 r.
Udało Ci się znaleźć? Wiem, że niezbyt dokładnie wytłumaczyłem ;)

LV Partyzant

0
31.05.2009 15:13    #12
lajner masz racje, byli, ale to się zmienia. Tak jak McClair miał na początku 17/16.

jako: nie bawię się edytorami, gram uczciwie

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
31.05.2009 15:20    #13
[quote=LV]ljako: nie bawię się edytorami, gram uczciwie[/quote]
juz Cie lubie hehe....zmieniac sie zmienia ale jednak tylko 2-och z 20-tkami to cos malo...no ale ok...to co jakis czas proboj podpisac z nim kontrakt.......albo sprzedaj messiego i zwieksz budzet placowy;-) maly myk....jak masz np 10mln budzetu transferowego i np 10 mln placowego a zarzad pozwala tylko zwiekszyc budzet transferowy toooooooo.....zwieksz go na maxa poczym znow zmodyfikoj i zwieksz budzet placowy na maxa....wtedy na transfery bedziesz miec 0 a budzet placowy Ci sie zwiekszy na full......

hidalgo4 Młody aktywista

0
31.05.2009 15:37    #14
sprobuj podpisac z innymi nizsze kontraky z kim sie da zyskasz na kasie, a temu sprobuj dac cos za podpis, i probuj czasem poddaja sie po jakim czasie

Black Młody aktywista

0
31.05.2009 15:58    #15
W jego sytuacji nie chodzi o budżet płacowy, bo taki to ma, tylko o zarząd, który nie pozwala na zbyt dużą pensję dla członka sztabu. Zazwyczaj nawet jak się zwiększy budżet, zarząd nie zwiększy tego limitu dla jednego człowieka.
Pozostaję Ci jedynie cierpliwie czekać. Czasem zmienia zdanie. Mi np. Berbatov raz rząda 9k premii, a raz 40k.

Użytkownik uznał post za pomocny

mc71 Partyzant

0
31.05.2009 16:02    #16
Z zawodnikami jest tak że im blizej konca kontraktu, to żądaja mniej spróbuj też jego wytrzymac do ostatniego tygodnia a powinien zmienic swoje wygórowane żądania.

Black Młody aktywista

0
31.05.2009 16:33    #17
Proponuję Ci spróbować cierpliwości. Zrób eksperyment. Wyłącz autozapis (koniecznie!) i pójdź na urlop. Miesiąc przed końcem, czy nawet później, zaproponuj mu kontakt.
Zresztą... To że żąda jakichś pieniędzy, nie oznacza, że nie przyjmie nieco mniejszych. Próbuj cierpliwie. Z zawodnikami tak jest, że żądają np. 60k, a zgodzą się w końcu na 57k. Dzięki temu obciąłem im pensje o spoooro.

LV Partyzant

0
31.05.2009 18:28    #18
Black, spróbuję poczekać. Dzięki.
hidalgo4: to nie o to chodzi..
lajner, grałem dzisiaj trochę więcej i sprawdziłem dwudziestki - był 1 menadżer, 4 scoutów i 2 asystentów (mój McClair i jakiś z Interu M.) A Messiego nie sprzedam za nic :P Pewnie jest tak jak mówi Black, nie będę kombinować z budżetami

Black Młody aktywista

0
31.05.2009 19:05    #19
Ja mogę się mylić, nie znam gry na wylot. U mnie zmiana budżetu nic nie dała, limit na zawodnika/trenera/etc. był taki sam, ale może jednak czasem to pomaga? Mówię, najlepiej będzie jak spróbujesz wziąć urlop i spytać się go tuż przed końcem kontaktu. Wtedy się dowiesz, czy warto czekać, czy będzie tak samo. Tylko wyłącz autozapis.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.