Problem z obroną....

farr Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.05.2009, 18:32    Pytanie
Witam mam problem z obrońcami, a mianowicie z ich formą... Początek sezonu znowu kapitalny, a później (tak samo jak w poprzednim sezonie) moja obrona gra jak debile (delikatnie mówiąc). Co z tego, że moja druga linia i atak zdobywają po kilka bramek w meczu, jak obrona nic nie robi ?? Noty obrońców od kilku spotkań mieszczą się w przedziale 5.5-5.9 i to już od dobrych 6-7 spotkań !! Próbowałem ich ochrzaniać, motywować i nic ! Jak do ściany... Poradźcie mi co z tym zrobić bo ja już nie mam cierpliwości, a nie mam zamiaru stracić kolejnego sezonu przez głupich obrońców zwłaszcza, że mam szanse na awans do Premiership

Mlody_Trener Żołnierz frontu ideologicznego

0
08.05.2009 18:50    #1
Weź swobodę taktyczną u obrońców na maxa ograniczoną, bo może poczuli się zbyt pewni siebie i ignorują twoje zalecenia. Środkowym obrońcom krycie 1on1 i ścisłe krycie. Możesz też zastosować przytrzymywanie piłki u jednego z nich. Długie podania oraz zero rajdów może też coś poprawić. Gra przy przeciwniku na około środku oraz odbiór agresywny i nastawienie bardzo defensywne u środkowych obrońców i lekko ofensywne u bocznych.

Tobi Partyzant

0
08.05.2009 19:32    #2
1. Jaką taktyką grasz ?
2. O których obrońców Ci chodzi (środkowych, bocznych) ?

pavelosss Partyzant

0
08.05.2009 21:04    #3
Jeśli masz zgraną obronę z dobrym współczynnikiem ustawiania się i współpracy to możesz ustawić granie na pułapki offsajdowe, kilka takich udanych akcji i na pewno im wzrosną oceny a i możesz się ustrzec kilku bramek. Oczywiście nie stosuj tego jeśli napastnicy drużyny przeciwnej są szybsi od Twoich obrońców.

radzik27 Młody aktywista

0
08.05.2009 23:13    #4
Nie sądzę, aby przetrzymywanie piłki u obrońców było dobrym pomysłem:) Jeśli chodzi o środkowych to nastawienie i swoboda do tyłu na ograniczoną, ale nie maks, jeśli grasz przeciwko szybkim napastnikom cofniij linie obroną, a przeciw silnym i skocznym na odwrót. Dostosuj obronę pod rywala. Może twoi obrońcy mają niskie morale i dlatego zawalają mecze. Grasz w Anglii, więc pewnie czasu na sparingi, ale moze przydałoby sie wysoko pokonac rezerwy. Generalnie jak moi obrońcy grają słabo do przerwy wole im powiedzieć, że wierzę w ich umiejętności niż, że są beznadziejni. U mnie to się lepiej sprawdza

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
09.05.2009 10:43    #5
przetrzymywanie piłki u obrońców to dobry pomysł jeżeli mają dobrą siłę i równowagę

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution