Zawodnik nie może grać przez rok w więcej niz dwóch klubach

Guezmir Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.03.2009, 14:08    Pytanie
Zakupiłem młodego 20-letniego Brazylijczyka Jeana Cariocę. Chłopak świetnie radził sobie w sparingach, zgłosiłem go do rozgrywek, a gdy zaczęła się liga...
...nie moglem go wstawić do kadry meczowej. Powód: " Nie może grać w barwach więcej niż 2 klubów w ciągu roku (1.07.2008 do 30.06.2009)

Miał ktoś taki przypadek? Skaut nie ostrzegł mnie przed tym. Troszkę dziwne nieprawdaż?
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.03.2009 21:24    #10
Skoro już się nawiązało to niezadowolenia to spytam się, czy mieliście kiedyś sytuację, że zawodnik X grał co mecz 90minut a przychodziła Wam wiadomość, że jest "niezadowolony z braku gry w pierwszym składzie" oraz, że "X może być źródłem kłopotów"

Guezmir Młody aktywista

0
13.03.2009 22:14    #11
[quote=Edek]U mnie przez cały sezon morale Flavio spadło do 0 i chciał odejść z klubu. Ciągle się kłócił, że nie gra...[/quote]

Ale zgadzacie się, że jest to chore?
"Każdy szkoleniowiec układa zespół na swój obraz i podobieństwo, on ma uzewnętrzniać jego charakter" Rudolf Kapera

Falcon Przodownik pracy

0
14.03.2009 08:40    #12
Ja znalazłem coś takiego.
Najwyraźniej jest jakiś przepis, bo pisze o nim w ostatnim zdaniu.
źródło:http://www.transfery.info/news-full-9587.html
Działacze Chelsea Londyn coraz poważniej rozważają złożenie kolejnej oferty za Robinho. Transfer Brazylijczyka, który był bardzo bliski przejścia do "The Blues" jeszcze latem z Realu Madryt, jest ponoć ich priorytetem również teraz.

Zainteresowanie niesfornym reprezentantem Canarinhos zbiega się z wiadomościami z obozu Manchesteru City. Menadżer Mark Hughes zdeterminowany jest pozyskać silnego napastnika. Idealnym kandydatem wydaje się być Didier Drogba.

Nic nie wskazuje jednak, że mogłoby dojść do wymiany zawodników (oczywiście w grę wchodziłaby dopłata). Scolari nie chce się pozbywać w trakcie sezonu nikogo ze znaczących piłkarzy. Dodatkowym problemem są zasady FIFA. Według nich piłkarz nie może w ciągu roku reprezentować barw trzech różnych klubów.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Gohanitto Młody aktywista

0
14.03.2009 08:46    #13
Chore? Ja już tak miałem w FM2008, takie są zasady i ich nie zmienisz (no chyba że oszukasz grę).

Guezmir Młody aktywista

0
14.03.2009 10:23    #14
[quote=Gohanitto]Chore? Ja już tak miałem w FM2008, takie są zasady i ich nie zmienisz (no chyba że oszukasz grę).[/quote]

Chore w tym sensie, że zawodnik, wiedząc jak jest jego sytuacja, będzie domagać się gry. O to mi chodziło. Coś tu nie gra, bo po kiego do mnie przychodził skoro przepisy zabraniają mu gry przez całą rundę ???

Bunkier Młody aktywista

0
14.03.2009 10:26    #15
Miałem taki sam przypadek (a tak narawde to mam bo jeszcze 3 miesiace nie moze grac). Co na to poradziłem? Poprostu dałem go do rezerw i sobie tam spokojnie trenuje i gra a do tego się ładnie rozwija i jak już będzie miał graćw 1 składzie to będzie przygotowany kondycyjnie. Przepis mówi że w ciągu roku piłkarz nie moze zagraćw więcej niż jw 2 klubach.

Pozdrawiam

Guezmir Młody aktywista

0
14.03.2009 10:49    #16
Zawodnik ma u mnie zagwarantowany w kontrakcie status "niezastąpiony dla klubu". Pisałem o tym. Spodziewam się problemów z gwiazdeczką ;)

Dziękuję wszystkim za odzew. Można na Was liczyć. Pozdrawiam.

Guezmir Młody aktywista

0
03.04.2009 17:24    #17
Wracam do tematu ponieważ niestety zaczęły się problemy ze wspomnianym przeze mnie piłkarzem.

Uważam, ze jest to poważny bug. Dlaczego?
Nie mogłoby dojść do czegoś takiego w rzeczywistości!

Załóżmy, że jestem piłkarzem. Grałem przez pół roku w dwóch klubach, wiem, ze przez kolejne 6 miesięcy nie będę mógł grac w trzecim, bo takie są przepisy. Wiem co nie? Dostaję ofertę z tego trzeciego klubu i mam dylemat. Dylemat, czy pograć jeszcze kilka miesięcy w aktualnym klubie, czy iść do lepszego klubu wiedząc, że na grę kilka długich miesięcy poczekam.

Dlaczego ten aspekt jest w grze pominięty? Jeśli kiedykolwiek w realnym świecie jakiś zawodnik przeszedł do klubu wiedząc, że nie będzie mógł grać przez pół roku, to myślicie, że po kilku kolejkach strzelał fochy, bo nie gra?

Wyobrażacie sobie taką sytuacje? Ja nie. No chyba, ze gracze w FM są chorzy umysłowo. Innego wytłumaczenia nie znajduję.

Żenujący oraz irytujący bug!

dr taktyka Młody aktywista

0
03.04.2009 17:38    #18
W Twoim interesie było sprawdzić czy grał już w dwóch klubach czy nie... wtedy mógłbyś dać transfer po sezonie i byłoby git :)

Pozdro

Guezmir Młody aktywista

0
03.04.2009 17:45    #19
[quote=dr taktyka]W Twoim interesie było sprawdzić czy grał już w dwóch klubach czy nie... wtedy mógłbyś dać transfer po sezonie i byłoby git :)

Pozdro[/quote]

Nie zrozumiałeś mnie. Mi chodzi o bezsensowne zachowanie piłkarza, niespotykane w rzeczywistym świecie. A Ty mi odpisujesz jak bym się nad sobą użalał. Ja narzekam na brak realizmu, a nie na to, że akurat mi się to zdarzyło. Uznaję to za bug kompromitujący SI. Może jestem zbyt surowy ale mam fioła na punkcie realizmu. Zwłaszcza, że są to błędy łatwe do uniknięcia.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.04.2009 o godz. 17:46

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution