Mecz nie do przejscia

sz4rlej Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.03.2009, 20:06    Pytanie
Gam Man Utd (wiem wiem, żadne wyzwanie...;)). Mam świetny sezon (połowa 1sezego, pierwsze miejsce w tabeli. Większość meczy wygranych. Stwierdziłem, że pójdę sobie na urlop na 2 tyg., ale na wszelki wypadek zrobię save. Po powrocie okazało się, że pierwszy mecz z ason villą przegrałem 6:0 (!!! miałem rację z tym sejvem ;)). Z ciekawości spróbowałem ten mecz zagrać sam. Za pierwszym razem - przegrałem 3:1, za drugim 2:0, za trzecim 3:1 (tak tak, wiem, save&load to żadna gra ;)), za 4tym przy wyniku 2:0 dla AV odpuściłem. Próbowałem wszystkiego - od frontalnego ataku od pierwszych minut, poprzez wyważoną grę do ultra defensywnej gry - nic nie pomogło. Ustawiony mecz?? To nie polska liga przecież... Dla porządku dodam, że np udało mi się moją taktyką wygrać z Arsenalem (co prawda dosyć szczęśliwie 3:2 ale jednak)

sz4rlej Partyzant

0
12.03.2009 08:34    #20
->Piotr Sebastian
Jednak chyba trochę racji trzeba Ci przyznać - chyba chcę osiągnąć za dobry rezultat zbyt małym nakładem sił. No ale jeśli gram Man Utd chyba nie oczekujecie ode mnie więcej? ;)
Pozdrawiam i wcale się nie obrażam :P

Marek86 Partyzant

0
13.03.2009 17:08    #21
Możecie się śmiać, ale u mnie to samo :)
Fakt, że gram dużo słabszym zespołem (Millwall) i jestem na 3 miejscu Championship. W Pucharze Anglii grałem z Aston Villą (bardzo dobrze szło) i byłem bardzo ciekaw, czy mi też będzie z nimi ciężko. Przed sezonem grałem z nimi sparing i zremisowałem 1-1. A teraz co? Przegrałem 1-2. Gdyby nie Twój temat, to nawet bym uwagi nie zwrócił :D. Ale zagrałem jeszcze raz, bardziej defensywnie - 0-3. Jeszcze raz, tym razem ofensywnie - 1-3. Zacząłem się śmiać, ale postanowiłem sprawdzić jeszcze kilka ustawień i wariantów taktycznych. I co? I każdy mecz przegrywam, czy bym grał defensywnie, czy ofensywnie, czy z wyważonym nastawieniem, czy z grą z kontrataku, czy gra wolnymi, krótkimi podaniami, czy ze ścisłym kryciem i agresywnym odbiorem czy z odpuszczeniem pressingu, zawsze przegrywam. :D
Fakt faktem, kadrowo jestem od nich słabszy, ale zastanawiająca jest ta niemoc przy grze z AV...
I tak wynik tego meczu (6 runda) wkalkulowałem jako porażkę, więc spokojnie mogę skupić się na walce o baraże, ale trochę śmieszna jest taka sytuacja.
Czyżby gra naprawdę za wszelką cenę powstrzymywała serię meczy bez porażki (u mnie jest to 19 mecz)?
Byłoby to bardzo denerwujące, gdyby w pewnym momencie ustawienie i ustalenia taktyczne nie miały większego znaczenia, bo pora na porażkę...
Czy miał ktoś jeszcze podobny problem?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.03.2009 o godz. 17:12

Dawid229 Młody aktywista

0
13.03.2009 17:54    #22
Ja gram SAVE& LOAD noi co z tego?! kazdy ponawia wyscig np w NFS od nowa robi misje w GTA i nikt z tego nie robi "wielkiego halo" Raz grałem wisłą w 3 sezonie miałem Superpuchar z Manchesterem grałem z 200 razy i ciagle przegrywalem (fm 2008). Tak czasami jest.

football38 Młody aktywista

0
13.03.2009 18:04    #23
[quote=Dawid229]Ja gram SAVE& LOAD noi co z tego?! kazdy ponawia wyscig np w NFS od nowa robi misje w GTA i nikt z tego nie robi "wielkiego halo" Raz grałem wisłą w 3 sezonie miałem Superpuchar z Manchesterem grałem z 200 razy i ciagle przegrywalem (fm 2008). Tak czasami jest.[/quote]
W FM lepiej grać bez powtarzania, bo jak grasz SAVE&LOAD to szybko wszystko powygrywasz i się znudzi.W GTA i NDS gra się po to, żeby przejść, a w FM gra się po to, żeby grać.

McMoney Młody aktywista

0
13.03.2009 20:13    #24
moim zdaniem to nie ma sensu...
jak ja bylem mlodzian to tez tak robilem ale nie mialem wsumie zadnej satysfakcji z gry...
przeciez juz na starcie wiadomo ze wygram wszystkie trofea...
teraz skupiam sie gra sredniakami i chce je wprowadzic na salony ;DD

co do AV to kiedys moim udanym sezonem MC wygralem z nimi chyba 3:2 .. za pierwszym razem oczywiscie ale ciezko bylo ;))

a co do tego ze gra przerywa serie bez porazki w to watpie...
przeciez Arek mial serie ok. 80 meczow bez porazki , ale to byl dawny efem , a ja w 09 mialem serie bez porazki cos 45 meczy... czyli od wrzesnia do maja..nie przegralem zadnego meczu na wszystkim frontach xD tyle ze gralem Barceloną ;DD
Glory, Glory MAN UNITED !!

Marek86 Partyzant

0
13.03.2009 20:18    #25
Pierwsza sprawa, AV u mnie jest w ogonie PL, broni się przed spadkiem.
[quote=McMoney]a co do tego ze gra przerywa serie bez porazki w to watpie...[/quote]
No ja nie twierdzę, że tak jest. Być może jest to ulubiony zespół któregoś z programistów FMa i spłatał psikusa, że tak ciężko z nimi grać?

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.03.2009 21:02    #26
Moim skromnym zdaniem nie ma czegoś takiego jak mecz nie do przejścia.

Vergil Młody aktywista

0
13.03.2009 21:04    #27
[quote=bioly]Moim skromnym zdaniem nie ma czegoś takiego jak mecz nie do przejścia.[/quote]

To spróbuj zagrać zespołem, np.Braintree w pierwszym sezonie na Manchester United :D
El Fenomeno

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
13.03.2009 21:04    #28
[quote=bioly]Moim skromnym zdaniem nie ma czegoś takiego jak mecz nie do przejścia.[/quote]
Idealnie

Kerry Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
13.03.2009 21:08    #29
Wszystko zależy od klasy drużyny, ale biorąc pod uwagę możliwości MU to faktycznie, jest to możliwe, by przejść AV. Sprawa taktyki, doboru składu, rozmowy motywacyjnej i - co zauważyłem - wypowiedzi menedżera na konferencji prasowej.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution