o co chodzi z tym FM?...;/

PabloBarca Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.02.2009, 23:38    Pytanie
Siema...
Pisze dzisiaj bo juz mnie nerwica z tym FM 09 strzela... ja rozumiem dobrym taktykiem to moze nie jestem ale kurde.. nie rozumiem tego czemu (gram Arsenalem) jeden macz graja dobrze, obrona pracuje extra, akcje składne itp... a nastepny mecz to jakby w ogole sie zawodnicy nie znali pilki nie potrafia przejac, a tym barziej podac, w ogole nie mam pojecia czemu boczni obroncy zbiegaja mi do srodka chociaz ustawilem im zeby wychodzili do przodu... ja rozumiem ze kazdy zespol ma lepszy i gorszy dzien ale zeby od razu az tak.. az mi sie odechciewa gry bo jak patrze na ta 'realistyke' gry ze trace prawie wszystkie bramki w ostatnich sekundach (tak naprawde w 1 na 7 meczy stracilem normalna brake, czyli taka np po akcji czy cos)... moze macie jakies pomysly co zrobic zeby w koncu grali jak druzyna a nie jak dzieciaki z podworka...

PabloBarca Partyzant

0
07.02.2009 22:45    #10
Taa super tylko jak gralem we wczesniejsze Fmy (gram od 2005) to ajkos normalnie ustawialem takse (z poleceniami dla druzyny) i ajsen byly wygrane i byly przegrane ale jakos normalnie to wygladalo a nie tak jak teraz...

Kanius Partyzant

0
07.02.2009 23:06    #11
Jaką masz łatkę?

TheStar Partyzant

0
07.02.2009 23:10    #12
Po primo : Naucz się poprawnie nazywać tematy...
Po secundo : poradź się powyżych rad użytkowników albo sam do tego dojdź, wtedy więcej daje to frajdy ;)

cfckarolexd Partyzant

0
07.02.2009 23:10    #13
9.1.0 - ma PabloBarca ale grał i na niej i na 9.2.0 i tak samo sie robilo ;/ mi tez ;/

Kanius Partyzant

0
07.02.2009 23:19    #14
W ostatnich minutach zespół jest najmniej skoncentrowany i trzeba uważać do ostatniej sekundy. Wiem bo miałem podobne sytuacje. Trzeba cofnąć linię obrony jak pisali powyżsi użytkownicy, wziąć grę na czas lub wpuścić pod koniec dodatkowego obrońcę. Jeśli chodzi o taktykę musisz sam dojść, jeśli masz napastnika wysokiego ustaw go jako odgrywającego, daj skrzydłowym aby często dośrodkowywali, zresztą musisz sam do tego dojść poprzez obserwację zawodników. FM to nie Fifa i tutaj klikaniem nie wygrasz :-).

TheStar Partyzant

0
07.02.2009 23:32    #15
Nie zawsze wprowadzenie dodatkowego obrońcy jest skuteczne, czasami wręcz nawet zabójcze... Gdy grasz systemem z 4-ema obrońcami, to lepiej jest wprowadzić pomocnika do gry (szczególnie defensywnego) niż 5-ego obrońcy. Kolejny obrońca tylko zrobi zbyt duże zamieszanie w środku pola. Dzięki czemu szybcy,zwinni i dobrze wyszkoleni technicznie piłkarze przeciwnika, będą mieli dla siebie "raj" w tym zamieszaniu... Ostatecznie można wprowadzić libero, ale to zależy od klasy libero oraz klasy przeciwnika. Ja w nerwowych końcówkach wprowadzam Def-Mida, cofam ( wszystkich ! ) moich zawodników i zaznaczam "grę na czas" oraz pressing etc.

Vergil Młody aktywista

0
07.02.2009 23:55    #16
I najlepiej ustawić odbiór piłki na agresywny, nastawienie drużyny na defensywne i kontrataki . Dzięki temu u mnie nerwowe końcówki kończą się bramką ale dla mnie.
El Fenomeno

PabloBarca Partyzant

0
08.02.2009 01:01    #17
no ustawiam defensywne nastawienie, gre na czas, cofnieta linie obronna ale nie o to chodzi... chodzi mi o to ze nie rozumiem czemu w jednym meczu graja ok a w nastepnym jakby sie pierwszy raz widzieli...jak juz pisalem wczesniej rozumiem to ze nie kazdy mecz mozna wygrac ale kur** czemu oni nawet nie umieja pilki do partnera ktory stoi na przeciwko podac?? -.- nie wiem jakos w poprzednich managerach bylo normalnie... grali czesem lepiej czasem gorzej zalezy od przeciwnika, ale jakos potrafili przynajmniej podac a nie...

no to powiedz mi laskawie TheStar jak niby mialem nazwac temat? -.-
I Kanius ja nie gram w takie gowna jak Fifa tylko jak sie juz brac za dobra gierke to PES..

tomfle Partyzant

0
08.02.2009 08:39    #18
PabloBarca
Taki ten najnowszy FM jest. Więcej zależy od innych rzeczy niż taktyka.
Jeżeli dobre mecze przeplatają ze złymi to może to zależy od rozmów taktycznych?
Zwracasz na to uwagę czy powierzasz asystentowi?

Kanius Partyzant

0
08.02.2009 10:36    #19
Sprawdź ile twoi obrońcy mają poziomu koncentracji. W Anglii mecze rozgrywane są co 3 dni więc szybko się męczą. Muszą mieć dobrą koncentrację i wytrzymałość oprócz podstawowych atrybutów. A tak poza tym to sprawdzaj też pomocników, bo to od nich zależy środek a kto ma środek ma władzę. Wielu pomocników jest bardzo zmęczonych. Jak ci zależy na wyniku to graj 5 min przed końcem 5 obrońcami i 1 napastnikiem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution