Doświadczenie zawodników

Azi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.02.2009, 20:36    Pytanie
Witam
Zastanawia mnie pewna kwestia i chcialbym sie poradzic maniakow FMa ;)
Otoz gram obecnie Watford 3 sezon i od jakiegos czasu mam strategie sporwadzania najzdolniejszych mlodziakow (co dzieki bugom nie jest trudne). Teraz kwestia zasadnicza. Czy warto na tych graczy stawiac od poczatku w pierwszym skladzie? Czy lepiej ich wypozyczac? Czy niech graja non-stop w juniorach?
Mam pewne braki w piewszym zespole i zastanawiam sie czy zamiast sporadzac bardziej doswiadczonych graczy nie wprowadzic na rozerwe takigo 17 latka? Jak najlepiej ich ograc zeby te gwiazdki jak najszybciej dojrzaly :)

michaeel Przodownik pracy

0
05.02.2009 20:39    #1
Według mnie najlepiej gdybyś podzielił te dwie grupy. Po sprowadzaj trochę młodych i dojrzałych zawodników, a z pewnością będą się uzupełniać.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
05.02.2009 20:57    #2
Jeśli mają minimum 5 gwiazdek to daj ich do juniorów i daj grać i w pucharach lub wstawiaj na jakieś 30 minut chociaż. Nabiorą doświadczenie. Ale jeśli nie chcesz im dawać w ogóle pograć i trzymać w juniorach to wypożycz. Dobrze na tym wyjdziesz. No i oczywiście daj im mentorów. Nie trzeba mówić chyba o dobrym treningu i obserwowaniu, czy im odpowiada?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2009 o godz. 21:00

Revanji Partyzant

0
05.02.2009 21:04    #3
Radziłbym bym tak : tych najlepszych z młodzików jak najbardziej na ławkę rezerwowych i wpuszczać ich często , jeżeli będą sie sprawdzać to i będą sie rozwijać a tym samym szybko wskoczą do pierwszego składu , doświadczeni powinni być szczególnie w obronie , musisz mieć pewnego bramkarza , bo młody zawali na pewno parę bramek , w pomocy jak najbardziej możesz wymieniać miedzy doświadczonymi, a małolatami w ataku również ale z rozwagą tych którzy maja duży potencjał a nie są jeszcze sprostać wymaganiom ligi proponowałbym zostawić w rezerwach , wypożyczenia nieliczne , 2 3 zawodników którzy mogą być oburzeni niemożnością grania.

Tobi Partyzant

0
05.02.2009 21:39    #4
Jak masz braki w składzie to warto czasem stawiac na młodzików ( ze słabszym rywalem) .
Ja prowadząc Lecha tych zdolniejszych wypożyczam aby często grali ,a tych słabszych żeby w juniorach grali , no i jak mam braki to na ławkę ;]

Azi Partyzant

0
05.02.2009 22:13    #5
Gram systemem (planowo bo do tej pory 442) 4-3-3 Def. lub standard. A co do ilosci juniorow o wielkim potenciale to moglbym z takich zlozyc cala 11 i jeszcze by na rezerwe starczylo. Przeszukalem chyba cala dostepna baze 14-16 latkow i wiekszosc 17 latkow ( a potem sie zorietowalem ze wystarczylo uzyc Genie Scout zamiast marnowac tyle godzin gry ;)

http://img26(...)ird2.jpg
Oto gracze ktorych udalo mi sie wylapac (dolaczy zapewnie jeszcze napastnik - wedle Scouta na max gwiazdek). Na czerwono podkreslam tych ktorzy z pewnoscia zlaapia sie na kilka calych meczy (szczegolnie cie dwaj na gorze bo pierwszy to typowy MC a drugi to typowy OPL tylko nie wiem czemu FM go widzi jako MC) i przynajmniej 1/3 meczy po 30 min. Co do reszty nie wiem. Cyc moze PP zagra pare spotkan ale mam w pierwszej 11 zdolnego 19 latka niechcianego o wiekszych umiejetnosciach i sporowadzonego niedawno pomocnika (za pare baniek) wiec jemu bedzie ciezej. OL junior zagra tez zapewne kilka meczy (jezeli moj jedyny doswiadoczny OL dozna kontuzji - odpukac)

Mam tutaj prawdziwy klopot bogactwa. W II skladzie (za starzy do juniorow) sa jeszcze Thiago i bardzo perspektywiczny OP (3 narazie ale jezeli sie bedzie rozwijal zgodnie z talentem to na koniec sezonu bedzie walczyl o 1 miejsce w skladzie)

I sredia wieku zespolu mam nagle 21 lat ;)
Cel na sezon to puchary z ligi. W pucarach krajowych dam pograc mlodym wiec dalko nie zajde (choc juz mnie zszokowali i w meczu pucharowym towarzyskim gdzie obok mnie, U-18 graly ManUtd i Chelsea zajeli 2 miejsce pokonujac w pierwszej fazie w karnych ManUtd, a ja przegralem z Chelsea tez po karnych 2:2 - choc ostatecznie zajelismy 2 i 3 miejsce ;] )

Mysza1993 Partyzant

0
06.02.2009 04:37    #6
Ja miesza tych doswiadczonych z młodymi i jest git a pozostałych wysyłam gdzie indziej i czasem fajnie i staty rosną xD
Pomogłem? Cyknij 'Pomógł' :)

Jeśli prezes zwalnia trenera, którego sam wcześniej zatrudnił, to powinien odejść wraz z nim.
Brian Clough

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution