Mało bramek, wielki problem!

LEX Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.01.2009, 01:32    Pytanie
Witam. Mam bardzo poważnym problem i liczę na waszą pomoc. Mianowicie... na Patchu 9.2.0 gram (a raczej grałem) sezon Manchesterem United. Jak zawsze na początku uporządkowałem wszystko (treningi, zadania skautów, itd.) Pierwszy mecz, słaby rywal, ustawiam taktykę, 5:0. Niby fajnie, ale w kolejnych meczach nie jest tak wesoło. Zarówno środkowi pomocnicy, jak i napastnicy otrzymują dużo słabsze oceny, niż reszta zawodników, a przede wszystkim pada bardzo mało bramek. Myślę sobie... napastnicy są w złych nastrojach, to pewnie przez to. Okazało się to nieprawdą... kolejne mecze, pasek posiadania piłki przez cały czas na czerwono, a po 90 minutach wynik 0:0. Co chwile zmieniam taktykę, rotuje składem i nic! W jednym meczu postawiłem Ronaldo, który był w formie na 'szpicy' to strzelił 2 bramki, ale chyba nie o to chodzi... Berbatov, Tevez, Rooney na półmetku rozgrywek mieli łączni niecałe 10 bramek... A łącznie miałem ich o połowę mniej od Arsenalu. Zaskakująca była również liczba straconych bramek, których na półmetku miałem podajże tylko 5. Taktykę ustalałem pod mecz. Wąskie boisko - gramy szeroko, dobry def.pomocnik rywali - gramy skrzydłami, pada deszcz - gramy bezpośrednimi podaniami. Generalnie próbowałem wszystkie, ale mój stopień frustracji doprowadził mnie do skorzystania z opcji 'zakończ grę'. Zamierzam zacząć od nowa. Proszę o pomoc i jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.

michaeel Przodownik pracy

0
27.01.2009 02:04    #1

Peledona Młody aktywista

0
27.01.2009 02:05    #2
Może spróbuj zagrać jednym napastnikiem, a na OP ustaw Ronaldo i może Scholes'a(o ile dobrze pamiętam, ma niezłe strzały z dystansu).

Peledona Młody aktywista

0
27.01.2009 02:08    #3
Może spróbuj zagrać jednym napastnikiem, a na OP ustaw Ronaldo i może Scholes'a(o ile dobrze pamiętam, ma niezłe strzały z dystansu).

LEX Partyzant

0
27.01.2009 02:14    #4
W zasadzie to cały czas tak grałem. Albo wysunięty Berbatov, a za nim Rooney lub Tevez jako OP, albo gdy Berbatov siedział, to Tevez i Rooney wymieniali się na pozycjach N/OP. Dodam tylko, że Ronaldo grywał na OPP, a Giggs na PL i obaj radzili sobie bardzo dobrze, mając sporo asyst i bramek, w przeciwieństwie do napastników...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 27.01.2009 o godz. 02:47

Mrowka95 Partyzant

0
27.01.2009 09:21    #5
[quote=LEX] Co chwile zmieniam taktykę, rotuje składem i nic![/quote]

To może nie zmieniaj ciągle tej taktyki?

ciapciak Partyzant

0
27.01.2009 13:29    #6
Właśnie, może postaraj się ustalić jedną taktykę, która ogarnia w miarę wszystkie elementy i niech się zawodnicy do niej przyzwyczają.

LEX Partyzant

0
27.01.2009 15:29    #7
Z tym, że moje modyfikacje były bardzo subtelne, główne założenia były przeważnie te same. Chodziłoby mi raczej o podpowiedź w kwestii ustawienia napastników (podania, rajdy, itd.). Moi napastnicy to oczywiście Rooney, Tevez i Berbatov. Czy np. mogę Berbatova ustawić jako odgrywającego? Jest jeszcze Manucho, który jest teoretycznie najsłabszy, a przeważnie jak grał, to strzelał bramki... On chyba również mógłby grać jako odgrywający. No i druga kwestia... jak ustawić środkowych pomocników, żeby nie mieli tak słabych ocen i tylu strat. Po przeczytaniu kilku artykułów wiem, że popełniłem błąd w kwestii zaangażowania zawodników, przez co były luki między formacjami... Czy to ma duży wpływ na bramkostrzelność?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution