Scouting

Pabatrl Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.01.2009, 01:26    Pytanie
Mam pewien problem. Nie mam możliwości wysyłania scoutów poza granice naszego kontynentu. Gram już 3 sezon Śląskiem Wrocław. W pierwszym sezonie zdobyłem mistrzostwo Polski, w drugim zaś udało mi się zakwalifikować do LM i zwyciężyć w Pucharze Polski. Mój stan konta opiewa na jakieś 30 mln zł.Wydaje mi się, że reputacje mam wporządku, a pieniądzy na takie wyprawy powinno wystarczyć. I mam pytanie, czy kiedykolwiek mój scout będzie mógł poszukać zawodników poza Europą??

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.01.2009, 01:26

kurupt Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2009 17:04    #10
Musi być. Daj screena bo nie wierzę.
Opinia publiczna to dziwka.
------
http://kurupt.cmrev.com/kariery.html

majorzabrze Partyzant

0
23.01.2009 17:44    #11
sorki wszystkim - jest

mój błąd

przepraszam

rafee Młody aktywista

0
23.01.2009 17:51    #12
co do pytania nr.1.
Niech twój klub osiągnie reputację kontynentalną, Finanse na poziomie 50 mln funtów brytjskich i wtedy spokojnie wyślesz gdzie chcesz scouta
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.01.2009 20:18    #13
[quote=rafee]co do pytania nr.1.
Niech twój klub osiągnie reputację kontynentalną, Finanse na poziomie 50 mln funtów brytjskich i wtedy spokojnie wyślesz gdzie chcesz scouta[/quote]

Nie musi miec tak duzo pieniedzy, choc one odgrywaja tutaj nadrzedna role.

Wystarczy, ze zdobedziesz mistrzostwo i awansujesz do Ligi Mistrzow plus do tego bedzie mial budzet poziomie 30-40 milionow zlotych i wtedy pojawi Ci sie taka opcja. Musisz co jakis czas sprawdzac, bo zarzad moze zrobic to w kazdej chwili. I wcale nie musisz miec trenerow z zagranicy, co ktos to napisal wczesniej. Ale najwazniejsze sa pieniadze.

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
23.01.2009 20:23    #14
[quote=rafee]co do pytania nr.1.
Niech twój klub osiągnie reputację kontynentalną, Finanse na poziomie 50 mln funtów brytjskich i wtedy spokojnie wyślesz gdzie chcesz scouta[/quote]
?
Ja Wisłą Kraków mogę np. do Hiszpanii, a reputacja krajowa?
Zagraniczni skauci - w tym sęk.

0
23.01.2009 20:26    #15
[quote2=Arek96][quote=rafee]co do pytania nr.1.
?
Zagraniczni skauci - w tym sęk.[/quote2]

No wlasnie zagraniczni scouci nie sa potrzebni najwazniejsze to odniesc sukces(mistrzostwo, w tym przypadku awans do ligi mistrzow, potem np.awans z grupy lub pucharu Uefa) i miec budzet na poziomie 30-40 milionow.

0
23.01.2009 20:32    #16
[quote2=Arek96][quote=rafee]co do pytania nr.1.
?
Zagraniczni skauci - w tym sęk.[/quote2]

Ale grasz Wisla, ona ma przeciez chyba w edytorze najwiekszy wspolczynnik reputacji itp. w Polsce. Dlatego mozesz wysylac do Hiszpanii, a to mozesz robic Wisla, Legia, Lechem(reszta to pewnie scisla czolowka polskiej ekstraklasy). A moge sie zalozyc ze jemu chodzi o wyszukiwanie poza Europa, chyba ze cos ostatnio sie zmienilio z Hiszpania i juz nie jest w Europie.Wiec to ze mozesz do Hiszpani to od poczatku mozesz.

Malkovic Partyzant

0
24.01.2009 03:00    #17
Rzeczy potrzebne:
1. Wysoka reputacja
2. Odpowiednio wysokie finanse ( chociaż wg. mnie już je osiągnąłeś )
3. Sukcesy
4. Scouci z wiedzą o krajach pozaeuropejskich ( nikt nie wyśle scouta bez wiedzy o jakimś kraju, własnie do tego kraju, to bezsensu )

To wszystko co potrzeba mieć by móc wysłać scouta za granicę. Europejską oczywiście.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 24.01.2009 o godz. 03:00

0
24.01.2009 11:34    #18
[quote=Malkovic]Rzeczy potrzebne:
1. Wysoka reputacja
2. Odpowiednio wysokie finanse ( chociaż wg. mnie już je osiągnąłeś )
3. Sukcesy
4. Scouci z wiedzą o krajach pozaeuropejskich ( nikt nie wyśle scouta bez wiedzy o jakimś kraju, własnie do tego kraju, to bezsensu )

To wszystko co potrzeba mieć by móc wysłać scouta za granicę. Europejską oczywiście.[/quote]

Napisze to jeszcze raz, bo niektorzy nie rozumieja. Zagraniczni scouci sa NIEpotrzebni, gdy chcesz wyslac np.Mielcarskiego do Brazyli, ale nie bedzie duzego efektu w poszukiwaniach(no w sumie to napisales). Ale tej osobie, ktora zalozyla temat chodzi o MOZLIWOSC wyslania jakiegokolwiek scouta poza Europe, wiec do tego wcale nie sa potrzebni scouci z wiedza o danym kraju, TYLKO pieniadze(na pierwszym miejscu, poniewaz z zarobionych pieniedzy zarzad przeznacza jakos kwote na scouting i od tego to zalezy gdzie mozemy poslac scouta) i w mniejszym stopniu jakis sukces(tak jak pisalem np.mistrzostwo Polski). Wiec nie piszcie co drugi glupot, ze potrzebna jest reputacja Kontynentalna, przeciez zarzad nie patrzy nam na reputacje, tylko ile pieniedzy z budzetu moze przeznaczyc na scouting, jesli widzi ze jest wystarczajaca ilosc(w tym przypadku w polskiej lidze potrzebne jest miec 30-40 milonow zlotych) to pozwala wam wysylac poza Europe.
Zanim polowa z was cos napisze to niech sie lepiej zastanowi, jak nie wiesz czegos do konca na dany temat to sie NIEwypowiadaj, bo pisac w stylu "a moze cos pomoge, w koncu dostane punkt" mija sie z celem.

Użytkownik uznał post za pomocny

dull Młody aktywista

0
24.01.2009 12:56    #19
Oto dowody potwierdzające wypowiedź w/w rakowiec89...
Kasy mam prawie 11 mln euro, sukcesów niewiele, bo tylko 3 razy puchar ligi, 1 mistrz Polski, 2 razy grałem w P. Uefa - tylko raz wyszedłem z grupy...
Zaznaczę tylko, że scouting poza Europę był już w moim przypadku dostępny przy 7 mln euro. Natomiast reputację klub ma krajową...

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.